Suchen

Peiren Noël, "ER ZIJN NOG FLANDRIENS... belangrijke plaats in de geschiedenis van de Belgische duivensport"

Waarom?
Er is niet alleen Noël, het past eerst en vooral terug te gaan naar vader zaliger Georges Peiren;
Noël had het voorrecht op te groeien te midden de duiven bij een kampioen met een echt duivenhart en de naam Peiren hielp maken wat hij nu is: synoniem voor kwaliteit, standvastigheid, diep verbonden met de grote Belgische en West-Vlaamse rassen van weleer.

Als jonge knaap ging hij de duiven wachten bij de grote kampioen uit zijn streek zoals de gebroeders Catrysse.
In de loop der jaren bezocht hij ook de meeste grote kampioen en behield er bijna altijd een goede band mee; we citeren André Vanbruaene, Hector Debou, Hooremans, Vander Espt, M. Van de Velde, Van Hee, Cobut, Bostijn, Van Spitael, Kamiel Vanlerberghe, Imbrechts, Gimont, en zovele anderen ……. ja zelfs buiten onze landsgrenzen, hetgeen in die tijd niet echt voor de hand lag; de indrukwekkende prestaties van Adrianus van der Wegen uit het Nederlandse duiven-mekka Steenbergen waren ook hem niet ontgaan, Noël trok dus reeds meer dan 30 jaar geleden naar het verre Steenbergen…..

Maar de voornaamste reden waarom Noël een belangrijke plaats bekleedt plaats in de geschiedenis van de Belgische duivensport zijn de unieke prestaties die hij nu reeds 30 jaar aanhoudend op een fabelachtig hoog niveau behaalt; reeds op jonge leeftijd presteerde hij het om 2 jaar op rij Kampioen van België te worden ( 1982 algemeen Kampioen en 1983 Kampioen Fond ). Zijn kweekstal wordt hoog gekwoteerd ook door de grootste kampioenen, die zich er van kwaliteitsmateriaal kwamen voorzien; we citeren Gaby Vandenabeele, Georges Bolle, Gaston Devooght en zovele anderen…… ook op deze hokken toonden de duiven Peiren hun gouden erfelijke kwaliteiten.

Een gesprek met Noël over duiven geeft dan ook altijd een speciaal gevoel en is bijzonder leerzaam.

Enkele foto’s:


Noël samen met zijn vriendelijke en altijd behulpzame vrouw Liliane op hun prachtig erf,waar reeds zovele grote successen werden geboekt, nationale overwinningen uit Limoges, Brive, Bourges, 2 maal 2° internationaal Dax, 2° internationaal Barcelona, ontelbare top-100 klasseringen op alle belangrijke nationale vluchten …….


Niettegenstaande de grootse successen op de wedstrijden is de grote passie van Noël altijd het kweken gebleven; ook voor anderen kweekte hij allergrootste kampioenen zoals de fabuleuze Wondere Peiren bij Saarloos in Klaaswaal, die won op enkele weken tijd 8° nat. St. Vincent 8556 duiven, 12° nat. Dax 5856 duiven, 6° nat. Bergerac 12284 duiven won en daarmee Wereldkampioen grote fond V.L. en Nationale duifkampioen N.P.O. grote fond werd.


Noël op jonge leeftijd, meer dan 40 jaar geleden

 


Hokken op het ouderlijke erf in Vladslo

 

Hokken op het ouderlijk erf met vader Georges op de voorgrond; Noël had een enorme band met zijn vader.


De Wondere Peiren


Noël in de volière van zijn wereldvermaard kweekhok met één van zijn kampioenen

Noël binnen in het kweekhok terwijl hij één van zijn favorieten neemt


Noël binnen in het kweekhok; alleen duiven met een uitzonderlijke afstamming en bewezen topvliegers mogen hier huizen; alle duiven die op een belangrijke nationale wedstrijd top-10 vliegen komen onmiddellijk naar hier; alleen met zo’n kweekstal kan men jaarlijks kampioenen kweken is de redenering van Noël en heel terecht!! Hij hoeft het niet meer te bewijzen.Zicht op de tuinhokken; onderaan het fameuze kweekhok, boven de vermaarde vlieghokken.


Zelfde zicht, maar van op grotere afstand; merk de ruime volière voor de kwekers; dus overvloed aan zuurstof. Achter deze hokken zijn de hokken gelegen voor jonge duiven en ook de hokken waar de duivinnen hun fabulachtige reeks prestaties uit Barcelona neerzetten; dit jaar 5 duivinnen eerst thuis
( dus enorm veel beter dan de duivers ), 5 binnen de 89 eerste nationaal tegen 13066 duiven…….
een droomresultaat!!!!!

 


Een tweede weduwnaarshok


De gezellige veranda van waaruit Noël en Liliane een prachtig uitzicht hebben op hun lievelingen!


Noël samen met zijn vriendelijke en altijd behulpzame vrouw Liliane op hun prachtig erf


Noël, Liliane en Luna rustig genietend in de lommer