Suchen

100-jarig bestaan fondclub "Recht Voor Allen" (St. Gillis Waas) met kampioenenviering

De laatste zaterdag van de maand januari is altijd een hoogdag voor al wie fond en halve fond genegen is in het Waasland. Dan worden de grote kampioenen gevierd van "Recht Voor Allen".

Je houdt het niet voor mogelijk, maar nog meer volk aanwezig dan de week er voor bij de vitesse-kampioenen, in het lokaal van Christiane De Munck. Samen met haar trouwe ploeg weer klaar om de avond in goeie banen te leiden.

Het begon omstreeks 16 u met een woordje van burgemeester Remi Audenaert en sportschepen Chris Lippens. Samen met nog enkele aanwezige schepenen mochten ze de Bourgesschaal van de gemeente voor het tweede jaar op rij uitreiken aan Raymond Joris, dit voor de snelste jonge duif van de gemeente. Ook de gratis van het jubileumjaar voor de hafo en fond (in totaal 2500 euro) werd uitgereikt.

Daarna was het aan mandataris Luc Bafort om de verschillende trofeeën uit te reiken aan de kampioenen van de halve Fond en Fond. Algemeen kampioen op de Halve Fond werd Cyriel Van Landeghem uit De Klinge. Algemeen Fond-en Flyingkampioen 2011 werd wederom Marc De Cock uit Temse. De trofee van de lokaalhoudster ging naar Danny Quasten uit Beveren.

Traditioneel volgden ook de huldiging van alle Ereprijswinnaars van de Fondvluchten van afgelopen seizoen, waarbij Marc De Cock (met 11 overwinningen) en Willy en Ivan Baetens (6 overwinningen) de grootste winnaars waren. Daarna nog de viering van het Kaefer-kampioenschap en de extra kampioenschappen van de firma Bricon. Winnaar van het Masterkampioenschap werd Marc De Cock en de Belofte van de fond werd Gunter Rottier. Dank aan deze firma’s voor hun warm hart voor de duivensport.

Ook de provinciale overwinnaars werden nog in de bloemen gezet, waarna het hoog tijd werd om de innerlijke mens wat te versterken. Er werd gezorgd voor belegde broodjes, koffiekoeken en koffie zoveel men wou. Als men dan niet klaar is om er een succesvolle bonnenverkoop van te maken. Luc Bafort leidde de verkoop tot een succes met 3300 euro voor 50 duifjes en bons, een mooi gemiddelde van 66 euro. Uitschieters hier waren deze van Jean-Pierre & Frans De Geest (225 euro), De Smet-Van Puymbroeck (225 euro), Luc Bafort (200 euro), Gunter Rottier (175 euro) en Willy en Ivan Baetens (125 euro).

Een prachtige avond met een verbroedering tussen duivenliefhebbers van het hele Waaslan!