Vereyken-Gommers (Schilde, BE) winnen 1e Interprovinciaal Vierzon 6700 oude duiven

De eerste test voor het nieuwe seizoen zit erop. De verliezers likken hun wonden (maar niet getreurd, er komen nog kansen), de winnaars kraaien zachtjes victorie (want het is nog maar een begin).

Waar er zeker victorie mag gekraaid worden, is in Schilde ten huize Vereyken-Gommers.  Alle vier je ingekorfde duiven kunnen klasseren, is één zaak.  Met je eerste afgegevene daarenboven 6700 concurrenten het nakijken geven, is de spreekwoordelijke (zeer sappige) kers op de taart.

Yanina
De duivin die voor dit feestje zorgde is de “6213639/10”, “Yanina”.  Of zij ook "whoopie" geroepen heeft bij haar thuiskomst weten we niet, wat we wel weten is dat haar erelijst zeker even indrukwekkend is als deze van haar tennissende naamgenote. In haar geboortejaar werd zij tot 1e asduif fond jonge St. Job gekroond. Als jaarduif slaagde zij er opnieuw in deze titel te veroveren. En laat het nu net St. Job zijn waarover Ad Schaerlaeckens deze week schrijft “dat het vaststaat dat in St. Job met goede fondduiven gespeeld wordt.”

Vreemden
Yanina heeft het natuuurlijk van geen vreemden. Haar vader is "Contador" (6145639/07) op wiens erelijst o.a. een 14e Nationaal Bourges tegen 31824 duiven prijkt. Langs moeders zijde is het drummen geblazen om op het podium te mogen staan met het mooiste palmares. Klik hier voor de pedigree.

Ook nog even vermelden dat twee zonen van Yanina dit jaar reeds een 3e en 30e prijs wonnen op Melun tegen 2131 jaarlingen. Met deze informatie in ons achterhoofd kunnen we zeker spreken van een verdiende winnares van deze opener van het klassieke seizoen. Nu is het wachten op het vervolg. Maria en Marc zijn er klaar voor, de duiven zijn er klaar voor ... duimen maar!