“De Zwaluw” uit Vlamertinge huldigde haar laureaten uit 2011

In het fraaie interieur van de Feestzaal De Lissewal in Elverdinge was het verzamelen geblazen voor de leden van de duivenmaatschappij De Zwaluw in Vlamertinge. Een vereniging waar weliswaar vitesse en halve fond worden gespeeld, maar waar vooral de fond de bovenhand haalt.

In zoverre zelfs dat “de Zwaluw” wellicht op de fond het meest duiven inkorft van de kustprovincie en op dat vlak ook mag aanzien worden als één der sterktste duivenverenigingen van het land . Heel wat ronkende namen uit westvlaamse fondmiddens zijn er  dan ook wekelijks op de afspraak om tegen elkaar in het strijdperk te treden. Voor wie van cijfers houdt kunnen we U hieromtrent het volgende mededelen:

Getal duiven op vitesse en halve fond : 9601 . Getal duiven op de fond : 5218 oude – 2334 jaarse – 777 jongen , wat een  totaal maakt van 8329 duiven. Als we in het seizoen even checken hoeveel duiven bepaalde  lokalen op een nationale vlucht inkorven, dan zal het grootste deel wel ver onder dit getal liggen.

Op de snelheid en halve fond werd Jacques Planckaert als algemeen kampioen afgevlagd. In deze disciplines gingen de titels naar J. Planckaert, Hugo Hoorne, Kurt Sintobin en Gilbert Quartier.

De Algemene Kampioen op de fond ( met 1 + 2 ) werd Lionel Vermander uit Oekene die een verbluffend sterk seizoen achter de rug heeft met nationale & provinciale topprijzen en met zijn “Brilliant” o.a. de beste jaarduif heeft internationaal op Bordeaux en Narbonne. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de kampioen uit Oekene de 1e plaats of dichte ereplaatsen inneemt in diverse kategoriën. Hij was 1e kampioen in de Gratiskamp. (met 1e ing.) , 2e in het Gratiskamp. met 1+2+3, 3e in de fond jongen en de fond oude, enz…

Willy , Jo & Hans Dekeyser uit Koekelare mogen eveneens terugblikken op een schitterend seizoen…… Ook in de Belgische Verstandhouding zagen we Willy op het podium. In de Fondclub te Vlamertinge werden de Dekeysers o.a; 1e Kampioen Kleine Fond vóór Luc Sarrazin uit Wervik en 1e Kamp. in de Gratiskamp. met 1+2+3 vóór Lionel Vermander , plus ook nog geklasseerd in andere categorieën.

Gerard en Chris Baekelandt uit Wevelgem waren de tenoren op het  nog wat zwaardere werk. Zij wonnen het marathonkampioenschap vóór D & D Platteeuw uit Zillebeke en het Kampioenschap der Azen vóór Georges Bolle ….. een hele referentie als je zo’n  kampioenen kunt kloppen.

Liliane Demely uit Moorsele won na een harde strijd de titel op coëfficiënten in de Fond jongen ( met 1+2+3+4) vóór Marnix Coopman uit Rumbeke, die ook nog in andere kategoriën dicht eindigde.

Stefaan Van Overbeke uit Esen won het pleit in de Fond met 1+2 en dit vóór Georges Bolle uit Kortemark .

Voor de 1e maal werd de “Asduivenparade” gesponsord door Teurlings Duivenvoeders ( Peter Allemeesch)  ingericht en dit voor jaarlingen op Bordeaux – internat. en Narbonne-int ….Met zijn fenomenale “Brilliant” won Lionel Vermander de 500 kg voeders verbonden aan de overwinning , op de 2e plaats kwam Val. Lizoen die 250 kg voeders won en als 3e Hans Dekindt die 100 kg voeders cadeau kreeg .

Onze felicitaties aan alle genommeerden , alsook aan de verantwoordelijken van de maatschappij “de Zwaluw” en dit ondermeer met hun zoveelste schitterend seizoen op rij inzake het getal ingekorfde fondduiven…… de verschillende laureaten werden er tijdens een bijzonder fijn feestbanket op waardige wijze gehuldigd .