Direkt zum Inhalt

Joël Verschoot (Ingelmunster, BE) is Algemeen Kampioen Belgische Verstandhouding 2021

Heet van de naald, vers van de pers… Joël Verschoot, de supervedette uit Ingelmunster, steekt deze prestigieuze titel op zak in 2021.

Het parcours dat de kolonie Joël Verschoot de jongste seizoenen heeft afgelegd is even fenomenaal als indrukwekkend. Hij werd reeds 2 x 2e Algemeen Kampioen van België KBDB (2011 en 2013), 3 x Algemeen Kampioen Inter-Westvlaamse, won nationale overwinningen uit Brive, Agen, Pau en Angoulême… deze laatste met wonderboy Armando – tot voor kort de duurste duif te wereld ooit – die zich hiermee kroonde tot 1e Nationale Asduif Fond KBDB en 1e Olympiadeduif Fond KBDB 2018. Het kon niet op. De Verschoot-kolonie werd hiermee één der meest gelauwerde fondkolonies uit de internationale duivensport.

Goed 30 maanden terug kwam dan de onvermijdelijke grote veiling, na het succesjaar 2018… in vakjargon een ‘boerenjaar’ waarin alle puzzelstukjes in elkaar vielen, en superduiven van het kaliber Armando, Contador, Barry, Nopri, naast nationale winnaars Armando (nogmaals!), Cees, Agen en Suzanne… hem wereldfaam bezorgden.

Het starten aan de opbouw van een nieuw succesteam kon beginnen. De funderingen om te bouwen en te beitelen aan een nieuwe weg naar de nationale top waren stevig. Al moet je het toch maar doen! Lang hebben we niet moeten wachten om de naam Verschoot opnieuw in het koppeloton terug te vinden. Dat maakt de voorlopige eindbalans 2021 overduidelijk:

4. Nationaal Kampioen Fond Jaarlingen KBDB 2021
4. Nationaal Kampioen Rhônevallei KBDB 2021
7. Nationaal Kampioen Fond Oude KBDB 2021

Een hiaat op zijn erelijst was de titel van Algemeen Kampioen bij de Belgische Verstandhouding-Entente Belge… één der meest prestigieuze titels binnen de internationale duivensport. Op de erelijst der winnaars prijken niks dan grote namen, fondcoryfeeën met internationaal allure. Op een stil moment vertrouwde Joël ons toe, dat hij er stilletjes van droomde om deze titel ooit op zijn naam te kunnen bijschrijven. In 2012 was Joël reeds zeer ‘close’ toen hij als 2e Algemeen Kampioen BV-EB werd afgevlagd. Nu… eind 2021 gaat zijn lang gekoesterde droom uiteindelijk in vervulling en mag hij straks in Salons Cortina op de allerhoogste trede van het podium plaats nemen als kersvers 1e Algemeen Kampioen Belgische Verstandhouding-Entente Belge 2021. Waarmee de naam Joël Verschoot wordt bijgeschreven in de galerij der allergrootsten op de nationale fond in België. Joël wint daar bovenop ook nog de ‘Grote Prijs Norman-Vercauteren-Van Den Broucke’. Chapeau Champion met heel grote ‘C’!

Bekijk hier de voorlopige uitslagen van de kampioenschappen 2021 Belgische Verstandhouding-Entente Belge.