Zaal Elckerlyc barst uit zijn voegen voor huldiging provinciale kampioenen KBDB Limburg

Afgelopen zondag 8 januari bliezen de Limburgse duivenliefhebbers verzamelen voor hun jaarlijkse kampioenenviering.

Reeds voor het derde jaar op rij kon men zich op deze dag ook inschrijven voor een feestmaaltijd, een formule die slachtoffer dreigt te worden van haar eigen succes. Er moesten dit jaar een aantal genodigden geweigerd worden wegens plaatsgebrek.

Dat lieten de ongeveer 300 overige aanwezigen echter niet aan hun hart komen en reeds vanaf de eerste minuut zat de sfeer er goed in. Een dikke pluim voor de puike organisatie door het oude en nieuwe bestuur.

Enig minpunt van de avond was het niet kunnen huldigen van een algemeen kampioen wegens een nog lopende gerechtelijke procedure.


De afscheidnemende bestuursploeg met van v.l.n.r. Arthur Knaepen,
Hubert Meyers en Edmond Stesmans

Na het aperitief nam kersvers voorzitter Jean Louis Loix het woord om de oude bestuursploeg te huldigen en een geschenkje te overhandigen. Ook  enkele andere prominente genodigden, waaronder Nationaal voorzitter Pierre De Rijst, ontvingen een pakket streekproducten.

Tussen de verschillende gangen van de feestmaaltijd door werden dan de provinciale kampioenen , provinciale asduifwinnaars en provinciale winnaars gehuldigd. U vindt ze allemaal in onderstaande galerij.