Suchen

Jan Hooymans (Kerkdriel, NL) toont met zijn Harry-familie opnieuw zijn klasse op de One Loft Races

In het weekend van 9 augustus jl. tonen de Hooymans duiven ook op de One Loft Race van Allflight Carnival ORL in Zuid Afrika weer hun klasse. Na een topresultaat in Victoria Falls Zimbabwe, zijn nu de 2e plaats in de finale race (648 km) en 1e Asduif in het overall klassement van Carnival OLR hiervan de keiharde bewijzen


Jan Hooymans met in zijn hand New Harry

Het is tot dusverre weer een schitterend seizoen voor Jan Hooymans. Zo wordt de ene naar de andere topprestatie behaald op eigen hok (J. Hooymans) en bij Team Hooymans NL. In België is Team Hooymans BE op de "nationaals" in zeer goede doen en bij Team Hooymans UK werd de laatste week opnieuw een overwinning behaald in groot verband. Naast al deze successen zien we de Hooymans duiven ook steeds weer aan de top bij de diverse toonaangevende One Loft Races. Zo werd op 9 augustus jl. de finale race vervlogen van de Allflight Carnival OLR in Zuid Afrika. Dit is een kleine race maar wel een waar internationale topliefhebbers duiven naar toe sturen zoals Alfons Klaas, Guido Barth, Reinhard Gebhardt, Andreas Moller, Beverdam en uiteraard topliefhebbers uit Zuid Afrika zelf. Tijdens de eerste vlucht werd er gestart met 275 duiven, waarvan bij elkaar zo'n 100 Nederlandse, Duitse en Deense duiven. Aan de finale race werd nog door 157 duiven deelgenomen. De finale race met een afstand  van 648 km werd een zware vlucht aan 1.100 m.p.m. De eerste duif die arriveerde was een blauwe duivin van Jan Hooymans. Ze had echter geen haast om naar binnen te lopen en haar opvolger tikte hierdoor net voor haar de antenne aan en zodoende werd ze 2e in de finale. Ook de tweede duif van Jan was een mooie kopduif want zij eindige als 19e in de finale. Deze twee duiven zullen we hieronder eens wat nader bekijken.

NL18-5002739 Silver Carnival, 2e finale race Allflight Carnival ORL

De 739, inmiddels omgedoopt naar Silver Carnival, is een fantastisch duifje die naast de 2e plaats in de finale al vele malen kop heeft gevlogen op de verschillende trainings- en Hotspot vluchten. Haar indrukwekkende prestaties zien er als volgt uit:
13e Training 2 123 km
10e Hotspot 1 223 km
83e Hotspot 2 257 km
16e Hotspot 3 323 km
 7e Hotspot 4 403 km
 2e Finale   648 km

Met bovenstaande resultaten werd zij:

1e Asduif Internat. Challenge (alle internationale inzendingen)
1e Asduif Grand Average    (alle trainingen, hotspots en de finale)

Kijkend naar haar afstamming dan zien we, hoe kan het ook anders, wederom rijkelijk het bloed stromen van fenomeen Harry. Zo is de vader van Silver Carnival een zoon van Brother Armani (Pieter Veenstra) x Hilde welke een zus is van Harry. De moeder van Silver Carnival is een dochter van Harry. Zie hier de schitterende pedigree van Silver Carnival.

NL18-5002849 Carnival 849, 19e finale race Allflight Carnival ORL

Ook de tweede duif van Jan had voorheen al het nodige gepresteerd zoals u onderstaand kunt zien:

10e Training 6 223 km
27e Training 8 102 km
54e Hotspot 2 257 km
74e Hotspot 3 323 km
74e Hotspot 4 403 km
19e Finale   648 km

Ook deze Carnival 849 heeft een afstamming om van te dromen want de 849 is een kleinkind van zowel Harry als New Harry zoals u hier kunt zien.

Grote successen "everywhere"

Steeds weer zien we duiven van Jan Hooymans in de top van de uitslagen. Naast de successen in de verschillende competities zoals in Nederland, België en Engeland zien we Jan ook steeds weer terug aan de top van de verschillende One Loft Races. Vooral nakomelingen van de Harry-familie staan steeds weer aan de basis van al deze successen, en dit niet alleen op eigen hok maar "everywhere".