Vinck Freddy (Emblem, BE) wint 1e Interprovinciaal Vierzon tegen 3410 jaarlingen

Het werd zelfs niet enkel een overwinning tegen 3.410 jaarse maar "Drogba 6282005/11" was eveneens de snelste van 10.110 deelnemende duiven.

Verrassing
De overwinnig van Drogba kwam eerder als een verrassing uit de lucht vallen. De zware halve fond is namelijk niet het favoriete speelterrein van Freddy. Hij vindt eerder zijn gading in vluchten vanaf 700 km, ja zelfs tot Perpignan en Barcelona.

Wegens gezondheidsperikelen heeft Freddy vorig jaar weinig met de duiven kunnen spelen, laat staan de jonge duiven opleren (hij heeft trouwens deze week nog een kleine operatie moeten ondergaan). Deze onervaren kerels hebben door de slechte weersomstandigheden zelfs dit jaar nog bijna geen ervaring kunnen op doen. Zij werden op Vierzon ingekorfd, enkel en alleen uit vrees dat de duiven van de kleine halve fond wegens het slechte weer terug naar huis zouden gebracht worden. “En Vierzon wordt toch altijd gelost”, aldus Freddy.

Geen verrassing
De vraag is natuurlijk in hoeverre je nog van een verrassing kan spreken als je als liefhebber reeds een 1e prov. Dax, 5e prov. Pau, 15e prov. Souillac, 6e prov. Marseille, 7e prov. Cahors en 2e prov. Brive op je conto hebt staan. Daarenboven scoorden de jaarlingen op Narbonne vorig jaar de 24e-37e-39e prijs tegen 963 jaarlingen (3/6). Indien we dan ook nog weten dat de hokken te Emblem gevuld zijn met duiven van Chris Hebberecht, gebr. Van Laer en Janssens-Hausoul (NL), lijkt het eerder op klasse die komt bovendrijven.

Alleszins, indien je seizoen in weze nog moet starten en je kan dan reeds uitpakken met een interprovinciale zege, kan het jaar al niet meer stuk. Verder genieten is de boodschap!