Roger Mylle (Bellegem, BE) is overleden

Deze vrijdagmorgen 7 augustus is fondcoryfee Roger Mylle (81) plots van ons heengegaan.

De naam Roger Mylle was een begrip aan de top van de internationale duivensport. Fond en grote fond waren het uitverkoren actieterrein van de Mylleduiven, waarop ze de jongste seizoenen een aardig stukje duivengeschiedenis schreven. Zo wist Roger in 2019 de nationale podia te halen als 14. Nat kampioen KBDB en had hij met supercrack ‘Bagatelli’ de 9. Nat Asduif Fond en Grote Fond YL KBDB.
Een jaartje eerder won ‘Ata’ reeds de titel van 5. Nat Asduif Fond en Grote Fond YL KBDB. Met ‘Pau-Joël’ had hij toen de 1. Beste Perpignan duif van België over 2 jaar onder de pannen (PIPA-ranking) in 2018, iets wat eerder ook al lukte met de ‘St.Vincent’… die zich kroonde tot 1. Beste St.Vincentduif van het land over 2 jaar, en een jaar later zelfs over 3 jaar (PIPA-ranking). De Roger Mylle-duiven waren echte topklasse, gegeerd tot in het verre buitenland.

In 2020 was Roger aan een sterke reeks bezig, en had reeds 2 topresultaten achter zijn naam voor het nationaal kampioenschap grote fond KBDB. We hadden hem gisteren (donderdag) nog aan de lijn, en Roger had er een goede hoop op een 3e topresultaat uit Perpignan en/of Narbonne neer te zetten. Mijn duiven zitten in mijn ogen momenteel ‘top’, vertrouwde Roger ons nog toe. Niks of niemand kon vermoeden dat het de laatste keer zou zijn dat we sportvriend Roger te horen kregen. Deze morgen ging hij nog naar zijn duiven, om de krant in de brievenbus… tot hij zich plots onwel voelde, en nog vroeg om de ‘MUG’ te bellen. Enkele minuten later ging het licht definitief uit… alle hulp kwam jammer genoeg te laat.

Zo verliezen familie en vrienden een zeer aimabele en vriendelijke man. Iemand die zijn leven begon met handel in ‘patatten’, en het later schopte tot topindustrieel in zijn sector in zijn bedrijf Mydibel (opgericht in 1988), gespecialiseerd in alle soorten aardappelproducten. Een 10-tal jaar terug liet hij zijn bedrijf in de handen van zijn zonen Bruno en Carlo, en ging hij genieten van het leven, van zijn oude dag… en van zijn duiven. Daar kwam deze morgen plots – totaal onverwacht - een einde aan.

Langs deze weg willen we ons medeleven betuigen bij de familie – zonen Bruno en Carlo, partner Jeanine - en alle vrienden van Roger, en hen veel sterkte wensen in deze sombere dagen die hen nu treffen

De uitvaartplechtigheid zal door de Covid 19-maatregelen plaats vinden in beperkte familiekring op vrijdag 14 augustus.

Bild entfernt.