Huldiging 50 jaar voorzitterschap Walter Vermeire Duivenmaatschappij “Hoop op Vriendschap”

Op vrijdag 1 april kreeg de duivenmaatschappij “Hoop op Vriendschap” het bezoek van onze Provinciale voorzitter dhr. Marc De Backer. (Geen aprilgrap!!) Niets vermoedend wat dhr. De Backer hier kwam doen in de maatschappij heette hij deze hartelijk welkom.

Na een korte babbel en een drankje ging dhr. De Backer over tot de reden van zijn bezoek, nl. de huldiging en decoratie van onze voorzitter ter ere van zijn 50 jaar voorzitterschap van deze maatschappij. Met een  korte speech en onder groot applaus, van de aanwezigen en het bestuur van de maatschappij, spelde Dhr. De Backer de “Gouden Medaille K.B.D.B.” op.
Walter die zeer verrast was en ook zeer ontroerd met deze gouden medaille bedankte iedereen terwijl hij toch een traantje moest wegpinken. Walter Vermeire is hier in Aalter een gekende figuur.

Is jaren schepenen geweest in Aalter onder het leiderschap van Burgemeester Jan De Crem, vader van onze huidige Minister van Defensie, Pieter De Crem. Walter is nu laatsleden op 6 maart, 80 jaar geworden en nu 50 jaar voorzitter van de duivenmaatschappij “HOOP OP VRIENDSCHAP”.


Samen met zijn eerste bestuursleden van toen, wijlen Maurice Matthijs, wijlen Michèl Wittevrongel, wijlen Apotheker Robert Tavernier, wijlen dokter Jozef Pollet en later Jozef Verleysen richten zij nieuwe verbonden op om vluchten uit Orleans, Blois, Tours, Chateauroux enz. te kunnen spelen.

Dit met een omtrek van Beide Vlaanders, waarop zeer vele duiven werden ingekorfd met grote waarborgen en uiteraard met mooie uitslagen. Het alom gekende najaarscriterium uit Clermont met de beste spelers van de Beide Vlaanders, die de grote poules en de zware series kwamen spelen, waren Toen ook een groot succes. Na een omzwerving van lokatie naar lokatie is Walter nog steeds voorzitter van de maatschappij die nu reeds 6 jaar gevestigd is in café “’t Hoekske” bij Gino Vermeire, Wingenestraat in Maria-Aalter.
Samen met zijn zoon Rik is Walter nog steeds een gedreven duivenliefhebber die op de snelheidsvluchten maar meer op de halve fond en de fond zijn mannetje weet te staan met mooie uitslagen.

Nog eens PROFICIAT aan Walter en nog vele jaren duivenplezier!!

Onlangs werd Walter overwachts gehuldigd voor een halve eeuw voorzitterschap in wat we mogen noemen "zijn" duivenmaatschappij ! Voor hem was het een leuke verrassing, waarvoor we hem in naam van alle lezers van harte feliciteren.....Je moet het tenslotte toch maar kunnen en willen doen !
 
Een halve eeuw.....is niet aan iedereen gegeven !!