Suchen

André Verhaeghe en Alain Boussekeyt (Ingooigem, BE) zegevieren provinciaal op Montlucon

André & Alain Verhaeghe-Boussekeyt plukken de provinciale zegepalm weg vanuit Montlucon. Deze tandem verzilvert hiermee de conditie die al wekenlang heerst op de hokken.


Alain Boussekeyt & André Verhaeghe

Colombo doet het op Montlucon

De jaarse duiver Colombo (BE18-3036835) klopt de ganse provincie West-Vlaanderen op een keiharde wedstrijd. Wie in de sterke club van NKV Kortrijk de overwinning kan behalen (1° tegen 372 d.) weet dat hij ook op provinciaal vlak een goede kans maakt om daar eveneens de hoofdvogel af te schieten. En zo geschiedde, want aan een snelheid van 1247m/min liet Colombo alle 1.444 jaarlingen achter zich. Aan dergelijke snelheden weet men dat enkel de beteren dan op het voorplan treden en wanneer ook de conditie aanwezig is groeit de kans om straf uit halen op het moment van de waarheid. Colombo is een product van het beste wat er op de hokken huist te Ingooigem want het betreft hier een volle broer van Miss Britt. Deze prachtig blauwe duiver liet eerder dit seizoen al zien uit het goede hout te zijn gesneden. Want ook vanuit Bourges en Chateauroux was hij al van de partij.

Bekijk hier de pedigree van Colombo.


Colombo : 1 prijs provinciaal Montlucon

Miss Britt zette Verhaeghe-Boussekeyt reeds op de kaart

In het seizoen 2017 vloog er een ware superduivin rond te Ingooigem. Miss Britt (BE17-3031485) werd toen ondermeer 2° nationale asduif KBDB grote halve fond. Op de razend populaire nationals voor jonge duiven klasseerde deze prachtige duivin zich toen 3 keer rats aan de kop. Als volle zus van Colombo deed ze het toen met volgende resultaten:

Bourges prov.     :  3 / 5.486 d.
Chateauroux prov. : 11 / 3.982 d.
Argenton prov.    : 43 / 4.079 d.


Miss Britt : 2° nationale asduif KBDB

Een familie van winnaars

Een zus die op het podium staat bij de KBDB asduiven en een broer die zegeviert bij de jaarse op een keiharde Montlucon provinciaal betekent dat we hier te maken hebben met een familie van duiven die bulken van de klasse. Want ook bij de oude duiven was er op deze Montlucon succes voor de kolonie Verhaeghe-Boussekeyt : de 3031463-17 vloog hier regionaal 2 / 340 d. en dit was provinciaal goed voor een 4° plaats tegen 1.245 oude duiven. Ook deze klepper is dichte familie van Miss Britt en Colombo. 

André en Alain zijn allebei gedreven melkers die van de grote halve fond hun actieterrein hebben gemaakt. In een vorige reportage naar aanleiding van de exploten van Miss Britt kon u al lezen dat beide liefhebbers reeds hun strepen in de duivensport hadden verdiend voordat ze de handen in elkaar sloegen.

André Verhaeghe kon namelijk al eerder genieten van grote zeges en was ook een topper op verschillende one-loft races. Alain Boussekeyt daarentegen was eerst een gevierd snelheidskampioen die later overstapte naar de halve fond om daar net als André succes te boeken. In 2017 kwamen ze mede door hun jarenlange vriendschap tot het besluit om een tandem te vormen. Meteen in het debuutjaar was daar Miss Britt die hun dus op het KBDB podium liet plaatsnemen. Van een gedroomde start gesproken ... ! Vervolgens was 2018 opnieuw een seizoen vol hoogtepunten en ook 2019 liet door meerdere superuitslagen al vermoeden dat er een grote zege zat aan te komen. Op Montlucon was het dan ook bingo met de provinciale overwinning door Colombo. Deze 2 vaandeldragers van de kolonie Verhaeghe-Boussekeyt hebben als vader Cocorico (3004808-13) die het bloed van de gekende bak 17 door zijn aderen heeft lopen (Aelbrecht via Marc De Cock). De moeder is Tatiana (3001490-13) die dan weer afstamt uit de lijnen die al voor menig hoogtepunt zorgden bij Alain en André. 

                                                
De hokken van de kolonie Verhaeghe-Boussekeyt