Suchen

PiPa vernieuwd !

Om u nog meer en beter te dienen met "nieuwtjes" uit de duivensport werd PiPa in een nieuw kleedje gestoken

Hoe het allemaal begon ...

De naam PiPa, is in de volksmond een eigen leven gaan leiden als afkorting van Pigeon Paradise… of de eigenlijke echte naam van de website waarmee Nikolaas Gyselbrecht in 1999 mee van start is gegaan. In eerste instantie was het gewoon een ‘portaalwebsite’, waar éénieder zijn eigen website kon aan linken… eerst en vooral met de bedoeling om de duivenliefhebbers van de wereld rond, met elkaar en elkaars duiven via hun eigen website kennis te laten maken. Een ideale manier om te weten te komen hoe de duivensport aan de andere kant van de wereld wordt georganiseerd en beleefd… maar ook om duivenliefhebbers wereldwijd met elkaar in contact te brengen, en op die manier ideeën  omtrent de duivensport uit te wisselen.

Al vlug ontdekte Nikolaas hier een ‘gat’ in de markt, omdat bleek dat er echt wel nood was aan een medium dat via internet aan nieuwsgaring en verspreiding deed, omtrent de duivensport. Binnen de kortste keren vertolkte PiPa hierin een sleutelrol. Links en rechts diende weldra al eens een rubriekje toegevoegd of gewijzigd, kwestie van wat orde te creëren in de dreigende chaos door de brede waaier aan nieuws uit de duivensportwereld dat dag na dag binnen stroomde. Geen mens, waar ook ter wereld, die toen dacht of kon vermoeden dat PiPa op vrij korte tijd zou uitgroeien tot het machtigste medium in duivenland.

Zo werd enkele jaren terug ook een proefballonnetje opgelaten om eens enkele duifjes te koop aan te bieden op de PiPa-website. Het begon met een 2-tal duifjes die werden gepresenteerd… binnen de kortste keren waren die verkocht. Het begon dus eerder kleinschalig, maar groeide, en groeide…  onvoorstelbaar snel eigenlijk, en om aan de vraag van het grote aantal geïnteresseerde kopers te voldoen, werd een module ingevoerd waarbij iedereen een egale en eerlijke kans kreeg om gedurende een vooraf bepaalde periode te bieden op deze duifjes, bij wijze van opbod. Binnen de kortste keren liep ook dit als een trein, met een opvallend gegeven… meer en meer buitenlandse kopers meldden zich aan en/of wisten beslag te leggen op de aangeboden duifjes, en vonden op die manier ook de weg naar PiPa. Hier lag duidelijk een enorm potentieel aan mogelijkheden, met een duidelijke doorgroeimarge… vandaar dat deze manier van ‘duifjes’ verkopen via het internet werd gestructureerd en geoptimaliseerd. Het komt kort samengevat op het volgende neer… binnen PiPa wordt een strenge selectie gemaakt van de duifjes die via verschillende kanalen worden aangeboden… daarvan laten we een professionele foto maken… welke dan tezamen met de stamboom en andere nuttige informatie omtrent de aangeboden duif op onze PiPa-website wordt geplaatst, waarop onze klanten dan kunnen bieden tot een vooraf bepaalde einddatum. Eens de duif verkocht en betaald, kan deze afgehaald worden door de koper of wordt hij via onze diensten op transport geplaatst naar het land van de koper. Zo groeide niet alleen een enorm vertrouwen en samenwerking tussen koper, verkoper en PiPa, maar ontstond er ook een internationaal netwerk met plaatselijke agenten die hun PiPa-klanten in verschillende landen vertegenwoordigen.

PiPa ontwikkelde zich zo op nauwelijks 10 jaar tijd, van ‘gewone portaalsite’ bij de start … tot de absolute ‘nummer 1’  als ‘wereldspeler ‘op het vlak van duivenverkopingen, zowel via het internet alsook ‘publieke duivenverkopen’ welke ondertussen eveneens in het dienstenpakket werden opgenomen… dit uiteraard, naast het verzamelen en verzorgen van het dagelijkse online duivennieuws! Het PiPa-team, ondertussen bestaande uit een 10-tal vaste medewerkers, staat in voor de dagdagelijkse werking van de website, en de service naar de klanten toe. PiPa groeide zo niet alleen uit tot een ‘begrip’ in de duivenwereld, maar ook tot een ‘merknaam’ die staat voor…

eerlijkheid, topkwaliteit en vertrouwen!

In een nieuw kleedje

Koken kost tijd en geld zegt men wel eens… en omdat de lay-out van de huidige website nog steeds was gestoeld op het oorspronkelijke concept waarmee een 10-tal jaar terug werd van start gegaan… groeide binnen het PiPa-team de overtuiging dat alles ietwat onoverzichtelijk, maar vooral ongestructureerd begon te worden… vandaar dat men de tijd tot vernieuwing ‘rijp’ achtte. Als ‘grootste duivenwebsite’ ter wereld waren wij dit ook enigszins aan onze status verplicht… en wilden vooral mee evolueren met de ‘nieuwe mogelijkheden’ en toepassingen die de snel evoluerende informaticawereld te bieden heeft. We zijn hierbij zeker niet over één nacht ijs gegaan, integendeel… er werd heel goed over nagedacht, gewikt en gewogen of… over ‘gebrainstormd’, zoals men dit tegenwoordig pleegt te noemen… enerzijds, hoe we de website toegankelijker konden maken voor de bezoeker, hoe die er eenvoudiger zijn weg en draai kon in vinden… maar anderzijds ook om hem gebruiksvriendelijker te maken voor onszelf en onze medewerkers naar de toekomst toe. Om één voorbeeldje te noemen: vanaf het nieuwe verkoopsseizoen (dat start in augustus 2009) zal het biedingsysteem op onze ‘online veilingen’ geautomatiseerd worden, waarbij de liefhebbers via een ‘login’ en ‘paswoord’ hun biedingen zelf zullen kunnen plaatsen… waarmee we onze huidige ‘telefooncentrale’ grotendeels willen ontlasten… al zal de mogelijkheid tot bieden per telefoon en email nog altijd blijven bestaan. Dit… en nog meerdere andere wijzigingen en verbeteringen dienden nu concreet gemaakt te worden.

Uiteindelijk hebben we één der grootste internetbedrijven van België aangesproken (die o.a.  ook de website van ‘De Redactie’,de nieuwswebsite van televisiezender ‘één’ gemaakt heeft) om onze ‘vernieuwende ideeën’ in programmeertaal om te zetten. Toegegeven, een hele klus waar met tal van mensen is aan gewerkt om alles in de ‘juiste vorm’ te gieten. We denken en hopen dan ook dat het ‘eindresultaat’ mag gezien zijn!

Om iedereen ietwat wegwijs te maken in deze nieuwe structuur met bijhorende nieuwe lay-out , zal de eerste dagen iedere bezoeker op de site worden begroet in zijn eigen landstaal, waarbij we zullen trachten om hem of haar ‘wegwijs’ te maken in het nieuwe concept van de PiPa website.

Straks steekt ons ‘geesteskindje’ dus in een nieuw kleedje, we zijn niet alleen fier u dit te melden, maar nodigen u meteen uit om kennis te maken met onze vernieuwde site op www.pipa.be.

We wensen u alvast een prettige kennismaking met onze vernieuwde PiPa-website, en veel lees-, kijk- en surfplezier naar de toekomst toe.

Voor u, en dankzij u…
PiPa nr 1 in ‘pigeon world’!

Kommentare

arbeid adelt!
proficiat mannen!
JP

Simply the best, better than all the rest .... Wink

Is nog beteke 'gewoon worden' maar ziet er in elk geval schitterend uit.
Zoals 'de Freddy' zegt...Simply the best (topduif bij Jef vanwinkel trouwens Laughing )

Heel goed, de vorige was me ietsje te somber qua kleur. Nu luchtig.
Wel een beetje spijtig dat seizoen 2009 ergens in het midden hangt. Dit zou toch helemaal van boven kunnen?

Welkom beste bezoeker op de nieuwe site !!

Welcome on the new site !!

Chinees kan ik ni Wink

Er zijn nog zaken die niet op punt staan, maar zoals jullie weten is een website en continu proces en zullen die kleine details ook opgelost worden de komende dagen, weken, maanden...

Ik vind het een enorme verbetering, en de kleine accefietjes zullen wel opgelost raken he Laughing

Mooi werk Mr. Green

hi, i think this new look is better than the older Smile

now i'am kinda having some familliarization towards the location of some favorite site..yeah its cool to have change.. Razz

nieuw

mooie site, meer up to date ,prima !
vorige werd wel wat somber ,proficiat mannen.
victorie. Wink

A new era of PIPA,
wishing you the best of times, the best of friends, specail moment to remember always !
HAPPY OUR NEW HOME !!!

This is a very good step towards change to a better way of communication between fanciers allover the world, professional and beginners alike. Congratulations!.... I wish the management of PIPA the best of luck!!! Happy Flying to all!!!

proficiat mannen . Doe zo verder. Het ziet er heel goed uit.
groeten
martin

waar vind ik de uitslagen terug?

Et si on te demande dis-leur
D'oublier de m'attendre,
Je regarde le ciel,
Je vais à l'essentiel,
Car ici c'est ailleurs,
Ailleurs Land
Very Happy

Beste Pipa-ers ,
Ziet er HEEl mooi uit !
Proficiat !
Wel is het nog een beetje wennen, maar algemene indruk is : geweldig.
Inzet en volharding is hier duidelijk beloond.

Ivan en familie

hoe kun je clubuitslagen plaatsen of je eigenuitslagen op deze vernieuwde site? ik geraak er niet mee?

one of the best pigeon site,s going keep up the good work Razz Razz Razz Razz better lay out

Waar kan ik de Topuitslagen van de liefhebbers uit Frankrijk.Duitsland.Belgie en Nederland vinden???

@ Megens = Topuitslagen van individuele liefhebbers vind je terug onder 'Vluchtseizoen' en vervolgens 'Individuele resultaten'
@ Collas = Clubresultaten wordt deze week nog op punt gezet. Uitslagen 2008 zijn perfect te bekijken. Uitslagen 2009 zijn nog niet meegenomen in nieuwe site, maar zal later deze week gebeuren.

Keep up doing this great work...

The changes went in the right direction! Great job!

Sad Like the new look, like your pic Nick, but where is handsome young Thomas? It looks like no one else is contributing to Pipa and I know
you didnt do it all by yourself< Is there some sibling rivalry going on already?

Great job my brother,
Every now and than ,we need a change,and this new change of the website appeared in the perfect moment in time!

Pigeon Sport the Best Sport in the World

Another taste of PiPa,many fanciers in the Philippines always browse your website and Im one of them.
More Power to you and Keep On!Keeping On.

Emerson Cruz
Noah's Ark Loft

欢迎各位鸽友在这里留言给我们,对你提出的问题我们会在第一时间答复!
Very Happy

Where are the links for the country like Bulgeria, Belgium that were in the old style of pipa ? Whit all pigeon owners for avery country ????????

Greetings!!!

PiPa doesn't stop from being the BEST. It has reached Milestones and Truly is the Greatest Pigeon Website in the World.

Thanks for all the Information and the Gift of Knowledge you have given us.

from:
Riz Pedoc, Marlon Palis, Marcos Sangalang, and the PPRA Family
Calamba City ,Philippines