Hasevoets Flor & Zonen (Kozen, BE) 1e prov. Montauban Limburg

Hasevoets Flor en Zonen uit Kozen, of moeten we zeggen Hasevoets Flor, vrouw Jeanine en zonen, want de ganse familie ademt duivensport.


Het zijn wel degelijk zonen maar op de foto ontbreekt Dirk, die nog op het werk was.

Maar nu terug over naar de sportieve prestaties en die zijn er wel degelijk, reeds enkele decennia lang. We mogen Flor en familie best bij de grote smaakmakers van de Limburgse duivensport rekenen en dit voornamelijk op de fond en grote fond. Getuigen hiervan zijn een 2e Nat. Narbonne '97, 3e Nat. Limoges jl. '98, 10e Nat. Montauban 98. Tel daarbij nog 9 provinciale overwinningen uit Bordeaux, Jarnac, Brive, Montauban, Narbonne en Limoges en we kunnen stellen dat deze zege uit Montauban geen gelukstreffer is, maar het resultaat van een tomeloze inzet van de ganse familie.

De Montauban 5179846/09

"De Montauban" is de doffer die 781 concurrenten het nakijken gaf. Als jaarling vloog deze kerel ook reeds een 8e prov. tegen 767 duiven. Zijn vader is de "058/03" die zelf een prachtig palmares bijeenvloog dat hem in 2006 de titel "Asduif fondclub Z.O." opleverde: 43e prov. Jarnac 1221 d.; 8e prov. Brive 991 d.; 19e prov. Limoges 1024 d. Langs moeders zijde stamt hij af van "Hollands Beste", nl. Kurvers de Weerdt en Brinkman. Deze laatste via Jef Didden uit Schaffen, die overigens met dezelfde soort vorige week nog de 23e Int. Pau won. Klik hier voor de pedigree van de Montauban

 5077136/05

Bij Hasevoets springt men voorzichtig om met de duiven en kiest men voor voldoende rust (3 weken) tussen 2 fondvluchten. Men opteert er om van een goede duif meerdere seizoenen te kunnen genieten. Op deze Montauban was hun oudste duif in de korf er eentje van 2005. Het aantal duiven van deze ouderdom die er op een gans seizoen nog in de korven gaan, kan men op één hand tellen. Hij gaat dan ook nog eens niet alleen als mandvulling mee, neen, met de 146e prijs laat hij nog 635 jongeren achter zich. De vorige jaren was hij ook reeds goed voor een 31e prov. Limoges 1508 d.; 22e prov. Cahors 923 d.; 61e prov. Narbonne 1000 d.; 26e prov. Bordeaux 531 d.; 35e prov. Limoges 1152 d.

De toekomst

Wie zijn duiven verzorgt zoals men dat te Kozen doet en daarbij ook nog de nodige kwaliteit onder de pannen heeft zitten, hoeft van de tegenstand geen angst te hebben. De duiven van Flor waren dit jaar weer goed op dreef en vroeg of laat vertaalt zich dat in een grote overwinning zoals deze op Montauban. Zij genieten hier met volle teugen van, maar zijn tegelijkertijd toch reeds bezig met de volgende vlucht. Het is dan ook niet moeilijk om zulke liefhebbers hun succes te gunnen, en hun nog vele succesvolle jaren toe te wensen. Vroeg of laat staan we hier terug op de drempel naar aanleiding van één van hun volgende exploten.