Suchen

KBDB verspreidt persbericht over afgelopen wedvlucht uit Châteauroux

Het slechte vluchtverloop van de nationale vlucht uit Châteauroux heeft heel wat teweeggebracht in de duivensport. Bij monde van nationaal voorzitter van het sportcomité Dirk Schreel reageert de KBDB, dat verantwoordelijk was voor de lossing, nu op alle commotie.


Kommentare

Beste DS,

Uw oproep is om van te kotsen, deze getuigt van een enorme overdreven arrogantie, Rechten ja, maar ook PLICHTEN.
Voorzitter van het sportcomite zijn is niet enkel op recepties en etentjes aanschuiven...

Trek uw conclusies, dat zou je zelf moeten beseffen!

Erg transparant

Ze zijn al bang dat ze de volgende vluchten niet veel duiven zullen hebben
Nog rap eens een persbericht versturen ze zullen er wel weer inlopen die domme duivenmelkers denken ze daar bij de KBDB
en inkorven donderdag

Waw , geweldig zou ons aller vriend Eddy Wally zeggen .
Een volledige lossingscommissie in elkaar geknutseld in minder dan 48 uren .
Op een andere site lees ik wel dat de samenstelling hiervan niet openbaar zal worden gemaakt .
Dit om de privacy te respecteren .
Dit wordt waarschijnlijk de zoveelste lege doos die ze ons willen voorschotelen.
Denken die nu echt dat ze ons alles kunnen wijsmaken .

Waw , geweldig !!

Ik vind dat deze persmededeling getuigt van moed misschien mocht ze een dag vroeger komen maar ik blijf er bij dat het één der moeilijkste zaken is in de duivensport......lossen......wel lees met zijn allen eens de laatste 5 zinnen en trek er uw conclusies uit.......mensen die zich geroepen voelen om het zelf te doen krijgen hierbij de kans.....
Het is wel heel wat lastiger dan zomaar " anoniem kritiek spuien op de site van Pipa " dus beste stuurlui aan wal....aan u de eer om het eens zelf te bewijzen.....
Ik las enkele rake en goed gemeende reacties van heel goed en ruimdenkende personen en zou graag zien dat deze mensen hun kans eens krijgen onder omstandigheden anders dan nu het geval is......lossingsverantwoordelijke is nen rotjob....
Mvg Eddy van "Casa Barca".

Om van te kotsen !!!!
Leven die nog in de middeleeuwen....
Hieruit blijkt nergens dat ze gebruik maakten van weerkaarten, buienradars etc.. effe zoals in de goede oude tijd bellen en hopsakee vooruit met de geit .....
En wat een arrogantie ...zoals ik al zei ik krijg braakneigingen ....

Stop met zeveren jongens !!!!!!!!!!!!
en betaal iedereen zijn onkosten terug !!
op een dineetje minder zal het niet aankomen.
En nog iets :laat die VIP mannekes niet meer tussen onze duifjes ?
ps : noemen julie dit nu verantwoordelijkheid ?
persberichtje rondsturen 3 dagen na de ramp !
De dierenbescherming ???? moet dit uitpluizen tot op de graad !
en nog iets MH schreel dat van die 0,00 eurokes ben je niet beschaamd !!!!!
volgens mij zit je daar niet op uw plaats en moet je een jobke zoeken bij
HET RODE KRUIS

van een hééééééél misnoegde liefhebber !

Beste heren

Het feit dat jullie reageren via de pers is opmerkelijk, niemand had dit verwacht. Maar na enkele zinnen blijkt dat het eens te meer een paraplu-actie is om uw ondergeschikten in de vuurlinie te proberen plaatsen. Het respect en de zelfreflectie om jullie excuses aan te bieden, toch het minste na zo'n debacle, hebben jullie zelfs niet in jullie.

Neen beste heren, JULLIE zijn verantwoordelijk en trek hier aub jullie conclusies uit. Hou de eer aan jullie zelf...

Een lossingscommissie is een druppel op een hete plaat, daar gaat het hier ook in essentie niet om.

Na enkele jaren Schreel en Vanbockstaele stellen we anno 2015 spijtig genoeg vast dat het nog steeds ontbreekt aan visie, structuur, (financieel) beheer, promotie, kostenbeheersing, een eerlijke en goedkopere sport ja zelfs de basis van alles, integriteit (uw dochter een overbetaalde job bezorgen bij de KBDB is toch oude politieke cultuur Voorzitter?). Ga zo maar door...

Jullie trekken gewoon de lijn door van vroeger en bouwen helaas succesvoller dan ooit verder op dat verleden.
Al jullie 'beloftes' konden jullie niet waarmaken. Spijtig, maar jullie kunnen het niet en jullie leden vragen jullie beiden een stap opzij te zetten.

Het is de hoogste tijd voor een task force en audit om van de conclusies die daaruit volgen met een stuurgroep met onderliggende werkgroepen terug onze sport op de rails te krijgen. Tijd voor een no-nonsense people manager-duivenliefhebber met visie, ruggengraat en daadkracht om dat treintje te trekken.

Dus in naam van vele liefhebbers, uw leden, hou de eer aan jullie zelf en maak plaats. Toon respect!

Groetjes.
John Meurysse

Ben nog iets vergeten !!!!
Moest ik zo mijn best doen voor 0,00 eurookes
dan was mijn ontslag al lang binnen ?
Waar gaat ons geld naartoe ?
julie zijn goe bezig met het uitroeien van onze toffe hobby
Lossingscomité = Geheime brigade ?
Transparantie ???????????????? 0,0000000000000000

Ja er zullen meer duiven op Argenton zijn dan op Chateauroux , en dit omdat vele duivenliefhebbers maar enkele duiven mee gaven wegens de voorspelde N-wind en warm op donderdag en vrijdag verleden week en juist daarom moest er reeds om 7u30 gelost zijn en dan waren de duiven hoogst waarschijnlijk de onweders voor op de vluchtlijn , dit is mijn gedacht .
Dus mijn visie is als het slechte weer reeds de dag voordien voorspeld is , hou dan al van tijdens de nacht de weerkaarten in de gaten en oordeel hoe snel de onweders vorderen of de regenzone . MVG Theo

John dit is héél mooi verwoord .Proficiat !
en ik sta 100 percent achter jou
grt patrick

Er wordt hier precies een nieuw streekbier ontworpen waarvan wij de samenstelling niet mogen kennen.

Met de wet op de privacy of de bescherming van de persoonlijke levenssfeer heeft dit totaal niets te maken maar wel met het gebrek aan een algemeen rechtsbeginsel, nl. de openbaarheid van bestuur. Een geheime commissie samenstellen voor dit dossier toont eens te meer de logheid van de structuur aan en inherent hiermee een gebrek aan transparant beleid. Het glazen huis met moderne visionairs lijkt hiermee eerder een oorlogsbunker met re-enacting veterans.

Ik meen te weten dat er reeds minstens één kandidatuur in het verleden werd geweigerd. Er dient trouwens ook niet één kandidatuur te komen maar een commissie samengesteld uit één lid van elke sector (A, B, C), een lid van het nationaal sportcomité, en een gediplomeerd weerdeskundige. De vijf stemmen beslissen bij meerderheid, unanimiteit is in deze onmogelijk want vetorecht is geen democratie. De externe organisator van de wedvlucht mag geen inspraak hebben.

Dit kan een basis zijn, waarop verder kan gewerkt worden. Verkiezingen wie in deze commissie moet komen, opvolging, etc. kan verder uitgebouwd worden. Misschien zijn we dan eindelijk verlost van individuen met de vinger te moeten wijzen, al ligt in deze zaak de eindverantwoordelijkheid slechts bij één persoon omdat deze het beslissingsrecht in de structuur heeft onderschreven door de aanvaarding van deze taak.

Deliberandum est saepe, statuendum est semel.

Beste John, we kennen mekaar nog van een korte periode toen we samen mandataris waren in Oost-Vlaanderen.
U weet beter dan wie ook dat dit alles een oud zeer is en u slaat nagels met koppen.
Zelf ben ik, zoals je weet, een 10-tal jaren, aan de kant gezet en geschorst opmwille van mijn kritiek o.m. na enkele falikante lossingen.

Ik doe langs deze weg beroep op u, op andere 'weggezette' mandatrissen en op iedereen van goede wil om samen te proberen een alternatief uit te werken binnen een werkgroep en de nodige voorstellen uit te werken om de kbdb en onze sport , op ALLE VLAKKEN, ten eerste uit te mesten en ten tweede , terug op de rail te zetten.
Laat ons niet wachten maar beginnen.

Nog iets over de persmededeling :

1. het citaat van Schreel getuigt van ongelooflijke arrogantie en hij probeert zichzelf zelfs in de slachtofferrol te zetten
2. hij bewijst dat er nergens en nooit gebruik wordt gemaakt van de moderne middelen en communicatiemogelijkheden. Kijk omhoog en zie niet verder is blijkbaar nog steeds de boodschap.

Zielig ventje, stap het af!!!!

http://www.tvl.be/nieuws/24-000-duiven-verloren-in-regenweer-16733

Zeker tot het einde kijken. Hier spreekt een echte duivenmelker, geen vazal (al heeft die het natuurlijk wel over een andere rampvlucht van dit weekend).

Ik zou het waarschijnlijk veel slechter en brutesker geschreven hebben maar ik kan mij voor 200% aansluiten bij
hetgeen John geschreven heeft.

Eddy je bent toch nuchter hoop ik iedereen is tegen wat er gebeurd is en jij komt hier vertellen dat je het fijn vind dat deze heren de moed hebben om zoiets te schrijven ,als je een mandaat aanvaard moet je niet janken dat je voor 0 euro werkt,vorig jaar Tours vergeten zeker een week later Gueret ook vergeten zeker en nu dit voorval sorry man ofwel doe jij aan vriendjes polletiek ofwel ben je voor mij een kont likker maar ik kan echt niet begrijpen dat je zoiets durft te schrijven , dit is echt een veegslag voor alle liefhebbers dat je zoiets schrijft sorry man

Waarom contact opnemen over het weer bij KBDB afgevaardigde ter plaatse ,als deze persoon zelf verklaart dat hij over de lossing niks mag zeggen of beslissen ,dat hij alleen daar is voor eten en drinken te controleren .... Maar dat hij vlak na de lossing zegt tegen mensen ter plaatse .... IK ZOU NIET GELOST HEBBEN .... ????????
Wie belt wie ????
Waarom belt men naar man ter plaatse , om te vragen of ze allemaal gedronken hebben , of om te vragen of het weer goed is .......
Ik dacht het laatste , maar bij de KBDB denken ze anders dan ik ......

Naast zijn loon als werknemer of zelfstandige (duivenverkoop??) zal de Heer Schreel,een toch niet onaanzienlijke vergoeding ontvangen als hoge ambtenaar bij de KBDB ontvangen zeker???
Van de snoepreisjes en etentjes nog te zwijgen....
Waar komt die 0,000 euro dan vandaan???
Ook wij,kleine liefhebbers krijgen 0,000 euro om het ganse jaar onze duiven te verzorgen....integendeel!!!
Ons kost het een pak centen voor onze duiven een Nationale vlucht kunnen vliegen!
Ik liep zondag ook om 0500u al in de tuin om mijn duifjes te "verwelkomen",tevergeefs....
Ikzelf(tandem) was een paar dagen te laat om mijn hoklijst in te dienen....
De prijs was verdubbeld!!!!!
Waarom???? Ze betalen toch een gans jaar personeel????

PS:Heb vandaag nog eentje thuis van Chateauroux,om 17u

Nog 15 van 24 weg!!

mais bien sûr pauvre de nous que nous sommes , la faute d'autrui c'est bien le summum de la défense absurde que ces pantins pouvaient avoir !!!! ASSUMEZ , un dirigeant ou patron de société est dépendant de ses employés ou des personnes qu'il emploi et doit assumer les errements de ces derniers, c'est donc votre cas aussi messieurs les buraucrates et alors venez me dire que vous faites ça gratuitement !!! si vous offrez vos postes , offrez également tous vos avantages

message reçu messieurs, vous vous enfoncez encore plus bas mais est ce finalement possible de descendre encore plus bas que vous n'étiez déjà, j'espère que le commun des mortels que nous sommes ont bien compris votre manège

Beste John

Achter jouw visie kan ik me 100% plaatsen.

Zelf heb ik in een onbezonnen moment dit aan beide heren geschreven vanmiddag (via email):

Heren

Een werkelijk onafhankelijke lossingcommissie is verschillend van het fantoom dat nu voorgesteld wordt door jullie en we niet mogen weten wie erin zit.
Onafhankelijk = mensen van BUITEN de duivensport. Zonder enige binding!!!!!
Bv. luchtverkeersleiders die over actuele weersituaties en prognoses beschikken en het ideale lossingsuur via een computermodel kunnen bepalen.
Besteed daar maar de 3%-inningen op verkopingen aan –> die jullie al jaren illegaal aan het innen zijn m.b.v. het misbruiken van uw monopolypositie.

U mag me altijd contacteren i.v.m. ideeën hierover. OOK GRATIS EN VOOR NIKS EN ALS HET MOET, OOK OM 5U ‘S MORGENS.
Maar maak er nu a.u.b. degelijk werk van. En stop met paraplu's open te trekken, de martelaar (die om 5u gratis opstaat) uit te hangen en de schuld proberen in de schoenen te schuiven van aanwezige liefhebbers op de lossingsplaats.

Ik had een gemeende verontschuldiging verwacht ****. Niet dit!!!
En een politicus die dit soort blunders gegaat houdt normaal de eer aan zichzelf Mr. Schreel. En wat doet u...

Beleefde groeten
Patrick Vanoppen

En wat lees ik terug.

Er werd gebeld of het weer goed was ter plaatse en het weer goed was op de voorvlucht.

Nee, zo bekijk je niet of duiven los mogen of niet.

Zeg niet dat je zelf moet uitpluizen wat het weer over de route is, maar lees ook niet dat er iemand anders werd aangesteld of geraadpleegd werd om het weer uit te pluizen.

Reactie ok, goed.

Maar verschiet me een hoedje hoe amatoristisch anno 2015 nog gewerkt word.
Er zijn beter inrichters dan dit.

En terug de arogantie .
Als inrichter bel je wel zelf de vervoerder op of ben je ter plaatse.
En terug, dat mag gelijk wie zijn maar die alles gebruikt die mogelijk is om het weerbeeld te bepalen.

En 0 euro, de inrichter bepaald wat hij zal betalen voor welke dienst. M.a.w. doet dus echt niets terzake.

Bovenstaande had ik totaal niet verwacht.

MR Mertens u komt scherp uit de hoek , maar u bent zeker de keren vergeten dat er maar enkele duiven het einde van de Derby Arona halen waar u een fervente deelnemer van bent . Ik kan echt niet begrijpen dat u dan iemand anders zo durft aanvallen, kijk dan eerst eens in eigen boezem of u niet hypocriet bent of met verschillende maten en gewichten werkt naargelang het u het beste past . U bent voor mij een grote hypocriet.

Kan toch niet anders dan dat deze gasten daar pakken geld krijgen ,anders zouden ze wel opstappen .Deze reactie van bond is nogmaals een slag in het gezicht van de duivenmelkers ,wat een sukkelaars

Ik heb die persmededeling nog eens goed terug gelezen.

Ik ben werkelijk zwaar gedegouteerd over hetgeen Schreel schrijft als reactie.

ONGELOOFLIJK!!! GEWOONWEG DEGOUTANT!!!

Dhr.Schreel heeft contact opgenomen met LOSSINGSVERANTWOORDELIJKE dhr Roger Bruninx,terwijl dhr Bruninx zegt dat hij zich niet mag bemoeien met de lossing en alleen ter plaatse is om te controleren op de verzorging van de duiven (eten-drinken)
Wie spreekt hier nu de waarheid?
Indien dhr Bruninx alleen de taak van controleur mag uitvoeren,wie en waar is dan de lossingsverantwoordelijke?

WIBO = Transporteur et pas CONVOYEUR nuance !!

Toutes les semaines WIBO sur TOURY lâcher du centre Hainaut toujours le dernier à lâcher peut on savoir POURQUOI !!!

ON veux des réponses !!!

Wathever wat jij van mij denk is jouw keuzen ik leef met alle liefhebbers mee die dit meegemaakt hebben ik zelf had ook 17 duiven mee waaronder een oude die 8/8 had op de nat vluchten deze is gelukkig maandag morgen thuis gekomen . wat mij betreft is wat Eddy durfte te schrijven dat hij het moedig vond van de KBDB om dit naar buiten te brengen en dit vond ik alles behalve fair tegen over je mede duivenliefhebbers. En wat derby arona betreft niet elke duif durft over zee vliegen is net het zelfde niet alle duiven kunnen fond vliegen of anders om niet alle kunnen Vitesse vliegen , voor mij mocht dit nooit gebeuren je zit de weer beelden voor je sorry of ik een hypocriet ben is jouw keuze de mensen die mij kennen weten anders

De zoveelste leugen van mr Schreel . Nu moet je toch eens uitleggen hoe het komt dat er op teletekst staat
Chateaudun 7u mooi weer windstil : maar niet los
De duiven zijn pas om 9u gelost ,wat is dan de reden ?
Of was het mischien toch niet zo'n mooi weer !
WAAROM wacht men dan nog 2 u met lossen als het in Chateaudun wat op de vluchtlijn ligt van Chateauroux reeds al van 7u mooi weer is
Sorry maar de paraplu staat nu toch echt wel open in de ivoren toren
Echt laf van de schuld bij de voerman en lossingsverantwoordelijke te leggen , tenslotten hebben ze geen enkele bevoegdheid ALLEEN MR SCHREEL IS VERANTWOORDELIJK EN NIEMAND ANDERS !!!!

@ Theo,
Deze dommekloot had heel zijn hok mee, moraal game over. Maar elk nadeel heb zijn voordeel, dus de loterij van zaterdag laat ik aan mij voorbij gaan.

Dat deze persmededeling zou wordt uitgestuurd, paraplu's ipv excuses, echt het fatsoen ver voorbij. Waarom ondergaan we dit nog steeds, waarom geen tabula rasa?
Als "men" niet voor ons zorgt, doen we dat toch zelf, niet?!

Mr Mertens ik ben zelf dit weekend goede duiven kwijtgespeeld die op rekening komen van de KBDB en niemand anders . Met je uitleg over Derby Arona bewijs je hetgeen ik beweer dat je bent en daarvoor moet ik je niet kennen. Zo kan je ook afkomen met niet elke duif kan zulke vluchten als in het weekend aan , wat dezelfde larie is.
Dat Eddy hier zijn mening verkondigd is nog geen rede om dat te schrijven wat u schrijft, ik ben ook niet akkoord met hem maar heb niet de behoefte om te schelden , u wel?

Ongelooflijk dat je je er op zo een manier wil uitlullen.Een relaas van wat telefoontjes en dat was het dan.Webcams in de buurt en op de vluchtlijn,radarbeeelden,bewokingsgraad en dergelijke meer daar houden de heer Schreel en zijn sportcomité zich niet mee bezig.Even de vinger nat maken en kijken hoe de wind staat,volsaat voor deze heren.Mijnheer Schreel blijf in het vervolg beter in uw bed liggen en soigneeert uw vrouw eens goed.
En nu een geheime commissie.Hoe gaat die beslissen?Eerst een dag vergaderen en dan een stemming waarbij de meerderheid beslist?Of moet er eerst eensgezindheid zijn?De kans is trouwens groot dat er zaterdag hoe dan ook niet zal gelost worden.Men zal nu eens extra voorzichtig zijn en een dagje wachten.
Als je elke week iemand met verstand van weer en duivenvluchten achter zijn computer zet,heb je helemaal commissie nodig.
Maar je moet natuurlijk werken met bekwame mensen.
Bij de Belgian Masters toonden ze vandaag hoe het wel moet.Ze stonden deze morgen met hun duiven in Fontenay waar het mooi weer was.Ze stelden echter vast met moderne middelen dat het op de vluchtroute ondanks een sporadische opklaring niet goed was.Hoge bewolkingsgraad en mist.Ze hebben de lossing terecht uitgesteld.Verstandige beslissing om hun finale vlucht te redden.

Spijtig dat Schreel zijn mandaat van voorzitter van het sportcomité niet beschikbaar stelt.

Heel dit KBDB verhaal is gewoon een echte soap. Dit bedenken ze bij Familie/Thuis, nee zelfs bij Mooi en Meedogenloos niet.

En ook nu gaat er weer niets veranderen ... wij liefhebbers blijven dit slikken... Volgende week allen weer inmanden (inclusief mezelf) voor Argenton.

* lossingen zoals Tours, St. Vincent, Gueret, Chateauroux ...
* 3% illegale tax (nu we weten dat Schreel gratis werkt vraag ik mij echt af wat met dat geld gebeurd)...
* Nationale dagen in Antwerpen die een complete flop waren...
* Talloze rechtszaken die ze verliezen ...
(zie zaak Vanoppen-Luyten oa, (waar ze goed wegkomen dat ze geen schadeclaim eisten))
(ook dit jaar hangen er weer rechtszaken in de lucht, nl Pont St. Max. in het weekend van Bourges --> Nat. Asduiven en Kampschappen Kleine Halve Fond)...
* een dopingbeleid met positieve a en negatieve b stalen...
* democratische verkiezingen waarbij de helft van de liefhebbers niet mogen opkomen...

En we kunnen het lijstje nog vrolijk aanvullen...

Maar ik herhaal ... Wie durft zijn nek uitsteken en iets concreet op poten zetten.
Dit zal van toppers moeten komen met aanzien en een vlekkeloze en betrouwbare reputatie.
(zoals Armstrong en Boonen een peloton lamleggen).

Ik zou de basis leggen met een algemene directeur uit de privé, iemand met bedrijfservaring en kaderfuncties.
Iemand die een structuur op poten kan zetten en zich weet te omringen met de JUISTE mensen voor de JUISTE job.
Voor deze structuur moet je niets van duiven kennen, al is het mooi meegenomen, maar dan zal de "belangen vermenging" weer opspelen, dus best iemand buiten de duivensport.

Een type Dirk Deroose lijkt me hier geschikt voor, een CEO die weet wat het is een multinational te leiden en toch betrokken is met de duivensport (en topmelker is).

ik hoor van de vervoerder van zaterdag op sourdun limburg dat hij gebeld heeft met de verantwoordelijke(n) op het thuisfront en dat deze hem bevelen te lossen want het weer was hier ok!?ikzelf had geen duiven mee maar ben tegen 8u op men hok gekomen en heb de lichten in de gangen moeten aanzetten zo donker en guur was het hier,spelleke gepoetst en ben dan naar een kameraad gereden die wel duiven mee had onderweg dacht ik nog dat het moeilijk zou worden om deze duiven gelost te zien op zaterdag,arriveer ik daar zegt men doodleuk dat de duiven al meer dan 2 uur gelost zijn!?dan vraag ik mij af wie tegen die vervoerder zegt dat het weer hier ok was (is),sommige mensen slapen onder een zonnebank denk ik!?

De zoveelste leugen van mr Schreel . Nu moet je toch eens uitleggen hoe het komt dat er op teletekst staat
Chateaudun 7u mooi weer windstil : maar niet los
De duiven zijn pas om 9u gelost ,wat is dan de reden ?
Of was het mischien toch niet zo'n mooi weer !
WAAROM wacht men dan nog 2 u met lossen als het in Chateaudun wat op de vluchtlijn ligt van Chateauroux reeds al van 7u mooi weer is
Sorry maar de paraplu staat nu toch echt wel open in de ivoren toren
Echt laf van de schuld bij de voerman en lossingsverantwoordelijke te leggen , tenslotten hebben ze geen enkele bevoegdheid ALLEEN MR SCHREEL IS VERANTWOORDELIJK EN NIEMAND ANDERS !!!!

Ocharme mijnheer Scheel , al deze verwijten en modder over U heen , en dit alles voor
de grote som van 0,000 euro . Je bent echt het medelijden waard .
Als ik het voor die prijs moest doen had ik al lang mijn ontslag gegeven .
Jij bent echt wel van ijzer en staal . Proficiat en bedankt voor dit alles .
Wie weet moesten jullie nog zelf de reis naar Zuid-Afrika betalen 2 jaar terug
toen jullie met zijn allen op safari waren . Echt , ik heb medelijden uit de grond van mijn hart .
Jullie zijn echt sukkelaars , als ik ooit eens veel tijd heb ga ik u eens beklagen .
Eén groot probleem , ik heb echt veel te doen ....
Groetjes , het ga U wel .

@Paco

Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt ze wel.

Et quand on fait partie des amateurs qui n'ont même pas 60 pigeons (comme moi) qui ont perdu 15 pigeons sur les 18 mis au concours, que doit-on faire ?

A part pleurer nos pigeons perdus à cause de ce TRES, TRES mauvais laché, est-ce que la fédération prendra ses responsabilités et dédommagera toutes ces lourdes pertes ?

L'année est finie pour moi, je crains les derniers concours à suivre, si j'ai encore des pertes pareilles, je peux tout de suite arrêter la colombophilie.

Qu'on donne la responsabilité du lâché au petit comique Liégeois Mr Y A KA qui a porté plainte pour Libourne. S'il rate un lâché, ce qu'il fera sans nul doute, qu'on le lynche médiatiquement à son tour.

beste collegas
zou het niet beter zijn dat we eens in nederland gaan kijken of beter nog dezelfde methode gebruiken en lossingverantwoordelijke die ik persoonlijk ken voor afd 7
ben eens gaan zien hoe hij al jaren te werk gaat
hij volg de radar beelden op de voet en deze worden alle uren af gedrukt en per vlucht geklaseerd in een logboek
aan de hand van de beelden op gans de vlucht lijn neemt de man alleen de beslisssing
voorstel david heneau die de ballonvluchten begeleid en nog doet is een zeer geschikt persoon voor deze opdracht
en beschikt over de goede appartuur en kennis
maar mr schreel en de voorzitter zijn naam spreek ik niet uit voorzitter onwaardig niet bekwaam
hier zijn ook goede duiven achter
maar ja donderdag staan we met zijn allen voor voor de inkorving
enkele weken geleden pleite ik nog voor en algemene aflasting wegens de hete
wie zijn wij kleine garnalen met een beetje plastiek in onze buik
hopelijk komen er nog duiven terug maar ik vrees er voor
grtz vrf

wat voor een persbericht is me dat.....

Hierin staat alles lijnrecht tegenover de waarheid.... Jullie proberen nog de schuld in andermans schuld te schuiven....
Jullie bewijzen nog maar eens dat jullie enkel kijken naar het weer op de lossingsplaats=> staat duidelijk ik jullie persmededeling!!!
goed bezig moet ik zeggen!!! Is dit promotie voor de duivensport? En jullie maar klagen dat er geen leden bijkomen?

Ik hoop dat jullie eens goed nadenken en dat je de eer aan jezelf houd... Een trainer die zijn ploeg in de steek laat en slecht coacht? => eruit! slechter dan dit kan echt niet!

Kristof_vdg ze modderen maar wat aan, ook in Limburg met de lossingen, dit weekend een goed voorbeeld zaterdag Sourdun nog een beetje te begrijpen, zondag Chimay , ik kon niet geloven dat ze zondag de duiven gelost hadden, als je de beelden van de buienradar op dat moment bekijkt kan je dat niet geloven ook als leek op dat gebied niet. Er is ook nooit iemand verantwoordelijk blijkbaar en er commentaar over geven wordt niet geapprecieerd, het zijn dan ook maar snelheidsvluchten en halve fond en dan kraait er geen haan naar. Hoe komen ze in godsnaam tot zo lossingen, provinciaal , nationaal als zelfs een leek als mezelf ziet dat het niet goed is?

Het trieste van heel deze lossing is dat men na vele tientallen jaren duivensport en dienaangaande ervaringen met misgelopen lossingen niks heeft (bij)geleerd!

50 jaar terug kon men dit niet voorzien , nu wel , en toch neemt men grote risico's die vroeg of laat faliekant aflopen, verantwoordelijkheid........nougatbollen !

Logica in besluiten is er helemaal niet te vinden..........Oost-Vlaanderen speelt nu Clermont en Fontenay , West-Vlaanderen speelt verplicht Pontoise Provinciaal om de kas alhier te spijzen !

De reglementen worden langs alle kanten in lokalen met voeten getreden , maar bedekt met de mantel der liefde als het in het kraam past van sommige KBDB bestuurders !

Tja vroeger was het niet slechter zeker !

stef

lezersbriefje in dialoog - Het Laatste Nieuws- 11/08/2015

Vermiste priisduiven
Ik heb in de nacht van vrijdag op zaterdag overnacht
in Chateauroux op weg naar het zuiden. Groot was
mijn verwondering toen we zaterdagmorgen duizenden
duiven in de lucht zagen, terwijl wij de ruitenwissers van
de auto op dubbele snelheid hadden staan.
Het bleek duidelijk dat er net een lossing had plaatsgevonden.
Dit moest eindigen in een catastrofe voor
de vele duivenliefhebbers die thuis op hun beestjes
zaten te wachten. Wat heeft de verantwoordelijken,
vrachtwagenbestuurders en verantwoordelijken
van KBDB toch bezield om in dergelijke barre
weersomstandigheden de dieren hun vrijheid te geven,
wetende dat er de ganse dag regen en onweders
waren voorspeld. Vele andere mensen hebben voor
minder hun job verloren na een foute beslissing. Hopelijk
zullen veel duiven hun hok bereiken. Alleen zal
het geplande proqramma voor de rest van het seizoen
letterliik en figuurlijk in het water gevallen zijn.
Een ex duivenmelker uit Merelbeke.

Of de man er werkelijk was kunnen wij natuurlijk niet weten.
Spijtig dat er geen foto of filmpje als bewijs is.

Luc, schitterende foto van de lossingscommissie, ik lig onder tafel van het lachen.

anders moeten we contact opnemen met Eddy De Mey.

DIT MOET STOPPEN, WAT EEN SCHANDE, ONBEGRIJPELIJK, VAN DE POT GERUKT ......

Twee plichtsbewuste, hardwerkende , altijd klaar staande mensen zoals VBS en DS ontvangen 0.0000 euro voor hun vele en soms nachtelijke inspanningen ...... DIT MAG NIET BLIJVEN DUREN....

Ik stel voor dat we eens met "de (duiven)klak" rondgaan en ik reken ten zeerste op jullie milde gift (opgelet is niet aftrekbaar van de belastingen)....

Voor de zeer milde schenkers kan ik u mijn rekeningnummer bezorgen, ik zorg dan dat dit terecht komt bij deze sukkels.....

Guy

Mijn grote vraag is !
zijn er nu nog melkers die hun diertjes deze week willen inkorven ?
wetende dat ze in geen 3 dagen zullen lossen van de schrik !
en wetende dat gans het nationaal kampioenschap naar de kl..ten is .
wel beste vrienden als ik julie een goeie raad mag geven ,laat julie duifjes zitten
dan kan dit zeker niet meer gebeuren.
spijtig voor die seriueze verenigingen die al jarenlang hun best doen voor de duivensport .
Laat ons nu ALLEN eens solidair zijn en elkaar steunen ,alleen zo kunnen we iets bereiken
of heb ik het mis ???

Is dit een 1 april grap ?

Speel zelf al 40 jaar met de duiven dit is de grootste ramp die ik al meegemaakt heb ,heb de indruk dat de tijd ook al
40 jaar stilstaat betreft, bestuur,vervoer, dopingproblematiek....verandering laat op zich wachten .
Wat ik wel weet is dat degene die voor verandering zorgde nu een hoop stront over zich krijgen omdat ze te commercieel
zouden ik durf wel heden te zeggen dat dankzij hen de duivensport een boost heeft gekregen.
Duivenmelkers zijn toch een raar volk ,vele schreeuwen geen duiven in te korven op Argenton maar ge gaat zien er gaan er
nog meer zijn dan op Chatereaux .
Ieder voor zijn eigen en God met allen ... jammer zeer jammer

Ik was verleden jaar ook slachtoffer met de rampvlucht uit fontenay en Chateaudun, ook dit jaar al enkele goede duiven achtergebleven, oa nu zaterdag geweest, en met vallen en opstaan gaan we verder.. Ik heb hier al enkele goeie reacties gelezen , zoals van john M. en hopelijk verandert er iets ten goede, want zo kan het idd niet verder. Maar sommige van die reacties vind ik ook gewoonweg grof. Er zijn tenslotte nog altijd ergere dingen in het leven...

mag ik ook eens wat zeggen.wat zal het gevolg zijn van al dat geroep en negatieve kritiek,
niemand zal nog de verantwoordelijkheid willen of durven nemen om nog duiven te lossen.
iedereen kan via diverse kanalen het weerbericht volgen,maar we korven toch allemaal in.
misschien is deze slechte vlucht het gevolg van diverse onvoorziene niet te voorziene weersomstandigheden.
zelf zou ik zeker niet willen verantwoordelijk zijn om duiven te lossen.

Patje 1958 , als het goed is moet er gelost worden , zo simpel is dat , want als men bij goed weer uitstelt denk ik dat er wel een bom zal ontploffen !!

Ocharme toch de Hr Schreel staat vrijdag zaterdag en zondag om vijf uur op en dat voor 0,00 euro awel meneer Schreel

Blijft in vervolg maar gewoon in jou bed liggen dan kan er niks mis gaan met onze duiven zielige mens moest jou schamen
dit hierboven te publiceren je doet precies of jij de slachtoffer bent

Apropo heb vijf jaarlingen terug van de zeven en mijn drie goede oude duiven ben ik vrees ik voorgoed kwijt moest ik ze nooit meer terug zien ik wens ze het allerbeste waar ze ook zijn

Geachte Heren Schreel en Van Bockstaele,

Los van de inhoud van de brief ga ik jullie er even op wijzen dat de manier waarop deze brief geschreven is alleen nog maar meer kwaad bloed zet bij de liefhebbers.

Wbt. de repliek van Schreel: "Jammer dat u als nationaal voorzitter van het sportcomité jezelf zo buiten schot wil zetten met dit schrijven, meer nog je wijst ons leden met het vingertje dat wij jouw inzet en geleverde werk niet moeten veroordelen. Je doet dit per slot van rekening kostenloos. Sorry maar dan heb ik met waarschijnlijk nog eens zoveel andere liefhebbers liever dat je de 3% die jullie jaarlijks innen van de verkopingen inzet voor een lossingscommissie bestaande uit zes leden van de KBDB uit iedere zone (A1-A2-B1-B2-C1-C2) met een onafhankelijk lossingsadvies van een meteorologisch instituut." U leest het goed, je mag nog geld uitgeven van ons. Bovendien kan ik je enkel maar adviseren om je handelingen en acties door derden te laten analyseren en feedback te laten geven. Uit feedback van anderen kan je immers leren.

Wbt. Van Bockstaele: "Jammer dat je als nationaal voorzitter, de communicatie niet ter harte hebt genomen." Een goed CEO zou ten gepaste tijden beter transparant en S.M.A.R.T. communiceren. Een onderzoek naar het lossingsverhaal van Schreel en Bruninx, Wybo met een tijdelijke uit dienst zetten van je nationaal voorzitter van het sportcomité zou een gepaste actie zijn geweest, zonder dat u één van deze heren die zich al dan niet ten volle hebben ingezet voor een vlotte vlucht, meteen naar de slachtbank zou verwijzen.

Een grondige interne doorlichting, feedbackronde en een transparante communicatie hieromtrent was de kleinste tegenprestatie geweest die wij leden van de KBDB als interpellatio hadden verwacht na zo een desastreuse rampvlucht vanuit Chateauroux.

"Adhuc sub iudice lis est"

Weet er soms iemand het adres van Dirk Schreel ?
Ik vind dat die arme mens nu wel een duwke in zijn rug zou kunnen gebruiken!

iedereen doet hier zijn zeg en terecht iedereen is woedend en terecht.
maar nu kan je je recht halen met voor de komende "nationale ramp " niet in te korven en zo je zaak kracht bij te zetten.
maar ja er gaan nu wel een deel onderkruipers zijn die toch gaan mee doen. God sta hen bij.

Beste Mr Schreel, stel ze dan ook echt ter beschikking, niet alleen zeggen maar doen....velen zullen u bewonderen
na 4 dagen en toen het duidelijk werd dat het niet zomaar ging overwaaien kom je eindelijk met een reactie, en wat voor 1???
wat sommigen al 5 jaar vragen maar nooit ging is nu op 2 dagen geregeld.....
mr Schreel, en voor 0 € gaat u toch niet al die shit over u heen laten komen....

Doorlichten van KBDB, geldstromen eindelijk eens onderzoeken en denk dat er dan veel duidelijk word waarom ze zo aan hun postje vasthouden.
Denk dat er voldoende bekwame mensen/liefhebbers zijn die KBDB uit het slop kunnen/willen helpen
Wat gebeurd er met onze 3%????

Met mij steek de moed in men schoenen 10 jongen mee 3 jl en 3 oude .6 duiven zijn thuis en andere ja waar zijn die,,,,,,,,,,,,,,,,,,,? van mijn jongen zijn de 4beste van mijn hok dada zeer leuk kbdb en dan maar veel blabla .

Een lossingscommitie is ook niet het van het!
Men komt in meer dan 50% van de gezinnen nog niet overeen en die zijn maar met twee!
Ik pleit voor 1 lossingsverantwoordelijke maar wel eentje met kennis van zaken!

Boudewijn De Bosscher is er zo eentje.
Een man recht voor de vuist die zich door niets of niemand laat beïnvloeden.
Hij mag dan geen hoge school gedaan hebben en met fouten schrijven, als lossingsverantwoordelijke is hij in mijn ogen de perfecte man!
Spijtig genoeg is hij daar mee gestopt.
Ja, het is geen simpele ziel en komt altijd uit voor zijn mening wat natuurlijk niet iedereen tot vriend maakt omdat het geen meeloper is maar hij werkt wel met de computer en neemt door deze inzichten een beslissing en niet met 1 persoon ter plaatse!
Donderdagavond bij de inkorving zij hij nog dat er zaterdag weinig kans was om te lossen en dat het zelfs maandag zou kunnen worden!
Plaats gewoon de mensen op de juiste plaats en daar hoort ook een vergoeding bij uit respect want je moet het allemaal maar doen! Lossingsverantwoordelijke is meer dan een telefoontje doen naar de lossingsplaats en kijken hoe het weer op de thuisbasis is!
Ik hoop in ieder geval op beterschap!
Nog steeds heb ik mijn derde getekende oude, eerste getekende jaarse en 6 van de 9 jonge achter van deze vlucht.
Voor Argenton gaan de 9 duivinnen mee waar er dus 6 geen partner meer hebben.
Wat het gaat worden???

Met de winsten op de verkoop van de duiven en de organisatie van de vluchten beloven wij te investeren in modern transport voor de duiven. Onze doelstelling is 2025 zodat wij maar één aankoop moeten doen.

http://fotos.autozeitung.de/938x704/images/bildergalerie/2014/09/Mercedes-Benz-Future-Truck-2025-Autonom-LKW-Sattelzug-40-Tonner-Studie-Zukunft-IAA-2014-17.jpg

Persmededeling van de KBDB ????
Heb ik vorig jaar rond 28 juni niet ongeveer hetzelfde gelezen?
Fontenay weet je nog?
Toch handig als je zo'n kladje liggen hebt.

Heren onvoldoende over de ganse lijn.

Een lossingscommissie, klinkt goed. Was ook vorig jaar al aan de orde ....

Na 2 weken was iedereen het weeral vergeten, hop naar de volgende ramp.

The show must go on ...

Hallo,

Wat voor leugens schrijven die ,ze beweren daar in die brief vijf keren contact te hebben gehad ik zeg het nogmaals,
vanaf 8u15 tot 8u55 geen contact met schreel uit goede bron van mensen die ginder waren geweest als je de bericht
op de site van herbots leest dan weten juilie wie die mensen waren !!!!!!!!!!
weeral zand in de mensen ogen willen gooien en wij maar betalen!!!!!!!
en nog iets, als je voor o,000 euro's werkt van s'morgens 5u tot de duiven zijn gelost en de rest van de voorbereiding
van de vlucht dan ben je in het zwart bezig!!!!! dat mag niet dan ben je strafbaar meneer schreel , UWE BAAS MOET
DAT WETEN!!!!!!! EX VAKBONDS MAN VAN BEROEP !!!!! Onze Voorzitter!!!!!!!
.
ik denk bij de volgende verkiezing dat er bekwame mensen moeten opkomen bv.
-vanoppen-Luyten
-Van de Wouwer Gaston
-Lemmens Ulrich
-en mensen van elke provincie daar zitten ook bekwame mensen ben zeker van!!!!!!!!!
-Jongens of meisjes die afgestudeerd zijn voor weerkundige ik ken de benaming niet maaar je weet wat ik bedoel
en ga zo maar verder je vind er genoeg maar niet gratis!!!!!!

PS. BELGIE IS STIL BLIJVEN STAAN IN ALLES WAT ER HIER GEBEURD SCHANDE SCHANDE !!!!!!!!!

in het buitenland lachen ze ons uit !!!!!!!

Jos,

Aan dhr Whatever,

Het is inderdaad heel triestig wat er met deze vlucht gebeurd is, klopt helemaal !!
Maar wat ik nog triestiger vind is dat je een goede melker als Roger Mertens, die het goed voor heeft met de duivensport en correct en eerlijk is, voor grote hypocriet uitmaakt. Zeer laag en respectloos vind ik dat, maar het ergste van al is dat je dan nog een verzonnen naam gebruikt en niet eens je eigen naam durft schrijven. Whenever ken ik , dat is een muziekgroep, maar whatever zou ik graag ook leren kennen.
Graag gewoon je echte naam durven gebruiken en dan verder redetwisten !!

Alvast bedankt.

grt
Gerry Conaert

Net als Dirk De Maeyer pleiit ik voor 1 lossingsverantwoordelijke met kennis van zaken.Het voorstel van Ulrich Lemmens met 6 lossingsverantwoordelijken uit de verschillende zones is natuurlijk goed bedoeld.Maar ik vrees dat er dan geen duif meer los raakt.Eerst gaat men moeten overeenkomen in die commissie en vervolgens gaat men wachten op ideale omstandigheden om te lossen.En de ervaring leert dat de omstandigheden zelden ideaal zijn .
Over hoeveel nationale vluchten dit jaar ging de zeskoppige commissie eensgezindheid bereiken ?

om van te kotsen moesten er lang over doen voor een gepast antwoordt ??????
VROEG OP STAAN VOOR EEN PAAR WEKEN OF DAGEN IN HET JAAR KWATS DE MENSEN DIE ECHT MOETEN VROEG OPSTAAN ALLE DAGEN VAN HET JAAR DAT IS WAT ANDERS MAAR JA DIE ZIJN NUCHTER EN NIET BEZOEDELD VAN DE FEESTJES OP DE AVOND DAAR VOOR
NEEM JULLIE VERANTWOORDELIJK EENS OP EN STAP MET ZIJN ALLEN EENS OP !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
U SPREEKT VOOR JE TAAK OVER TE NEMEN DAT ZAL WEL GAAN MAAR ?????
DAT ZAL ENE MOETEN ZIJN DIE VOOR NUL EURO WERKT EN ENE DIE NAAR U PIJPEN DANST
DE BEKWAME MENSEN DIE VOOR DE DUIVENSPORT OPKWAMEN EN TEGEN JULLIE IN SPRAKEN DIE ZIJN AL
BUITEN GESMETEN
MET JULLIE BERICHT MAAK JE DE DUIVEN SPORT NOG MAAR EENS HARD BELACHELIJK
EERLIJKE SPORT NOEM JE DAT !!!!!!!!!!!!!!

Unaniem beslissen kan eigenlijk helemaal niet want dan heeft elkeen een vetorecht en dat kan niet in een goede democratische besluitvorming. Een commissie van lossingsverantwoordelijken uit zones A, B, C, aangevuld met een lid van de sportieve commissie, zelfs eventueel uit een buitenlandse organisatie zoals NPO, en een weerdeskundige. Een college van een onpaar aantal, 5 mannen of vrouwen, besluitvorming op basis van de meerderheid, niemand kan zich onthouden, staking van stemmen kan dan niet. Geen discussie mogelijk en het mag ook niet zijn dat één iemand het volrecht heeft, dan is het ook gedaan dat één persoon alle schuld treft.

de lossing van Chateauroux was er een van verregaand amateurisme , onkunde , onachtzaamheid , roekeloosheid ;
Eerst moest er een nieuwe ramp gebeuren om het spelen met vuur te stoppen want er waren wel meer dubieuze lossingen dit en vorig seizoen .
Mijn ervaring van 50 jaar is dat met wind in de rug veel kan . Zelfs een bui is dan niet erg . Ook een onweder . De duiven zetten zich , wachten tot het over is , en vervolgen dan hun weg . Het zijn onregelmatige vluchten , dat wel , maar ze komen toch naar huis .
Op de zware fond bvb kan je moeilijk het weer voorspellen over 1000 km als het weer wisselvallig is .
Maar wat ginds in Chateauroux gebeurd is tart elke verbeelding .
Heren van de KBDB ....afgaande op de bovenstaande commentaren ziet het er niet goed uit voor jullie ....
Die persmededeling ? Om te lachen zeker ?

Proficiat aan allen die Dirk Schreel willen opvolgen , zonet hoor ik op de radio dat hij zijn ontslag heeft ingediend.....
Lang leve de persvrijheid......maar hopelijk stopt Pipa nu met iedereen de kans te geven aldaniet terechte kritiek op alles en nog wat te spuien......ik zie hier bijna altijd dezelfde mensen kritiek geven dat het meestal niet meer mooi is....
Slechts enkelen geven gepast kritiek en een opbouwende mening die nog eens onderbouwd is door voorstellen om in de toekomst een beter beleid te kunnen voeren , daarom mijn vraag : Heren neem uw verantwoordelijkheid op en stel U kandidaat om het beter te doen dan Dirk Schreel , ik denk dat hij zich de dag beklaagt dat men hem heeft gevraagd om naar Brussel te gaan en daar zijn funktie op te nemen die hem meer dan eens in het oog van de storm heeft gebracht.
Vroeger was het nog te doen om een beleidsfunctie uit te oefenen maar nu is het met de sociale media echt geen pretje meer men krijgt steeds bakken kritiek , en dan nog steeds van dezelfde groep "staanders aan de zijlijn" die alles beter weten en kunnen maar zelf "NOOIT IETS DOEN" behalve dan hun gekende "dagelijkse portie" kritiek spuien.....
Ik ben gedegouteerd als ik al die zever lees (meestal bekijk ik hem niet) en als er dan (nog eens) een "deftig" artikel komt van Martin Martens menen er weeral hem met de grond te moeten gelijk maken , idem dito voor de persmededeling van de KBDB man man man waar gaan we naartoe....????
Proficiat Heren criticasters jullie hebben met Martin en Dirk 2 verkeerde mensen afgeschoten , mannen die het nog echt goed menen met de duivensport maar dat er fouten werden gemaakt is één zaak , dat er nog zullen worden gemaakt is echter een al "uitgemaakte" zaak....wees daarvan maar zeker.
De duivensport heeft weer maar eens verloren.....wie zich geroepen voelt om te helpen mag zich melden....zelf durf ik enkele namen naar voor schuiven van "echt" bekwame en goed menende mensen die en verrijking zijn voor onze sport :
Deschacht Chris - Dr Van den Eynde - Paul Santens - Jan Decock en er zijn er ongetwijfeld nog maar of deze mensen hun vrije tijd en goede naam willen opofferen om op de kar te springen.....dat betwijfel ik ten zeerste....hopelijk ben ik mis....
Mvg en zonder racune geschreven maar het moest er even uit collega duivenmelkers.
Eddy D'Heedene.

Lees en analyseer ....

Veel getelefoneerd, waar of niet?

Steeds bereikbaar vanaf 05.00 uur, waar of niet?

Helder om 9:00 reeds 30' helder in Chateauroux, ik vermoed ook in Zedelgem. Dus vooruit met de geit en los.

De 500 km tussenin zijn onbelangrijk.

Nergens lees ik dat er contacten waren met andere correspondenten op de vluchtlijn.

Nergens lees ik dat er ander bronnen geraadpleegd werden die informatie konden geven over de vluchtlijn.

Een prachtig staaltje van parapluwerk, een typebrief die ze blijkbaar ergens in hun schuif liggen hebben en regelamtig eens opdiepen om de gemoederen te sussen.

Welgemeende excuses heb ik nog niet gelezen.

Ontslag als lossingsverantwoordelijke, laat me niet lachen ....

Een fantoomfunctie staat nergens beschreven in het NSR ...

De nationale sportvoorzitter kan in overleg met de nationale voorzitter het lossen afgelasten .... Art. 52 NSR

"De nationale ondervoorzitter bevoegd voor de sportieve aangelegenheden is bevoegd om over een algemeen afgelasten van de lossingen te beslissen, zo hij dit nodig acht. Hij mag eveneens, mits onderling akkoord met de nationale voorzitter, in buitengewone omstandigheden en teneinde het algemeen belang te dienen, alle beslissingen nemen die zich opdringen."

Art 96 NSR
"Zoals voorzien door art. 12 is uitsluitend het nationaal sportcomité bevoegd om de door de inrichters van nationale wedvluchten uitgevaardigde onderrichtingen en deelnemingsvoorwaarden goed te keuren. De verticale en horizontale dubbelingen, ingericht door de toegelaten inkorvingsburelen, zullen voor goedkeuring voorgelegd worden aan de etrokken comités van de PE/SPE."

Besluit:

Enkel het Nationaal Sportcomité is verantwoordelijk/bevoegd ...

Ontslag uit een functie die nergens omschreven is, een lachertje.

Ontslag nemen als sportvoorzitter, dat is pas een signaal dat telt.

@Eddy D'Heedene

Beste,

Als ik van u was stelde ik mijn kandidatuur voor Dirk Schreel zijn functie.
U voldoet volledig aan het vereiste profiel.
Parapluwerk daar bent u goed in en kontlikken kan u als de beste!
En een ballonnetje s'ochtends om 5 uur in uwe tuin oplaten om te weten of het goed weer is in Chateauroux dat zal u ook nog wel net lukken zeker? Tenminste als ge dan niet over uwe pot hangt over te geven van al uw gratis bier en eten dat ge in naam van de K.B.D.B. op feestjes hebt binnengespeeld!

Ik zou zwijgen tot dat de KBDB iets te zeggen wat we bij deze weten

Ik zou iedereen vragen alvorens verder te gaan met allerlei speculaties wie weg moet en in plaats komen de tekst van Paul Santens te lezen dewelke hij de liefhebbers meegaf bij de laatste verkiezingen.

De man had ter dien tijde in eer en geweten een platform gemaakt en ja hij een héél dik pak stemmen.

Deze meneer met heel veel ervaring zou wel eens met veel mensen van goede wil een nieuwe duivenkaart kunnen tekenen.

Het is niet enkel chateauroux, chateaudun, noyon, te veel vluchten, ....... die de zaak doen mislopen. Ook dient duivensport in ere hersteld en de commerce ..... laat ons daar van zwijgen.

Had chateauroux verlopen lijk chateaudun dan was er in de komende jaren niets gebeurd, nu zit de mogelijkheid erin dat nagedacht wordt en zouden zij die nog zien zitten leiding te nemen best eens niet eens de leden raadplegen.

ik meen te weten dat spelende leden ook nog wel wat te zeggen hebben.

Bij deze, na het jaren geklungel - met onze duiven, biedt ik per onmiddellijke ingang, mijn ontslag als lid aan.
Ik denk dat velen me zullen volgen (zie het aantal hoklijsten in 2016!)
Met zulke organisatie wens ik niets meer te maken te hebben.
Lucien

Hallo Eddy,
je hebt 100% gelijk wat betreft de reacties die er geweest zijn , ik heb ook mijn gedacht gezegd hoe da ik het zie,
ik heb niet gezegd dat alle mensen op de bond onbekwaam zijn , maar wat er gebeurd is kun je niet zeggen ,of spreken van bekwaamheid, er zijn fouten gebeurd waar je uit kunt leren ,maar dat doen ze niet,vb.de persbericht had niet gisteren moeten gebeuren maar wel de ZONDAG bijvoorbeeld had bij de mensen beter overgekomen of niet!!!!! ben ik verkeerd ?
wat ik bedoel is er zijn weersites genoeg die je kunt gebruiken , tablets , laptops, GSM's enzomeer van dat,
mensen van de KMI kun je ook inschakellen !!!! de luchthaven van CHATEAUROUX LIGT 3 KM van de lossingsplaats daar hadden ze ook contact mee kunnen op nemen deze mensen leren niet uit hun fouten voorbeeld zondag had noyon niet voor 11u mogen gelost zijn ik had zaterdag al gezien dat zondag in noyon voor 11u slecht was als ik da zie dan denk ik ook de lossingsverantwoordelijke of niet soms is da kretiek geven nee dat is zeggen wat er gebeurd is ,ik doe ook fouten op het werk maar mijn baas wijst mij daarop en in toekomst moet dat beter zijn,en is da niet zo dan een CV 4 ontslag,

EN Eddy ze hadden voor de verkiezingen alles beloofd voorbeeld,

-Gratis uitslagen????
-meer info inverband met de lossingen ?????
-Minder Nat Vluchten terug naar om de viertiendagen????????
enzomeer of niet soms!!!!!!!!

groetjes JOS,

Eddy, het is niet alleen de slechte lossing van Chateauroux, dat was enkel de druppel die emmer deed overlopen.
de mensen zijn het gebrek aan communicatie, vriendjespolitiek, machtsmisbruik en ga zo maar door grondig beu.
uit fouten kan men leren als men tenminste wil en luisteren naar vakbekwame mensen.
een dictoriale duivenbond kunnen we missen, een gesplitste duivenbond is ook 2X niets.
Als men de grote man wil zijn moet hij ook zijn verantwoordelijkheid durven opnemen en ontslag uit ALLE functies,
Waarom pas zolaat reaktie???, omdat men zag dat het toch niet ging overwaaien???
Dan erna nog proberen om er u uit te praten???, Neem u verantwoordelijkheid dan en treed VOLLEDIG uit alle functies af.
Waarom houden ze toch zo vast aan hun postjes als het toch alleen maar pek en veren opbrengt voor 0€....
(maar zie voetbalbond, tennisbond, judobond, al die KB---bonden zijn hetzelfde )

Mr Nolmans wat is de reden dat jezelf niet meer bij de KBDB bent ? Had je indertijd niet een proces ingediend tegen een firma dat nooit kon gewonnen worden en de KBDB na je ontslag veel gekost heeft. Iedereen maakt fouten ook IK en JIJ en wat gebeurd is valt niet goed te praten men kan er alleen maar uit leren zodat dit in de toekomst niet of praktisch niet meer kan voorvallen .
mvg
Geert

Het "gepeupel" heeft gekregen wat ze wou: een ontslag… Bloed moet er vloeien… Ik ga geen oordeel vellen over al of niet bekwaam zijn. Jammer dat er weeral geen fundamentele oplossing uit de bus zal komen… Tot de volgende "blunder"…
Bedankt Eddy om m'n naam te noemen, maar ik ben nog niet op pensioen...

Dit is geen ontslag zoals meerderen wensen.
Het is niet de eerste fout dat hij doet.
Velen weten niet dat hij de grenszone juist naast zijn hok op de beste positie heeft laten trekken zodat hij aan de goede kant zit. Wel?

Een losssingsverantwoordelijke mag niet 1 persoon zijn. Er moet samenspraak en overleg kunnen plaatsvinden. Bij mooi weer is dit zeer gemakkelijk, bij slecht weer aartsmoeilijk. Tenzij men de nodige en beschikbare informatie raadpleegt op internet.
Mag volgens mij zeker geen duivenliefhebber zijn. Mensen die men daarvoor betaalt en met niemand rekening dient te houden.
Ik heb hier al een paar keer gelezen dat de lossingen gebeuren of niet gebeuren onder druk van grote liefhebbers. Hoe kunnen die dat verwezenlijken? Is dit niet praat voor de vaak?

Dat van die lijn tussen zone A1 en A2 is inderdaad heel toevallig. Indien hij er inspraak in had, dan is dat opnieuw een bewijs dat men beter onafhankelijke personen op de juiste plaatsen inzet. En over onafhankelijkheid gesproken : ik merk dat vooral Eddy hier de verdediging van De heer Schreel voert, zelfde woonplaats ... dus ook begrijpelijk . Als men elkaar geregeld tegen het lijf loopt, gaan de reacties hier heel anders zijn dan dat men elkaar nooit ontmoet.

Leg eens aan kikker uit wat een oceaan is, als die heel zijn leven in een steenput heeft geleefd.

De uitleg dat er locaal opklaringen zijn ... maar wat dan met het weer over de vluchtlijn.
Er zijn zoveel gratis programma's op het internet waar u - je moet geen KMI-specialist zijn - kan afleiden wat de weersverwachtingen zijn.

Zijn mandaat ter beschikking stellen ... laat me niet lachen.
Hij zou beter andere conclusies trekken: "Hoe voorkom ik de volgende keer zo'n kemel?"

Was diep geschokt en ben pas beginnen reageren toen er duidelijk naar boven kwam dat er geen weersites bekeken werden of iemand werd aangesteld hiervoor.

Een belofte na vorig jaar.

Vermoedelijk heel wat tijd in de winter verloren met zones en dopingsbeleid, maar structureel lossingen regelen werd wel belooft voor seizoen 2015. De eerste stap was controle van de lossingsplaatsen.

Twijfel er niet aan dat Dirk het goed meent met de duivensport.
Maar zijn persmedeling is extra olie op het vuur en werd verkeerd opgesteld.
Had het beter eens laten overlezen door een vriend.

Fouten of verkeerde inschattingen kunnen en gaan er altijd gebeuren.
Maar steeds dienen alle midelen aangewend te worden om dit zoveel mogelijk te beperken.

Het nepotisme in de duivensport moet diep geworteld zijn als men incompetentie durft te verdedigen.

Luc,

Het despotisme ook , als je het mij vraagt.

Mag ik er op wijzen dat op een Spaans eiland jaarlijks een vergelijkbare moordpartij wordt GEORGANISEERD en dit enkel tot meerdere eer, glorie en geldgewin van een stelletje immorelen.
Ik vermoed dat het bij de lossing van Chateauroux over een spijtig doch vermijdbaar incident ging.

De geschiedenis leert ons echter dat mensen zelfs hun eigen gezondheid op het spel zetten wanneer er eer en geld uit hun sportieve prestaties kan worden gepuurd.
Geen wonder dat alle grenzen zoek zijn wanneer men voor hetzelfde doel dieren kan inzetten.

We dienen dringend zorgzamer met onze dieren om te springen of vroeg of laat zullen we tegen een afschaffing van alle dierensporten (cfr. honden-,hanenvechten, straatrennen voor paarden enz...) aanlopen. En dit terecht zolang het welzijn van het dier miskend blijft.

DE BESCHAVING VAN EEN SAMENLEVING VALT AF TE METEN AAN DE WIJZE WAAROP ZE MET HAAR DIEREN OMGAAT!

Benny De Coster

Luc,

Ik kan he niet beter verwoorden, man toch dat men die incompetentie, arrogantie en je m'en foutisme nog verdedigt, zegt veel, heel veel...

Ook de laatste "one million dollar" (van commercie gesproken ) race in ZA is niet echt van

een leien dakje verlopen . Niet echt diervriendelijk als je 't mij vraagt.

Dit is echter nog geen vrijgeleide om dergelijke zaken ook hier te organiseren .

En ja, na deze "spijtige doch vermijdbare " lossing zal Minister Weyts vermoedelijk

ook zijn zegje doen . Geheel terecht . Als de KBDB top niet toont het zelf meester te zijn

zal een ander wel de kastanjes uit het vuur halen .

De geboden oplossingen zouden wel eens grote gevolgen kunnen hebben .

Als de meeuwen schreeuwen, als de hemelen donderen, ik hoor en ik zie de wonderen!
Toon Hermans.
P.S. Dit even als intermezzo...........

GeCo kan jij vinden wat je wil, elk jaar duiven meegeven aan de Derby Arona en dan hier commentaar geven en ander mensen te kakken zetten in niet te mis te verstane bewoordingen dat is hypocriet of anders bekijkt u maar eens de resultaten van de Derby Arona de afgelopen jaren. Ik beweer nergens dat Mr Mertens geen goede melker is, maar n duiven-liefhebber geeft geen jonge duiven mee aan zo n overlevingstocht. Schrijf ik onwaarheden? En meneer voor zo mensen heb ik geen respect. Iiemand die zijn mening geeft n kontlikker noemen is laag en respectloos. Trouwens het is wathever afkorting van naam en woonplaats

Zou het niet kunnen zijn dat het magnetisch veld er iets mee te maken had? Kan een weerkundige daar iets over zeggen?
Feit is dat er iets gebeurd is waar nog geen verklaring voor is

dat kost de bond zeker weere veel liefhebbers die voor bekeken houden ffffffffffff
weet zelf niet meer wat ik er van moet denken voor w vlaanderen --norman en goegebeur der
zo rap mogelijk weere in schakelen

Nogmaals wat gebeurd is op Chateauroux mag niet. De Hr Schreel ken ik niet persoonlijk, zijn schrijven is ongelukkig, maar wat wordt er hier met modder gegooid. Het verwondert me dat een paar specialisten hier zowaar kunnen voorspellen hoe de wind zal draaien, wanneer er onweer zal losbarsten en hoeveel neerslag er zal vallen per m². Er zijn hier zelfs idioten die de weerkaarten volledig kunnen analyseren via het internet beweren ze. Ik zou, mocht ik dergelijke kennis hebben, per direct mijn kandidatuur stellen bij de Nasa. Het kan inderdaad altijd beter maar mensen uitkafferen en aan de schandpaal nagelen daar doe ik niet aan mee. In plaats van positieve inbreng zoals een paar liefhebbers hier doen maakt de ene de andere uit dat het niet mooi is. Ik durf niet vertellen aan buitenstaanders wat hier de laatste dagen allemaal neergepend werd.

Mvg

Aan de heer Wathever,

Er werd geen commentaar meer gevraagd, er werd enkel naar je echte naam gevraagd om dan verder te kunnen redetwisten.
Die durf je blijkbaar niet geven, zo is het heel makkelijk om grof commentaar te geven.
Probeer eens uit de kast te komen en gebruik geen verzonnen naampje !!

grt

Gerry Conaert

Shadow,

Ik kan me daar in vinden.

Sommige reacties zijn buiten proportie en getuigen van immoreel gedrag.

Vriendelijke groeten,

Alex,

Beste duivenliefhebbers in plaats van steeds op dezelfde persoon te schieten vraag ik me af waarom men dan ook eens geen pijl richt op DANIEL STOKLET elk jaar heeft hij wel eens een rampvlucht en daar speekt niemand over de verantwoordelijke van de moordpartij in Geret verleden jaar .wel die organiseren nog vluchten en niemand spreekt er nog over wat de heer Schreels tot nu toe heeft verwezelijkt samen met de KBDB. chapeau .Wie begaat er nooit een fout??? .Sta eens voor de spiegel en stel even de vraag.
PS/ heb ook verlies geleden en ben zeker geen mouwveger maar een realist

If you pay peanuts, you only get monkeys…!

Zou de vergoeding van 0,00 euro aan de heer Dirk Schreel als eindlossingsverantwoordelijke dit dan zo duidelijk bevestigen?

Meer bekwame en perfecte eind-lossingsverantwoordelijken kunnen helaas hun kandidatuur niet meer stellen, vermits onze nooit proactief, maar immer reactief sublieme Nationale Voorzitter en onze “zelfverklaarde martelaar” stante pede een lossingscommissie oprichtten met geheime samenstelling om externe beïnvloeding te vermijden.

De privacy wordt dan beschermd om te vermijden dat bekend wordt welke belangen deze personen dan zelf vertegenwoordigen! Een nieuwe verzameling incompetentie?

Enkel een notoir weerstation zou eindverantwoordelijkheid mogen krijgen (desnoods na tussenkomst FAVV !!!) om te beslissen over de inkorvingstoelating voor elke geplande vlucht en over elke lossing of een uitstel tot lossen, maar ook over elk terugbrengen van de duiven. Dit op basis van de weersomstandigheden op lossingsplaats en over de ganse vluchtlijn tijdens de periode van (eventuele) doortocht.

Deze nieuwe lossingscomissie kan ook onmogelijk zonder beïnvloeding of cliëntisme beslissingen nemen als de (onnodige) inrichters enkel zitten te denken aan de eventuele strenge duivenvriendelijke beslissingen die hun toegekende vluchten financiële verliezen toebrengen!

Zijn laat persbericht hoort bij zijn persoonlijkheid, maar niet bij zijn functie.

Duidelijke verder richtlijnen waren tijdens de vlucht aan de orde.
Je kon lokaal de vlucht sluiten volgens willekeur.

Het kon beter aangepakt worden.
Het begint bij communicatie.

En zeggen dat er morgen nog klokken dienen te worden afgeslagen!!!!

Wegens art 26.
Ik heb destijds nooit een proces ingesteld tegen om het even welke firma.
Ik vermoed dat je refereert naar het Tipes proces.
De zaak Tipes is opgestart LANG nadat ik al mandataris af was.
Ik weet niet wie u hierover informeerde, deze heeft u een serieuze blaas wijsgemaakt.
Dat iedereen fouten maakt is zeker, een opeenstapling van fouten is al iets anders ...
Wat afgelopen weekend gebeurde is niet te omschrijven als een fout, het is een grove naltigheid.

Dirk de Maeyer-Dianne
6 duivinnen mee die geen partner meer hebben ?????????
heb je dan geen enkele duiver meer ?
en nog iets ik begrijp niet waar je uw inzet blijft halen ?
mijne hoed af voor je inzet !
ik ben het al lang beu en korf dit weekend zeker géén enkele duif in !
Ik hoop dat er nog andere even solidair zullen zijn .

Chateauroux is de spreekwoordelijke druppel die de emmer doet overlopen.
In 2015 was het al een paar keer kantje boordje ....
In 2014 was het ook een paar maal heel dubieus (Tours, Gueret)
Wie was daar uiteindelijk verantwoordelijk ????
Lees hetNSR er maar eens op na.
Juist de voorzitter van het nationale spotcomite in overleg met de nationale voorzitter geven de uiteindelijk GO.
De irichter kan voorstellen om te lossen, De KBDB-bonzen hebben het laatste woord.

Het is flauw zich nu te gaan verschuilen achter mensen die toevallig aanwezig waren om een stommiteit te verbloemen.

Enkel gekeken naar het weer in Chateauroux, gestopt met regenen en hoge bewolking (sinds een half uur), en de goede zichtbaarheid in Zedelgem.

Nergens wordt er in het verslag gewag gemaakt dat er gekeken is naar weerkaarten, webcams, buienradars, ....

Zo duiven lossen, dat is amateurisme.

Hoe intact is een mens wiens naam niemand kent?

Whatever,

Blijkbaar willen anderen ook je naam kennen.

Uw naam Whatever

Mensen uitmaken is makkelijk hoor, maar U bekendmaken...

Mvg, Kevin

Ik wil enkele 'volgelingen' en 'sympathisanten' van DS er even aan herinneren dat het ook D. Schreel vorig jaar was die BEVEL gaf Gueret alsnog te lossen in de late voormiddag vorig jaar. Ondanks het late uur, het feit dat het vroeg donker is in september, de moeilijke omstandigheden (beperkt zicht, kopwind) onderweg en de voorspelde langdurige mist voor de ochtend erop.

Dezelfde mensen wil ik er op wijzen dat D. Schreel als voorzitter Sportcomité totaal niets gedaan heeft aan wat er in Tours gebeurde vorig jaar. Het gebeurde is zelfs gefilmd, iedereen ergerde zich enkele dagen, een kleine petitie van den Eddy die uitstierf na enkele dagen, men zweeg het gebeurde dood vanuit de KBDB en het leven ging verder... Of moeten we het feit dat de inrichter van toen in 2015 geen nationale vlucht meer toegekend meer kreeg als de ondernomen actie beschouwen?

Ook totaal onbekwame en nalatige mensen kunnen in hun eigen beleving het beste voor hebben met...
Maar je moet ook de juiste competenties hebben om je doelstellingen waar te kunnen maken en over voldoende zelfkennis beschikken om te weten wanneer je eigen competenties onvoldoende zijn en je de expertise moet inroepen van degenen die wel de juiste competenties hebben.

In vrijwel alle dossiers sinds hun aanstelling heeft het huidig bestuur gefaald op dat gebied. Altijd alles zelf beter menen te weten. Het niet nodig vinden mensen met de juiste wetenschappelijke kennis erbij te betrekken, enz... Dan kom je tot situaties als deze en de drama's die nog steeds aan de gang zijn in bvb. de dopingdossiers en zoveel andere KBDB-(rechts)zaken.

De enige juiste oplossing op dit moment is wat de familie Herbots voorstelt in hun open brief. Ook Ulrich Lemmens komt met redelijke voorstellen naar voor. Een degelijke audit en het aanstellen van een bekwame crisismanager is op dit ogenblik het ENIGE wat de KBDB en de duivensport nog kan redden. Er zijn onder de duivenliefhebbers voldoende mensen aanwezig met de juiste kennis en vaardigheden. Breng de integere mensen onder hen samen in een adviesraad die het KBDB bestuur in de toekomst kan bijstaan. Mensen met ervaring op juridisch, wetenschappelijk en organisatorisch vlak.

Ikzelf heb de laatste dagen rondgelopen met verschillende ideeën. Van een vakbond tot het oprichten van een alternatieve duivenbond. Na wat bezinning vandaag lijkt me dat allemaal geen zoden aan de dijk te brengen. We moeten zorgen dat de KBDB-bonzen inzien dat er nu dringend iets moet gebeuren en dat ze zich moeten omringen met bekwame, eerlijke, correcte rechtvaardige en integere mensen die er nog iets willen en kunnen van maken.

Groot gelijk Patrick,
er is teveel gebeurd en nog beseffen ze het niet bij KBDB wat er is aangericht.
Je kan hier gans blad vullen met ??? zaken, maar wat baat het?
Na 4 dagen een persbericht waarin dan nog de schuld word getracht te verdelen.
Er lopen veel dingen mank, maar zolang men aan hun machtspositie blijft vasthouden gaat er weinig veranderen.
(en liefhebber moet willen of niet akkoord gaan met alles want anders geen lidkaart)
Waarom niet soort van G20 met bekwame mensen die zonder eigenbelang trachten de duivensport een toekomst te geven.
Ik denk dat er nog zulke liefhebbers rondlopen.

Ik denk dat ook BARCAPLAYER dat die bestaan. Met een G10 zou ik al heel blij zijn. Maar wel enkel mensen die het beste voorhebben met en wie eigenbelang vreemd is. De juiste kennis kunnen inbrengen (juiste mix van competenties). En GEEN mensen die zichzelf graag horen praten... En max. 10 of je hebt veel teveel verschillende meningen en is het niet meer werkbaar. Vanuit die groep voorstellen formuleren via een jurist aan de KBDB.

Stuur me aub via PM enkele namen door waar jij aan denkt. Zelf heb ik er ook wel enkele in gedachten.

Patrick,

Als je werkelijk inspraak wilt in het bestuur dan moet je jezelf stellen bij de volgende verkiezingen en er dan voor zorgen
dat je verkozen raakt.

Dan moet je ervoor zorgen dat je een akkoord bereikt met de andere verkozenen omtrent het invullen van de functies.
Wat al zeer moeilijk zou zijn (voor iemand als jij) die constant kritiek heeft gehad op dezelfde organisatie.

Zo werkt het nu eenmaal.Al die onzin met onafhankelijke crisismanagers en dergelijke slaan op niks en zijn onuitvoerbaar.

Tenzij je natuurlijk een onafhankelijke bond zou oprichten maar dat lijkt mij zeer onwaarschijnlijk om te realiseren.

Dus wil je echt iets veranderen doe het dan op die manier.Je zal er meer mee bereiken dan constant negatieve berichtgeving
te verspreiden.Ik ben er van overtuigd dat met opbouwende kritiek er meer kan bereikt worden.

Met alles af te breken bereik je niks en de enige aanhangers die je dan krijgt zijn misnoegden en gefrustreerden die alles bekritiseren.Ga je met dergelijke mensen dan besturen???Succes ermee.

Je had de lossingsverantwoordelijke na Argenton bv.ook eens het voordeel van de twijfel kunnen geven maar nee...........
afbreken,altijd maar opnieuw op de kap zitten.

De enigen die je de voordeel van de twijfel gekregen hebben zijn Panza en Vervloesem.
Die geef je dan het voordeel van de twijfel alhoewel er pas 2 positief getest zijn na honderden controles.

Dat begrijp ik niet.............Ik stel voor dat je het roer eens omdraait want als je steeds aan dezelfde kant draait maak je rondjes en aldus geen progressie.

Maar er is hoop.Zelfs voor jou en mij.
Alle wonden die niet te diep zijn kunnen genezen.

Wil er nog aan toe voegen dat het niet mijn bedoeling is je aan te vallen maar ik wil je gewoon met de voeten op de grond brengen.
Geloof jij nu echt dat het bestuur inmenging zal aanvaarden van een G10 ?????
Hoe goed bedoeld ook maar..................
zij zullen dit zelfs als een belediging ervaren en zal meer kwaad dan goed doen.

Vriendelijke groeten,

Alex,

ik ben helemaal niet zo slim als veel anderen hier op dit forum maar heb donderdag bij de inkorving al gezegt dat het waarschijnlijk maandag zou worden eer ze gelost werden groot was dan ook mijn verbazing toen ze zaterdag werden gelost met de gekende gevolgen
dus al de volgelingen van D.S. moeten hier de hele zaak niet komen goed praten

misschien moet er voor het nationaal bestuur ieder jaar wel een vertrouwens stemming komen om te zien of ze nog wel verder mogen klooien

Luc
volledig akkoord met een lossingscommissie (voor de nationale vluchten) maar er zijn tal van snelheidsvluchten en halve fond vluchten die nu ook door 1 persoon gelost worden (ook een commissie?)
Heb wel ervaring met het lossen van de duiven = wel verleden tijd en toen hadden we een lossingscommissie. Het waarom dat dit afgeschaft is geworden is me nog altijd een raadsel. Wel ooit eens 1 brief ontvangen om het te gaan uitleggen waarom we wel hadden gelost en duiven waren slecht thuisgekomen. Zouden de lossingsverantwoordelijke nu ook een brief gekregen hebben om het te gaan uitleggen waarom er wel werd gelost.

Luc
volledig akkoord met een lossingcommissie (voor de nationale vluchten) maar er zijn tal van snelheidsvluchten en halve fond vluchten die nu ook door 1 persoon gelost worden (ook een commissie?)
Heb wel ervaring met het lossen van de duiven = wel verleden tijd en toen hadden we een lossingscommissie. Het waarom dat dit afgeschaft is geworden is me nog altijd een raadsel. Wel ooit eens 1 brief ontvangen om het te gaan uitleggen waarom we wel hadden gelost en duiven waren slecht thuisgekomen. Zouden de lossingverantwoordelijke nu ook een brief gekregen hebben om het te gaan uitleggen waarom er wel werd gelost.

MIJN VRAAG IS HEEFT ER NU AL IEMAND TOE GEGEVEN DAT ZE EEN FOUT GEMAAKT HEBBEN DAT ZOU OOK AL VEEL GOED MAKEN BIJ VEEL MENSEN
IEDEREEN KAN AL EENS EEN FOUT MAKEN MAAR BLIJKBAAR KUNNEN ZE DAT NOG NIET HET TOEGEVEN DAT ZE EEN FOUT HEBBEN GEMAAKT JAMMER
GRTS

Francois,

Niemand praat de lossing van Chateauroux goed.
Het was een onverantwoorde lossing.

De vorige Chateauroux was ook een onverantwoorde lossing en toen was er zelfs meer bewolking op de vluchtlijn dan zaterdag laatstleden.Toch waren er toen mensen blij dat ze alsnog losten.MAAR.....hadden ze niet gelost was het manipulatie aangezien de volgende dag Noordoost.
We hebben toen geluk gehad of we zaten enkel weken eerder met een rampvlucht.

Een vertrouwensstemming elk jaar is niet aan te raden.Een beleid moet je enkele jaren aan een stuk kunnen doorvoeren.
Als je elk jaar kunt "buitenvliegen" kan je weinig realiseren.

Dan zal ook teveel geneigd worden om iedereen tevreden te stellen (om zo herverkozen te worden).
Zo voer je geen beleid WANT SOMS MOET JE OOK eens onpopulaire zaken doorvoeren.

Davy,
Smile
Als het je gelukkig maakt ik heb ook al fouten gemaakt in mijn leven. Smile
Maar ik ga ze hier niet op dit forum vertellen Very Happy

Nee,alle gekheid op een stokje,het zou logisch zijn dat de fout erkend wordt.

mvg,

Alex,

In zijn reactie bewijst DS een niet geschikt manager te zijn.

Een goed manager stelt een team samen, kneed een team, wint hun vertrouwen betreffende visie en te volgen weg. Stuurt dit team als een goed huisvader en in het belang van zijn bedrijf.

MAAR als het fout loopt sta je recht en ga je vooraan in de storm staan en bescherm je je mensen ipv de hete aardappel naar hun door te schuiven en zelf onder het parapluutje te kruipen.

Laf!

Zulke mensen kunnen onze sportieve toekomst niet verzekeren.

Er zitten al eigenbelangers en zakkenvullers genoeg in onze sport, we hebben voorvechters en vernieuwers nodig die ieders belangen binnen de sport veilig stellen.

Eén echte en welgemeende sorry had wonderen gedaan .
Grote ego's en welgemeende sorry's zijn echter geen beste vrienden .

@ Alex,

Crisismanager zever volgens jou? Heb ervaring in deze materie en je slaagt de bal compleet mis. Een goed crisismanager die carte blanche krijgt en het nodige budget realiseert meer op 1 jaar dan wat ik op 30 jaar heb gezien. Natuurlijk mits tegen veel schenen te trappen.

Beleid jaren voeren/vertrouwensstemming?= comfortzone ... in bedrijfswereld heb je ook jaarlijkse targets en evaluatie, deze targets kunnen deel uitmaken van een meerjarenplan. Nu houden of werken ze bewust naar einde termijn om spraakmakend te zijn.

dede,

hoe goed bedoelt ook.Je kan dat niet bewerkstelligen?
Hoe ga je die crisismanager opdringen??????????????

Ik beweer niet dat een crisismanager niet kan functioneren maar hoe ga je die binnenkrijgen
in de structuur van de kbdb??

Dat is wat ik wil zeggen.

Alex,

Dus de struktuur is de struikelblok van de basis nl. doorlichting en eventuele structurele wijziging

Ik zei wel mits carte blanche.

Kan dit niet dan bestaat onze sport niet lang meer.

Mvg

David

Alex
Ik vraag geen inspraak in het bestuur en ambieer geen enkele functie binnen de KBDB.
Wel een onafhankelijke audit en een crisismanager die al wat misloopt weer in goede banen leidt.
En een adviesraad waar de KBDB terecht kan, zeker voor onderwerpen die ze zelf onvoldoende beheersen...
En als dat niet kan, zijn ze bij de KBDB stekeblind en hebben we geen ander alternatief dan een nevenbond op te richten.
Maar dat zou het faillissement betekenen van de KBDB ...

Ik heb werkelijk wel respect voor het feit dat beide kopstukken werkelijk in hun beleving menen het beste voor te hebben met... helaas vind ik nergens de juiste competenties terug...zeker niet bij DS... Als je dan de man op bijna elk feestje zijn persoonlijke vetes en loze beloftes hoort uitspreken na enkele pinten...
Als je nu zelf nog altijd niet inziet wat er allemaal verkeerd loopt en dat wat Barcaplayer, John, Ulrich, Geert (M. V.d.Eynde), Francis, Gerry, Benny, Litlle Joe, Lucifer, Jos, Roger, Romario, Fam. Herbots, etc... en ikzelf hier of elders en bij vorige gelegenheden allemaal al schreven, aanklaagden en aan de kaak stelden terechte bezorgdheden zijn...

Ik ben zelf 12 jaar in een leidinggevende rol (directielid) tewerkgesteld geweest. Ik kan je met zekerheid uit ervaring zeggen dat binnen de KBDB keer op keer zwaar geblunder wordt. Vooral communicatief staan ze uiterst zwak. Bewijs bovenstaande mededeling. En ze hebben zich vrijwel nooit omringd met mensen met de juiste kennis van zaken in vrijwel alle dossiers...
Tot de veeartsen stapje voor stapje heel zachtjes om hun niet op de zere tenen te trappen hun bepaalde zaken gingen duidelijk maken...

Dus als jij vind dat het zo goed is wacht jij maar tot de volgend verkiezingen. Die gaan er helaas niet meer zijn als het zo voort gaat.
Als je ZELF NU ook vind dat het welletjes is geweest spreek dat duidelijk andere taal en richt je niet op mijn persoon, maar op het topic.

Als je maar lang genoeg duwt krijg je zelfs een olifant door de deur ....
Moraal van het verhaal ...
Doorduwen gasten , ooit lukt het .
En als je het mij vraagt: ik denk dat we bijna aan de nieuw patatjes zijn..

Zoals Georges Van Damme een aantal posts hiervoor schrijft dat een welgemeend sorry wonderen had gedaan......Dit zou inderdaad al een hele hoop verschil gemaakt hebben......Maar gezichtsverlies lijden blijft voor veel mensen nog steeds moeilijk.

DS heeft het niet met opzet gedaan . Hij zou de moed moeten gehad hebben om toe te geven dat hij een inschattingsfout heeft gemaakt . In elk geval moet er met zo'n kapitaal aan duiven voorzichtiger om gesprongen worden .
Al die prietpraat over geheime lossingscommissie 's is olie op het vuur .
De problemen van ( en in ) de KBDB zijn structureel .
Als men verandering wil gaan de structuren moeten veranderen

het ergste vind ik dat door dhr schreel aangehaald word dat hij vr zat en zond ochtend ter beschikking moet staan en dit voor 0.0 euro!!ik kan u zeggen dat ik voor de septembervluchten soms ook gebeld word door bestuursleden van andere maatschappijen 10-20 km op de achtervlucht van mij als het weer slecht of twijfelachtig is met de vraag hoe het weer bij ons is,en deze mensen bellen nog andere liefhebbers tot in het waalse toe,dit voor een vlucht van 100km te lossen met een handvol duiven en het zo goed mogelijk te laten verlopen,awel dan zeg ik chapeau voor deze mensen,die doen dat zeker kosteloos,als deze naar bvb fugare gaan ist ook betalen deze worden niet op 101 festiviteit uitgenodigd om de voeten onder tafel te schuiven en zich vol te proppen gratis!!en deze mensen klagen niet,die vinden dat normaal,de ene neemt zijn verantwoordelijkheid en de ander tja....

Hallo,

Ik heb verschillende reacties gelezen allemaal hebbben ze gelijk!!!
maar het veranderd niets aan de zaak,
De KBDB moet nu verandering gaan in brengen of de DUIVENSPORT is GEDAAN!!!!
het is niet alleen CHATEAUROUX,maar al enkele JAREN verkeerd ,
Wat Patrick VanOppen aan haald is 100% juist
Een zaak leiden is ,leiding geven een uitstraling uitbrengen naar buiten!!!
Een zaak ziek maken is heel gemakkelijk en daar zijn ze nu mee bezig
ik heb het al aangehaald ze moeten dringend mensen zoeken die vanalles op de hoogte zijn
er zijn genoeg mensen die afgestudeerd zijn ,en die moeilijk aan werk geraken ??
een Voorbeeld.
-op de FUGARE een standje van twee mensen waar je de kaartjes kunt laten overbrengen op je naam!!!!!!
waarom niet samen werken en daar een groot feest maken en de Nat.dagen organiseren het zou
veel gemakkelijker zijn voor iedereen alles onder een dak brengen!!!!!!
neenee,DS en VBST gaan veel liever eten tussen hun beide dan tussen de mensen te begeven
uitstraling hebbben ze niet ,patrick haald het ook aan ,
-dossier kennis hebben ze niet zie maar naar de doppingsdosiers van verleden jaar hoe ze daar gesukkeld hebben!!!!!!!!
waarom geen vier nat.vluchten voor jongeduiven het is zo al hard genoeg voor de jongen!!!!
dat zijn allemaal zaken waar ze geen boterhammen van gegeten hebben!!!
ze denken dat ze goed bezig zijn ,kijk naar Nederland,of Duitsland en het zijn voorbeelden waar je u kunt tegen zeggen!!!!!!
en nu hoor ik juilie zeggen ja maar daar gebeuren ook wel eens een ramp,?
dat is waar tegen de Natuur kun je niet op niemand op de luchthaven hebbens moderne aperatuur
en toch gebeuren er ongelukken!!!! maar die mensen leren daar uit ,uit hun fouten de KBDB NIET
dat is het verschil tussen een zaak LEIDEN of LIJDEN!!!!!!!!!!
laat ons hopen op een goede afloop BIJ de KBDB ik ben benieuwd!!!!!!!!

groetjes Jos,

Er is de hunker van de meerderheid der liefhebbers om terug te keren naar het ""oude nationaal vluchtprogramma". Dit zou al heel veel oplossen (herwaardering prestatie's,, beschikbaarheid personeel bij inkorvingen, kostenplaatje voor de liefhebber ,frustratie tov de grote hokken enz). Dit werd reeds ook door mij en Frans Wymeersch in een vorige topic aangekaart. Ben blij met het feit dat er nog zovelen onder ons begaan zijn met de sport, dit blijkt duidelijk uit dit forum. Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde, uit de huidige impasse en malaise geraken! Moeilijker wordt het echter om het woord bij de daad te voegen en daadwerkelijk " de kar te gaan trekken" of de "trein terug op de rails te krijgen"...........
P.S. Duivenlossingen...... "Belgian Master".......... Nu 1/3 terug op het hok ( zonder Dhr.Schreel?)
Mvg. Luc

Jos
U gaat hier flink uit den bocht.
Fugare is commercieel gedoe en niks anders waar ieder zijn graantje wil meepikken en niks anders.
wat betreft de aanwezigheid van MR Schreel .....heb ik zijn ganse fam daar gezien.(heb nog steeds respect voor iemand die gratis werkt) er zijn nog voorstanders van alles gratis maar die zijn ondertussen in kanaal gesprongen.
of de nat dagen gelijk en op zelfde plaats moeten samen vinden mag maar dan centraal voor ieder landgenoot.
was het vorige bestuur zoveel beter ?????
trouwens gans het bestuur is verantwoordelijk voor het geen gebeurt.
zij en niemand anders hebben de postjes verdeeld ...niet de liefhebbers.

ruzie maken en iemand beschuldigen van nalatigheden achteraf is beetje simpel.
seizoen loopt den einde ...en nu pas valt jullie frank.

wat betreft degene die zeggen we moeten met 10000 naar bondsgebouw ....wees gerust nog geen honderd man krijg je bijéén.

als men zo druk bezig met bezorgdheid over medemens

wel je mogen jullie best eens doen er staan duizenden mensen zonder onderdak en gebrek aan eten op jullie te wachten.
jullie hebben luxeprobleem nu en jullie beseffen het niet.
maak alles maar kapot.
luxe hecht ikzelf geen belang aan.

groeten en amuseer jullie

Het ontslag van Dhr. Schreel zal niet veel verandering teweeg brengen. Zoals Roger Casier aanbracht zijn de problemen van de KBDB structureel. Toen ik in een vorige reactie aanhaalde dat ik niet graag de telefoongesprekken zou betalen waarin werd aangedrongen op de lossing van Chateauroux Zaterdag haalden velen aan dat ik deze ramp nu nog in de schoenen van bepaalde liefhebbers wou schuiven. Dat was zeker niet mijn bedoeling maar als ik nu vast stel dat de leden van de nieuwe lossingscommisie onbekend zullen blijven besluit ik daaruit dat ikgelijk heb en dat er vroeger wel degelijk druk werd uitgeoefend op de commisieleden, ook Zaterdag. Dat Dhr Schreel in de fout is gegaan staat buitn kijf maar hem als enige schuldige te noemen is fout. Ik heb al vaak aangehaal dat nationale vluchten van pakweg 400 tot 600 km oneerlijk zijn. Wind, ligging en massa bepalen in grotere mate de uitslag dan de kwaliteit van de duif. Iedere liefhebber weet dat maar alleen degenen die met de hoofdzakelijk uit westen waaiende wind voordelig wonen blijven dat halsstarrig ontkennen. Maar uitgerekend uit die hoek komt de druk. Velen zijn zo verwend met die westenwind dat ze deze als vanzelfsprekend beschouwen en moord en brand schreeuwen als de wind eens uit het oosten waait. Deze reactie bevestigt alleen maar mijn stelling dat deze vluchten oneerlijk zijn. De druk op lossingsverantwoordelijken is een gevolg van deze oneerlijkheid. Een oplossing voor dit probleem dient zich aan in zonale lossingen met aparte zonale lossingsplaatsen. Schaf het provinciaal spel met zijn oneerlijk grillige grenzen af en verkies zonale besturen. De KBDB kan blijven instaan voor administratieve zaken.

Dirk dit is een van de beste bijdragen op deze topic....En dat meen ik serieus.......Wel is dit niet alleen de schuld van de kbdb.....Het is veel meer de schuld van de liefhebbers die deze belachelijke concoursen in stand willen houden.

In de context van al wat hier reeds geschreven en gezegd is wil ik eeven citeren uit een stuk geschreven door wijlen Clement bij het overlijden van mijn vader in 1994, kwestie van doordenkertje en inhoudelijk toepasselijk op deze topic:
"Het is net of er een stuk van mijn eigen leven samen met Willy Waldack het graf inging.In mijn leven zal er als vriend geen tweede Waldack komen. De wederzijdse waardering was groot. De inhoud der gesprekken die ik met hem heb gevoerd ,de zinvolle onderwerpen die we van man tot man hebben behandeld zal ik meedragen in de lengte van mijn dagen. De ontreddering is groot. Zo plots, zo onverwacht en zo ver van huis! In de Paasweek tijdens een congres in Zurich sloeg het noodlot toe en ondanks de inspanningen van een bekwaam medisch team is op vrijdag 23 april om 16.50 uur het goede hart van onze aller vriend stilgevallen. De verslagenheid is groot, de rouw zit diep. Zeker bij mevrouw, zoon Luc en zijn twee dochters die een echtgenoot, een vader uit duizend hebben verloren. Het personeel , de leden van de vakbond waarvan hij de nationale voorzitter was, zijn hun leider kwijt, hebben de mens verloren die op een correcte manier en als onkreukbare voorman hun belangen heeft verdedigd. En wij die zoveel jaren tijdens de vergaderingen van de duivenvereniging "De Vijfdaagse" onze stoel naast de zijne hadden staan, zullen of kunnen nooit het wijs beleid van onze voorzitter vergeten. Nooit een onvertogen woord, steeds dat gebaar van vriendschap en genegenheid tot zelfs in momenten dat de toon bij anderen in bitsigheid oversloeg. Het zal met mij nooit meer zijn zoals het tijdens het leven van mijn beste vriend Willy is geweest. We hadden samen nog veel plannen. Nu hij op het einde van het jaar met pensioen zou gaan kwam bij hem de tijd vrij om dat te doen wat door zijn bezigheid, zijn ontzettende werkdrukte was uitgesteld. Wat kunnen wij die achterblijven nog doen? Zijn ideeën in ere houden, zijn gedragingen als mens in voorbeeld stellen. Denk inderdaad beste mensen in verhitte discussies of in opwellingen van jaloezie aan de man die ons voorging. Denk aan hem die ons voor een stuk heeft geleerd hoe het in de samenleving moest.Willy Waldack is dood. We kunnen het nog altijd niet geloven........"

Volledig akkoord Toke, de liefhebbers, duivenhandelaars en duivenverkoopsites.

@Guido Van Vlierberghe

Ja inderdaad honderden liefhebbers zijn hun duiven kwijt door de onkunde van de K.B.D.B.-leiding.
En als deze mensen dan kwaad zijn en hun ongenoegen uitspuwen dan maken ze alles maar kapot en hebben ze een luxeprobleem? Het enige luxeprobleem dat de getroffen liefhebbers nu hebben is dat ze heel veel lege bakken en/of hokken hebben ten opzichte van het aantal duiven die er hen nog resten. Dat er duizenden mensen geen onderdak of eten hebben, dat is erg maar doet hier niets ter zake en praat het geklungel van de lossing niet goed.
Ikzelf had geen duiven mee op Chateauroux maar kan mij perfect inbeelden wat deze liefhebbers nu meemaken en had ik er wel mee gehad dan stond ik allang aan Schreel zijn deur. Dan zou hij achteraf terecht het slachtoffer kunnen uithangen!
Mvg

Dirk

4 voorwaarden waaraan een GOED EXCUUS moet voldoen

• onmiddellijk
• onvoorwaardelijk
• zonder zichzelf hierbij goed te praten of begrip te vragen
• waar nodig herstel van de schade

Aan jullie om na te gaan of de Heer DS zich hierbij op een goede en afdoende
manier verontschuldigd heeft.

Kritiek spuien is achteraf gemakkelijk. Beslissingen nemen is altijd een risico, als het goed afloopt is het maar normaal, als het slecht afloopt breekt de hel los. Ik ken D.Schreel niet, maar ik geloof niet in slechte bedoelingen en vooral niet in onbekwaamheid. Ik beklaag zijn opvolger.
Wat met de druk die de bevoorrechte vervoerders, een klein kransje die de buit netjes onder elkaar verdelen met prijsafspraken. Er rijdt hooguit één camion naar de lossingsplaats met onvolledige bezetting. Vrachtwagenbestuurders kosten geld in het weekend en voor de maandag is de planning al opgemaakt. Ook Noord Frankrijk speelt op Chateaudun en daar zijn de portkosten minder dan de helft.

Roger,
Het zou wel straf zijn mocht men dit met opzet hebben gedaan.
Zoals Dede en Patrick reeds terecht stelden kan dit niet binnen de bedrijfswereld. In tegenstelling tot hetgeen Aled stelt moe e jaarlijks worden geëvalueerd en niet gewacht worden tot na een ambtstermijn. Natuurlijk monen enkel zwar fouten uit tot zwar sancties, schrik moet er dus nie zijn, niemand is feilloos. Echter constant dezelfde fouten maken en nog roekeloze worden moet worden gesanctionneerd.
Beste Alex,

Ik heb respec voor ieders mening maar kan mij nie ontdoen van he feit dat de jouwe (plots) wel erg politiek correct geworden is. Ik hoorde je hie een tijdje terug (tulle?) van maandag al roepen om op te passen met het weer, nu ben kje ozo genuanceerd...

Karolien,

Tja ze waren niet goed bezig hé.

Limoges 1 in de bewolking gelost,Chateauroux 2 in de bewolking gelost,
PAU in slechte omstandigheden gelost,Jarnac het onweer ingejaagd.

Toen ik mij vragen begon te stellen en vroeg op te passen gaven velen de indruk dat het allemaal wel zo een vaart niet ging lopen.Ik had een slecht voorgevoel .Het kon niet blijven duren en moest eens zeer slecht aflopen.

Helaas WAS MIJN VREES GEGROND en is het dan wat later alsnog gebeurd.

De reden dat ik mij enigszins genuanceerd uitdruk is omdat het niet in mijn karakter zit om mensen uit te schelden.
Zal aan mijn "slechte opvoeding" liggen.Iemand terechtwijzen op een correcte manier moet wel kunnen.

Ik probeer ook om niet TE VER te gaan in mijn uitspraken want achteraf heb ik daar dan ook spijt om.
Mensen maken fouten oké,maar zij hebben ook gevoelens een gezin etc.................

Ik probeer ook de zaken eens vanuit verschillende invalshoeken te bekijken.Dat heeft dan een genuanceerder beeld van de feiten EN beantwoordt meer de realiteit dan een eenzijdig NEGATIEF of eenzijdig POSITIEF beeld.

vriendelijke groeten,

Alex,

Zolang er geen vacature met een degelijke functiebeschrijving wordt gepubliceerd, kan je hier nog lang wachten op een manager, een weerdeskundige, een lossingscommissie etc. Bovendien heb ik nog nooit iemand zijn eigen doodskist zien dragen.

onze duiven werden gelost in geen al te beste omstandigheden, maar alle schuld op de hr.schreel afschuiven is
niet goed te praten.
er zijn al teveel lossingen geweest waarvan de schade ook niet te overzien was.
als iemand zijn verantwoordelijkheid moet nemen om te lossen zal er zo wie zo moeten gelost worden,
en lossen met een afstand van zeg maar tussen de 500 en de 700 km. zal er zeer zekers eens een bui vallen.
waar we naar toe gaan als ik dit allemaal lees, is dat het NIET lang meer zal duren en het zal zijn zoals in
nederland (mogen ze geen jonge duiven meer inmanden verder dan 500 KM.)hebben ze aan dierenwelzijn te danken.

en zoals ik hier gelezen heb, indien de vlucht een normaal verloop had gekend, had alles gebleven bij het oude

nu zal er heel veel veranderen.
ps.ook ik heb trouwens nog duiven tekort.

de moed erin en kop op naar volgende opdracht.

vandoninck jan-michiel

Misschien moet mr. Schreel zich niet excuseren omdat hij een inschattingsfout heeft gemaakt?
Misschien heeft mr. Schreel geen inschattingsfout gemaakt en was hij initiëel van plan niet te lossen?
Misschien hoeft hij zich alleen maar te excuseren omdat hij bezweken is onder de druk van één van de "Messiasen van de duivensport" die nu buiten schot blijft?

Aan mr. Schreel om klaarheid in deze zaak te scheppen, de liefhebbers hebben daar recht op!

Luc Waldack, dat is een mooi stuk tekst. Zijt fier op uw vader, hij was een tactvol, sociaal en integer persoon. Onze maatschappij heeft nood aan zulke mensen, vooral in de politiek. R.I.P. Willy Waldack.

Duivenmelkers zijn toch een speciaal soort hé. Na de ramp is het altijd gemakkelijk praten. Ik heb het nu over het aantal Nationale vluchten dat men voor jonge duiven heeft. Toen de nieuwe KBDB bestuursleden verkozen werden wilde men meer vluchten want dan zou men hun jonge duiven om de 14 dagen kunnen spelen. Werd toen voorgesteld, ook hier op het Pipa forum. Nu hebben ze dat aan de melkers toegekend en nu is het weer al niet goed want nu zijn er te veel vluchten ! Ja, je kan nooit voor iedereen goed doen hoor ! En vermits we allemaal ons eigen karakter hebben en nog maar heel weinig van elkaar kunnen verdragen is het alleen maar moeilijker geworden om iedereen af en toe al eens content te stellen ! Er zijn 1001 voorstellen gekomen. De één is voorstander van dit waar de ander dan weer tegen is ! Je moet niet vergeten dat dit bestuur tussen 2 vuren zit. Natuurlijk is duiven lossen in deze omstandigheden niet goed te praten. Maar hoe komt het dat de halve fond vluchten op zaterdag en de snelheidsvluchten op zondag ook geen goed verloop kenden en er ook veel verliezen waren ? Het is geen gemakkelijke job hoor ! Ik ben benieuwd wie zich nog geroepen voelt om zich bij de volgende verkiezingen kandidaat te stellen om deze oh zo moeilijke job (al dan niet gratis !) te doen ! Ik was bij de vorige verkiezingen kandidaat maar zal dat niet meer zijn ! Ook omdat ik andere oorden ga opzoeken. Voor mij is het over en uit na 23 jaar duivensport ! In de eerste jaren beleefde ik mooie en minder mooie momenten maar de laatste 2 jaren zijn er enkel maar minder mooie momenten en daarom heb ik ook beslist er totaal mee te stoppen. En als ik er spijt van zal krijgen zal ik u binnen enkele maanden wel laten weten. En ja, ik ken ook enkele mensen die er mee gestopt zijn en zeggen achteraf er toch geen spijt van te hebben er mee gestopt te zijn.

Heren, blijkbaar zijn er nog altijd mensen die hier de schuld op de duivenmelkers willen afschuiven
daarom stel ik jullie even volgende vragen
Was de heer Schreel lossingsverantwoordelijke :: ja
Is de heer schreel iemand die zich laat beinvloeden van buitenaf :: nee dat heeft hij al meermaals bewezen door zijn voorstellen door te drukken binnen de kbdb
Heeft de heer Schreel zich voldoende geinformeert voor hij de go heeft gegeven ;; nee want hij heeft gewoon wat lossingsplaatsen gebelt en heeft nooit of te nimmer zijn pc open gedaan om even het weerbeeld te kontroleren
Is de kbdb mede in de fout gegaan :: ja want 1 iemand zo een belangrijke beslissing laten nemen is kompleet fout

en voor dirk sohier je moet dit voorval niet gebruiken om weeral hetzelfde te komen vertellen waar de hele winter over gepalaverd is
trouwens afschaffen van de nationale vluchten zou het begin van het einde zijn voor de duivensport in belgie want elke sport staat of valt bij de populariteit ervan en zonder publiciteit geen populariteit

Beste Francois,

ik schuif de schuld helemaal niet af op de duivenliefhebbers. . hij die verantwoordelijkheid opneemt, dient die ook te dragen.
Ook wanneer hij werd beinvloed, doet dit geen afbraak aan zijn verantwoordelijkheid bij fouten als deze.
Ik zeg wel dat de getroffen liefhebbers recht hebben op het hele verhaal!

Her en der doet het gerucht de ronde dat een "big gun" uit de duivenwereld met gevolg zou zijn aanwezig geweest
bij de lossing.
Deze zou zich sterk pro lossing hebben uitgelaten. In hoeverre dit verhaal klopt en hoeveel invloed dit eventueel
op de beslissing van Schreel heeft gehad, weet ik niet.

Aan de betrokkenen om klaarheid te scheppen, zoals ik al zei, de gedupeerde liefhebbers hebben recht op de waarheid.

Mr. Schreel dient zijn beweegredenen pro lossing duidelijk en openlijk te communiceren, zijn excuses aan te bieden en al zijn functies binnen de KBDB vacant te stellen.
Dit is de enige manier om het respect te krijgen dat ook hij, zoals iedereen die verantwoordelijkheid opneemt trouwens,
verdient.

Francois, ik gebruik dit voorval wel om mijn gelijk van de winter laatstleden te bewijzen. Toen La Souterraine uitgesteld werd naar de Maandag kwamen er héél heftige reacties uit het binnenland. Deze reacties hadden totaal niks met dierenwelzijn te maken maar alles met de veranderde windrichting. Mij lijkt het dat de mistevredenen van toen er graag het risico van een rampvlucht hadden bijgenomen zolang de wind maar uit het westen waaide. Zij wisten natuurlijk ook dat er de Maandag andere namen uit andere streken op kop van de uitslag zouden prijken. Dit toont nogmaals aan dat de uitslag van nationale halve fondvluchten meer bepaald worden door wind, massa en ligging dan door de kwaliteit van de duiven. Deze oneerlijkheid zorgt ervoor dat er liefhebbers zijn die druk gaan uitoefenen bij izeder die ook maar iets met de lossing te maken heeft, met alle gevolgen vandien. Let wel, ik beweer niet dat enkel vanuit het binnenland druk wordt uitgeoefend, in het omgekeerde geval kan er ook druk worden uitgeoefend door liefhebbers uit West-Vlaanderen of Oost-Vlaanderen. Als men zonaal gaat spelen met aparte zonale lossingsplaatsen krijgen liefhebbers uit om het even welke regio min of meer gelijke kansen. Kansen die nu enkel gaan naar liefhebbers die gunstig wonen. Zeggen dat duivenspel nu éénmaal een windspel is is héél gemakkelijk als je gunstig woont en je weet dat er 6 of 7 maal op de 10 een wind uit westelijke richting waait. Jullie " eerlijke " nationale halve fondvluchten hebben ervoor gezorgd dat er streken zijn waar je de liefhebbers op één hand kunt tellen. Bedankt voor jullie sportiviteit!!!

Goed gezegd bdc.

Dirk 100% gelijk. Francois lossingsverantwoordelijke voor Vlaams-Brabant altijd los als er west mee gemoeid is anders uitstellen .
Geert

Francois, je bent het prototype van de hersenloze speler, die enkel kijkt naar z'n eigen gewin… Gelukkig ben je niet alleen… De KBDB moet dringend werken maken van hun communicatie en hun structuren. Er wordt teveel in donkere kamertjes bedisseld, die het klare licht niet mogen zien. Heb de Voorzitter nét iets teveel horen zeggen op een feest, vorig jaar: " de beste stuurlui staan aan wal” - zo maak je de discussie direct tot een parodie - ook één van W-VL kan dit als de beste. De helft van Belgie is niet gebaat met een Bourges van 60.000 duiven. Vluchten organiseren (Compiegne) en de rest verbieden is niet de juiste methode. Je kan amper in september nog met duiven spelen, leren, terwijl dit bijna altijd een maand is met mooi weer (periode van cortisonen is toch al lang voorbij?) Terwijl dit vroeger hoogtepunten waren. Schrap de zinloze dubbelingen, maak mooie lokale spelomtrekken (in sommige fondlokalen zijn er nog amper 100 duiven) - Bundel de krachten ipv elkaar tegen te werken. Huldig eens de medewerkers van de lokalen ipv de kampioenen, want die zijn er tegenwoordig bij de vleet...

La déclaration du président sportif, Mr Schreel est teintée d'une prétention et d'une arrogance incroyables ; le tout est emballé pour former un message qui invoque le chantage.

Or, le chantage est une des plus mauvaises tactiques en matière de management.

Pour revenir au lâcher de Chateauroux, tout colombophile "branché" sur meteox.be savait à 8 heures, qu'un lâcher serait catastrophique.

A titre personnnel, j'ai, envoyé dans le passé, plusieurs mails aux dirigeants actuels de la RFCB. Je n'ai jamais obtenu une réponse.

Or, nous sommes les clients. Aujourd'hui, toute entreprise soigne sa clientèle.

La fédération a besoin d'une cure de démocratisation : écoute, décisions concertées avec les sociétés, les amateurs, les transporteurs, ...

Aujourd'hui, les présidents de sociétés sont invités à des réunions d'information sur des décisions déjà prises.

Les sociétés sont les chevilles ouvrières à qui la fédération impose ses règles. Plus de liberté sur les rayons, les programmes, ...

Il n'existe pas de vision commune, chaque PE emet ses règles.

Bref, une remise en question de la compétence des dirigeants semble posée. Qu'ils prennent cette fois la bonne décision. Je pense que la confiance est rompue.

Bernard Defrenne

Reactie via email ontvangen:

Wordt 2015 het jaar van de Halse revolutie?

Het is tijd voor een fluwelen revolutie in de koninklijke. Niet in de betekenis van opstand, boycot, betogingen, straten opbreken en spandoeken, maar in de letterlijke betekenis: een algehele ommekeer, een totale verandering. Terug naar de oorspronkelijke doelstellingen. Terug naar een vreedzaam verbond van liefhebbers en belanghebbenden, terug naar een bond waar de leidinggevenden een mandaat opnemen om in de eerste plaats te zorgen voor

- een oerdegelijke en hedendaagse organisatie van het sportgebeuren en alle aanverwante activiteiten
- een glashelder reglement dat dit sportgebeuren in goede banen leidt en aantrekkelijk maakt
- een financieel beleid dat ernaar streeft om de duivensport zo goedkoop en zo eerlijk mogelijk te maken
- een dienstverlening om liefhebbers of instanties te steunen waar nodig
- een communicatiecel die de Belgische duivensport opnieuw geloofwaardigheid en glans geeft
- een democratische en toegankelijke structuur waar de liefhebber structureel inspraak krijgt via overleg-, advies- en participatieorganen

Kortom een duivenbond die alles doet wat er tijdens de verkiezingsperiode en in de euforie na de verkiezingen beloofd wordt.

Inderdaad Jan, huldig eens de medewerkers ipv. de kampioenen !

ja ,kan niet beter verwoord worden,in de eerste plaats de liefhebberij en dan de commercie terwijl het nu dikwijls omgekeerd is

Juist vernomen Quievrain vandaag gelost om 12 u liefhebber had er 21 mee eerste 13u09 tegen 14u30 5thuis daarna elk uur een twee tal duiven nu nog 5 achter waarvan 3 oude en 2 jonge

jan bedankt voor je belediging ik weet niet wat jij gestudeert hebt of waar jij eje levenservaring en mensenkennis hebt gehaald maar iemand beledigen zonder hem te kennen zomaar om dat deze zijn gedacht zegt is ook geenbewijs van inteligentie
maar het was toch wel raar dat er opeens werd uitgesteld door een oost vlaamse inrichter omdat de dag nadien er oostenwind voorspelt was trouwens de enige vlucht die werd uitgesteld was la souteraine terwijl alle andere vluchten normaal verliepen
ik heb helemaal geen probleem met uitstellen als daar ook een gegronde reden voor is maar niet om een uitslag te manipuleren

ja zo kan het niet verder,talloze verplichte!!! dubbelingen,lokalen waarbij op fondvluchten amper 20 duiven ingekorfd worden,aantal inkorflokalen per fondvlucht beperken en eventueel met beurtrol werken.zou ook voor de vele medewerkers aangenamer werken zijn chapeau !!voor deze mensen want zonder geen duivensport.opleren lente en zomerjongen is nu inderdaad wel een groot probleem,niet iedereen kweekt vroege jongen.

Francois, je hebt gelijk: ik mocht dit niet schrijven… waarvoor m'n welgemeende excuses, de rest van m'n geschrijfsel is wel gemeend.

excuses aanvaard

Zoals Dirk schrijft, ZONALE lossingen organiseren voor alle snelheids- en hafo-vluchten tot 600km,

*De windrichting en de "druk" om toch te lossen zullen van veel minder belang zijn.

*Met de zonale uitslagen, zullen allle liefhebbers veel meer gelijke kansen krijgen op gewin wat eveneens geld voor de daarmee gepaard gaande kampioenschappen.

*Kan de KBDB een jaarlijkse aanbesteding organiseren voor één begeleider/zone, waarmee ze de reiskosten kunnen drukken, deze begeleider kan dan in samenspraak met een weerdeskundige en eventueel met de voorzitters van de duivenlokalen overleg plegen omtrent de weersituatie in de regio's verdeeld over de zone.

*Zullen we de duiven terug uit de richting zien komen vanwaar ze moeten komen, dit is een stimulans voor iedere wachtende liefhebber om de duiven als speren uit de richting te zien komen, daar doen we het voor.
Met de hedendaagse interprovinciale en nationale lossingen komen er zeer weinig duiven uit de richtng, wat voor de wachters niet aangenaam is, en de interesse in de duivensport bolt achteruit.

*Aan de KBDB: maak onze duivensport opnieuw aangenaam, met gelijke kansen voor iedereen in zoveel mogelijk opzichten, dit is de enige manier om onze sport nog te redden.

Quote gevh:

"do, 13/08/2015 - 21:02

Juist vernomen Quievrain vandaag gelost om 12 u liefhebber had er 21 mee eerste 13u09 tegen 14u30 5thuis daarna elk uur een twee tal duiven nu nog 5 achter waarvan 3 oude en 2 jonge"

Heeft hij nog niet lang geen duiven.

Wie leert er nu zijn duiven met de vereniging met dergelijk warm meer gevolgd door onweer.

Alle dieren staan zenuwachtig ervoor. De kans op mislopen is veel groter.

Laat terug provinciale vluchten toe naast de nationale.

Teveel duiven worden geduwd naar de nationale vluchten die er anders niet gingen op zitten.

Als de massa veel kleiner was, ging het waarschijnlijk beter zijn en vlotter nakomen.
Duifjes zijn Kudde dieren. Gemotiveerd kunnen ze veel. Hoe meer ze opgeven of in paniek raken, hoe meer ze terug kudde dieren worden.

Vermoedelijk bleven het grote groepen anders waren er ondanks het slechte weer van de volgende dagen meer duiven thuis.

Die komen wel al zie ik wel teveel binnenlopers overal.
Een eigenschap die ik zelf niet graag zie.

De nationale vluchten hebben dus eigenlijk teveel succes.

Francis, als men de liefhebbers vrij zou laten om nationaal te tekenen of niet ben ik er zeker van dat die nationale halve fondvluchten niet zo een succes zouden zijn. Zeker en vast niet in de kansloze regios. Hetzelfde geldt voor die fameuze vlucht uit Compiegne voor West-Vlaanderen. Uitgerkend de Westhoek werd het hardst getroffen itijdens de eerste wereldoorlog en uitgerkend de Westhoek is kansloos op Compiegne. Ook hier wordt je als het ware verplicht om deel te nemen daar het op deze datum verboden is om Arras of Clermont in te korven terwijl dit in Oost-Vlaanderen wel mag op deze dag. Ik zeg jou, er is nog veel werk aan de winkel, enkel een nieuwe anonieme lossingscommisie is een druppel op een hete plaat.

Hallo Rudy Van Linter,

Ik had een privé-bericht naar u verzonden.

MVG.

Raf.

Pigeonfreak, van iemand als u die duiven zonder telefoonnummer die bij u binnenlopen naar eigen zeggen naar de " de eeuwige ..." helpt heb ik geen lessen te krijgen, trouwens ik maak Mr Mertens nergens uit hier en blijf beleefd en baseer me op feiten die te controleren zijn.. Verzinsels en iemand uitmaken is meer uw wijze van doen
En omdat je anders toch weer afkomt je kan je eigen woorden over die binnengelopen duiven teruglezen op deze link.
Vraagje als er een vreemd duifje van Chateauroux bij je binnenloopt is dat dan ook " De eeuwige..." ?

http://www.pipa.be/nl/community/forum/la-souterraine-i?page=6

Pigeonfreak en jij noemt jezelf sportief?

12/08/2015 "Awel ja, en wat dan nog.
LIEFHEBBERS DIE HUN DUIVEN NIET STEMPELEN OF WAT DAN OOK ZIJN NIET WAARD DAT ZE HUN DUIVEN TERUGKRIJGEN.
En wees gerust, alle duiven die hier van Chateauroux aankomen met rek krijgen drank en eten en kunnen terug vertrekken.
Mvg, Kevin"

deze namiddag gehoord op de radio .
Interview met Marc DeBacker .
Die gast beweerde op de radio dat 80% van de chateauroux duiven thuis zijn .....

Vanmorgen op Focus-Wtv vertelt onze Westvlaamse voorzitter doodleuk dat er geen enkele fout is
gebeurd op Chateauroux, we mogen beginnen vrezen voor onze duiven !!!!!!!!