Suchen

Ook R&P Vervloesem (Rijmenam, BE) voor 36 maanden geschorst en een boete van €15.000

Na Roberto Panza eerder deze maand, schorst de KBDB ook René & Patrick Vervloesem uit Rijmenam, met dezelfde strafmaat als Panza, na hun positieve test op atropine. Het verdict is keihard. Samen met hun raadsman trekken ze nu naar de burgerlijke rechtbank.

Toen eind augustus de familie Vervloesem in een open brief hun positieve dopingtest bekend maakte, sloeg het nieuws in als een bom. Ze kregen op 29 mei, de dag van de inkorving van Bourges I, de KBDB-dopingcontroleurs over de vloer. 7 weken na deze test viel de brief in Rijmenam in de bus: Positief op atropine. Op 29 augustus ontving Vervloesem het resultaat van het B-staal, en dat was identiek aan de eerste analyse. Net voor het weekend maakte de Nationale raad van beheer en bestuur van de KBDB dan de strafmaat bekend: René & Patrick Vervloesem krijgen een schorsing van 36 maanden en dit vanaf 18/10/2014, met daarbovenop nog eens een geldboete van maar liefst €15.000. Bovendien worden ze ook geschrapt uit alle kampioenschappen.

Naar de burgerlijke rechtbank

Bij monde van hun advocaat Gino Houbrechts liet de familie Vervloesem weten niet bij de pakken te blijven zitten en tegen de beslissing van de KBDB in beroep te gaan bij de burgerlijke rechtbank. Wordt dus zeker vervolgd...

Panza blijft geschorst...

Of de procedure voor de burgerlijke rechtbank soelaas zal brengen, is nog maar zeer de vraag. Roberto Panza kende zijn verdict al enkele weken geleden, hij kreeg net dezelfde schorsing als Vervloesem. Ook Panza ging hier niet mee akkoord, nam een raadsman onder de arm en startte een burgerlijke procedure tegen de beslissing van de KBDB. Afgelopen donderdag werd deze zaak in kortgeding behandeld door de rechtbank van Brussel. De rechter in kortgeding heeft op 16/10/2014 beslist dat de vordering van Roberto Panza ontvankelijk is doch ongegrond. Bijgevolg blijft de schorsing van 36 maanden uitgesproken door de Nationale raad van beheer en bestuur van de KBDB van toepassing.