De “ Geschelpte Witpen 632” van Remi Bijtebier (Deinze, BE) won de interprovinciale Blois bij de oude in de I.W.V.

Op 16 juli was er een interprovinciale Blois voor oude duiven onder organisatie van de Inter-Westvlaamse Vereniging. De wedstrijd verliep aan hoge snelheid waarbij de “Geschelpte Witpen 632 “ : 4070632/08 van Remi Bijtebier de voor hem 409,066 km aflegde aan 1755,65 m/min .

Op deze vlucht had Remi maar één duifje ingekorfd en het was dus bingo met de 1e interprovinciale zege . Beter kon het niet !! Deze driejaarse duiver heeft bij Remi al meer dan zijn haver verdiend…… maar gezien  het bijhouden van uitslagen niet bepaald aan hem is besteed.…… is er ook geen boekhouding voorhanden………… hij weet echter goed uit het hoofd welke duiven er goed presteren en welke niet !

De vader van zijn “Geschelpte Witpen 632 “ is nog van de eigen oude soort, de moeder komt van bij zijn goede vriend  André Herzeele ( nationaal winnaar Argenton jaarlingen in 2010), wiens soort  voor 60%  in het duivenbestand van Remi aanwezig is  .  Verder heeft Remi  nog duiven van Etienne Desmul uit Grammene en van Georges Nuyttens uit Vichte .

“Op aanraden van André Herzeele kreeg de “Geschelpte Witpen 632” een andere duivin juist vóór de inkorving van de Guldensporenvlucht uit Blois  op 9 juli……. Hij arriveerde als een raket ! De week daarop , dus het weekend van 16 juli gaf ik hem terug mee naar Blois en zie……. Hij behaalt de interprovinciale overwinning……. André had groot gelijk !!! De vonk was overgeslagen en de extra motivatie voor de “GWP 632” was een feit ! “: aldus Remi .

“Ik speel sinds begin de 80-er jaren met de duiven”: gaat Remi verder …… “Op mijn kweekhok zitten 10 koppels , verder zitten hier ook een paar voedsterkoppels om de eieren van ondermeer de beste duiven( ook weduwnaars)  te verleggen . Jaarlijks worden hier 30 à 35 jongen geringd van de eerste ronde. Een tweede ronde wordt hier niet gekweekt !  Mijn drie hokken zijn naar het zuidoosten gericht, het zijn er 2 voor de jongen en het derde hok is voor mijn weduwnaars waarop  de plaats  beperkt is  tot 12 stuks“.

Meestal speelt Remi de vluchten vanaf Blois tot en met Nantes ( in 2010 o.a. de 5e prijs interprovinciaal op 525 jaarlingen uit Nantes) .  De interprovinciale zege was de kroon op het werk voor het seizoen 2011. Aan Remi alvast onze hartelijke felicitaties !