Suchen

Peter Netten (Den Bosch, NL) met kleinkind Harry naar 1e NPO Montluçon 6.787 d.

Waar een kennismaking in de voetbalkantine al niet toe kan leiden … in het geval van Bosschenaar Peter Netten en duivenvirtuoos Jan Hooymans tot de 1e NPO Montlucon in afdeling 3; met een kleindochter van icoon Harry.

‘Gejaagd door de wind’ zou een voortreffelijke titel zijn voor het NPO-concours vanuit Montluçon in afdeling 3 op 24 mei. Alleen duiven met het vizier op scherp en in razende vaart op jacht naar het goud konden aanspraak maken op de hoogste eer. Met ruim 110 km per uur stormde de kopgroep huiswaarts, met één absolute koploper: de NL12-1784261 Harriette van Peter Netten. Een blauw duivinnetje met al de 2e Laon 2.587 duiven op het konto en afkomstig van de kampioenenkolonie Jan Hooymans.

Voetbal en duiven zijn twee grote liefdes die Peter Netten al een leven vol mooie herinneringen opleverden. Waar zijn hoogtijdagen als betaald voetballer achter hem liggen, draagt Peters winnaarsmentaliteit er zorg voor dat zijn plafond op duivenvlak zeker nog niet is bereikt. “Al is de 1e NPO natuurlijk al een kroon op mijn hobby”, aldus de winnaar, die als tiener met de duivensport in aanraking kwam. Na de hoogtijdagen van de sportieve carrière werd in 1990 met een klein aantal duiven de duivensport weer omarmd. In de voetbalkantine van voetbalclub Rossum werden de eerste contacten gelegd met Jan Hooymans, de opmaat voor een stevige kwaliteitsinjectie op de vlieghokken van Peter.

De winnaar van de 1e NPO is een van de groeibriljantjes die vanuit Kerkdriel de gelederen kwamen versterken. Zoals haar naam Harriette al doet vermoeden, is de tweejarige duivin een product van de Harrydynastie, nl. een kleindochter van het fenomeen zelf. Vader is een volle broer van Cavendish, 1e nat. asduif vitesse NPO 2009 van het ras Gaby Vandenabeele. “Ik kan mijn geluk niet op”, aldus Peter, die erg onder de indruk was van de reactie van Jan Hooymans en Piet Broeders. “Ze vonden het ontzettend knap en waren als een kind zo blij voor mij.” Na de 3e La Souterraine in de Zuiderkempen vorig jaar dan nu een mooie NPO-zege. Een jongensboek dat vorm krijgt en waarin met fanatisme de onbeschreven bladen gevuld zullen worden.

Kommentare

Hoi, Peter wat een mooie prestatie heb je hier neergezet,op naar de volgende afdeling zege, Voitex.