Direkt zum Inhalt

Crowet Leon, "Winnaar Gouden Vleugel (2007)"


Bezoek delegatie "Brugse Barcelonaclub" bij Leon Crowet, Couvin

Couvin een Waals stadje met 13.500 inwoners in de provincie Namen. Het ligt pal tegen de Franse grens en paalt aan de provincie Henegouwen. Blijkbaar heeft het iets met de Brugse Barcelona Club want 3 maal ging de Gouden Vleugel naar één van haar inwoners. Is het dit kerkje dat aantrekt of is het gewoon omdat het Leon Crowet onder haar inwoners heeft die gerust kan beschouwt worden als één van de beste fondspelers van België.Samen onder moeders paraplu…, niets kan de het bestuur van de Brugse Barcelona Club tegenhouden. Regen of geen regen de winnaar van de Gouden Vleugel krijgt altijd een bezoekje van het bestuur.


Het is Gouden Vleugelkoningin, An-Sofie, die het cadeau van de BBC mag overhandigen.


Moeder Crowet met Leon en An-Sofie samen op de foto, let op de 2 reeds gewonnen Gouden Vleugels. De vaas die er nu nog tussen staat gaat wellicht op zolder belanden.


Etienne Meirlaan, winnaar Gouden Vleugel 2006, hier samen met de winnaar 2007, Leon Crowet en An-Sofie


Het kiekje met de afvaardiging van het bestuur van de Brugse Barcelona Club.


En eindelijk de officiële gelukswensen van de Brugse Barcelona Club hier overgebracht door de An-Sofie, Gouden Vleugelkoningin.

Etienne Meirlaan krijgt er blijkbaar niet genoeg van. En als hij zijn zinnen op iets gezet heeft, Crowetje zou nog wel eens een bezoekje kunnen krijgen...


Een gouden vleugel, oordeel zelf. Ook de controle stempel is nog zichtbaar.


Ook een gouden duif heeft 2 vleugels.


De woonst van de Gouden Vleugel 2007. Wie hier een kast van een hok had verwacht kwam bedrogen uit. Het is reeds de 2e maal dat hierop een “Gouden Vleugel” werd gewonnen

Het nieuw opgetrokken hok.


Vrienden waren ook uitgenodigd op een passende receptie aangeboden door de familie Crowet.


De keuring door kenners. Men kwam tot een algemeen besluit dat het een prachtduif is die de “Gouden Vleugel 2007” wint.


Ja Etienne het is reeds voor de 3e maal dat Crowetje de “Gouden Vleugel” wint.


Kan de uitbaatster van het plaatselijke lokaal er al mee lachen, maar als je om 2u30 uit je bed gebeld wordt door een kerel die zegt dat hij een duif van Barcelona wilt aanmelden, ge zou voor minder hé…


Een zicht op een ander hok, en er is nog niet gewied alle duiven zitten er nog op…


: De perfectie wordt hier nagestreefd en niets wordt aan het toeval overgelaten. Op een nis voor het hok staat een beeldje van “Sint Catherine Labouré” de patrones van alle duivenliefhebbers.

Toen om 2u23 in de morgen de “Gouden Vleugel” aankwam was iedereen aan het slapen op uitzondering van “fifi” de waakhond. Het was dat klein ding die iedereen uit zijn bed kreeg en er zelfs in geslaagd is om Leon in lichte kledij tot aan zijn duivenhok te krijgen.

Ja goed gezien, daar helemaal onderaan is de “entree” van de loft. Als je om 2u23 thuiskomt moet je wel op je passen letten om daar binnen te geraken.