Harrie Kennes (NL) heeft iets unieks met Orleans, voor de vierde keer een afdelingszege op deze aansprekende vlucht

Harrie Kennes stapte in de duivensport in zijn voormalige woonplaats Hilvarenbeek en groeide daar uit tot een ware mirakelman op de fondvluchten met de jonge duiven.

De laatste jaren doet Harrie het wat rustiger aan en specialiseert zich op de dagfond en de overnacht. Het hele programma dat hoeft niet meer.
De afgelopen jaren had hij de jonge duiven niet meer verduisterd maar dan blijf je op de klassiekers met de jonge duiven achter. Daarom dit jaar de draad weer opgenomen en meer serieus naar het grote werk uitgekeken. Intussen zat de jonge garde gescheiden en werd dus op de deur gespeeld. Wanneer de jonge duiven goed en lang wegtrekken ziet Harrie de zin er niet van in om met de jongen te gaan rijden, zoals tegenwoordig gebeurt. “Als ze zelf goed trainen waarom dan wegbrengen, je moet ver rijden om diezelfde aantal kilometers te halen en daarbij de prijzen van de brandstof aan de pomp zijn niet misselijk”. Uit nood geboren werd deze keer in de dagen voor inkorving wel gereden en wel om het feit dat de duiven erg schrikachtig waren om na training op het hok te vallen en daardoor veel te lang buiten bleven hangen. Harrie dacht er eens goed over na en besloot te gaan rijden. Na deze korte vluchtjes vielen de duiven vaak allemaal tegelijk en stoven op het voer af. Klep dicht en snel de doffers en duivinnen weer gescheiden. Zij kwamen dan verder op de dag niet meer los. Harrie denkt dat de duiven echt de grote vorm te pakken kregen en daardoor wat schrikachtig werden zoals zo vaak bij de weduwnaars gebeurt.  Met 47 junioren ging hij de strijd in. Aan de uitslag van Orleans te zien had hij het kennelijk bij het rechte eind.

Het werd een prachtige afdelingszege maar bijna zou die aan zijn neus voorbij zijn gegaan. Het duivinneke NL 10- 3048597 dat 2e getekende stond dreef bij aankomst de bloeddruk van Harrie flink op door een paar minuutjes over de pannen en de ren te lopen alvorens op de antenne te springen, tijd 15.02.48. De eerste gemelde duif in het afdelingsconcours en dan breekt een spannende tijd aan want die mannen in de achtervlucht weten ook van wanten en zijn zeer gevreesde tegenstanders. Uiteindelijk kwam het verlossende bericht. Harrie had het weer gelapt…..voor de vierde keer een grote overwinning op deze klassieker voor de junioren. Het winnaresje, een perfect gebouwd duivinneke is van vaderszijde het soort van Harrie x een Klakduivin van Jos Wijdeven. De grootvader NL 05-0558599 Kennes komt uit een zeer sterk presterende bloedlijn. Vader 04-978 werd 1e, 2e en 4e generaal duifkampioen en werd ook een excellent kweker. Hij op zijn beurt was zoon van 98-530 een crack van wereldklasse. In zijn vliegperiode werd hij o.a. 1e vitesse en 2e dagfondkampioen alsmede 5e Gouden crack afd. Oost-Brabant. Diverse nazaten stonden al in de uitslagen op teletekst. De grootmoeder aan vaderszijde alsmede de moeder stammen uit Harrie’s eigen stam. Uitslag Orleans 7817 duiven (47/23)1-17-59-95-101-147-181-195-209-216-262-290 etc. maar liefst 12x 1 op 25.In de 45 jaar dat we Harrie kennen is hij weinig of niet veranderd. Duiven houden op een heel eenvoudige manier qua hokken en verzorging. De prijs voor de grootste poetser zal hij zeker nooit verdienen. Op die van de fijne duivenspeler maakt hij zeker wel een kans om genomineerd te worden. Als echte natuurman gebruikt hij zijn gezonde verstand en laat zich niet tot gekke dingen verleiden. Af en toe eens een onderzoekje bij Dr Henk de Weerd als er ergens aan getwijfeld wordt en verder al eens iets uit een potje van Giantel van Henk van Limpt op eigen gevoel. Het voer bestaat uit de populaire mengelingen van Ronny van Tilburg. Je moet het niet moeilijker maken dan het is.
Harrie Kennis ten voeten uit, duivensport zonder opsmuk. Slimme liefhebbers onder ons hebben de weg naar Hapert gevonden en er jonge duiven gehaald. Het is alom geweten dat er diverse extra duiven vandaan komen. Duiven uit een kolonie die hoofdzakelijk haar eigen weerstand op moet bouwen, kasplantjes zal men hier niet vinden.
Harrie nogmaals proficiat van d’n andere Harry. Het was gezellig melken tussen al die klasseduiven van jou, duiven van die grote klasse in handen krijgen is altijd weer een groot genot.
ORLEANS II in afdeling Oost-Brabant werd voor Harrie Kennes een vlucht om nooit te vergeten. Was de eerste Orleans al fenomenaal met de 1e, dan was deze die begon met de 2e prijs er een van nog veel hoger gehalte.
In het afdelingsconcours vlogen 4771 duiven waarvan 41 van Harrie. Toen de kruitdampen opgetrokken waren stonden er 32 op de uitslag:
2-5-13-14-30-33-34-37-38-43-60-79-80-98 etc
Petje af voor deze specialist.

Fondclub Zuiderkempen-Afdeling Oost-Brabant 7817 duiven
1. H. Kennes (Hapert);
2. C. Hanegraaf (Nuland);
3-10 Comb. Van Wanrooij (Geffen);
4. M. van Venrooij (Deurne) jl;
5. H. van Venrooij (Deurne);
6. F. van Schijndel (Nuland);
7. M. van Dam & dochter (Deurne);
8. H. van Doorn (Den Dungen); 9. C&K Janssen (Helvoirt).

Orleans II, deelname 4771 duiven
1. Gebr. Borgmans (Reusel);
2-5 H. Kennes (Hapert);
3-4 T. van de Put (Hapert);
6. H. Broeders (Haghorst);
7. M. Verberne (Veldhoven);
8. J. Koch (Eindhoven);
9. B. van den Brand (Boxtel);
10. W. Huybregts (Hapert).