Van Zuijlen Anouk & Linda Rosmalen

NOUK EN LINDA TWEE JONGE MEIDEN DOEN DE MANNEN DANIG CONCURRENTIE AAN
Anouk en Linda van Zuijlen uit Rosmalen, 16 en 12 jaar oud, zijn jeugdleden die het zeer goed doen in de duivensport. Niet alleen in de jeugdafdeling van Oost-Brabant maar ook bij De Zwaluw in Rosmalen en zelfs in het overkoepelende spel van de Bossche Concours Combinatie.
Ook op afdelingsvlak wisten zij zich in de kijker te spelen met een fraaie teletekstvermelding, 4e op Orleans. Dat zij op deze Orleans opa en oma die als 6e vermeld stonden vóór bleven, dat was zeker de slagroom op de taart. Met wat hulp van vader Louis, die vanwege zijn werk als bakker weinig tijd heeft, en af en toe hand- en spandiensten van moeder Marie-José lukt het de meiden om de duiven enigszins met regelmaat te verzorgen tussen alle schoolperikelen door.
Ieder heeft zijn taak in deze vóór en na school.
Regelmatig treft men er een stel vriendinnen aan in het hok, die van Anouk of Linda tekst en uitleg krijgen over de duivensport. Jammer dat de jeugd van tegenwoordig er dikwijls helemaal geen weet van heeft. Maar wie bij Anouk en Linda op bezoek is geweest komt er zeker veel wijzer vandaan. Het afgelopen seizoen was er een met hele mooie prestaties.
In de jeugdafdeling Oost-Brabant namen zij o.a. de volgende ereplaatsen in:
Vitesse: 1e aangewezen 2e onaangewezen 1e hok 1-2-3 per duif
Midfond: 1e aangewezen 2e onaangewezen 1e hok 2e per duif
Jong: 1e aangewezen 4e onaangewezen 1e hok 1e per duif
Winnaar derby met 6 prijzen.
Winnaar Actie Zorgenkind Trofee (meeste prijzen bovenste vijf jonge duiven) met 20 prijzen.
De Zwaluw Rosmalen (55 spelende leden):
Vitesse: 4e aang; 4e onaangew.; 3e Keizer; 4e duif.
Midfond: 5e aangew. 6e Keizer. Jong v/m: 3e aang; 9e onaaangew. ; 8e Keizer.
Fond jong: 2e ag; 3e oa; 2e Keizer.
Natour: 3e aangew.; 5e Keizer. Generaal: 3e aang; 5e onaangew; 3e Keizer. 8e en 12e Asduif oud. Bossche Concours Combinatie (225 l.)
Door diverse topklasseringen presteerden de dames het om 5e KEIZER GENERAAL te worden. Fondclub Zuiderkempen: 4e Hokkampioen jonge duiven Dat is klasse !!!
Dat het overgrote deel van hun duiven afstamt van de duiven van opa en oma van Zuijlen (Fam. H. van Zuijlen) hoeft geen betoog. Dat zelfs de jeugd, mits goed begeleid, tot succes kan komen is weeral het bewijs dat duivensport veel plezier kan brengen aan jong en oud.
Regelmatig maken zij bij het inkorven een praatje met Driek van Meurs een krasse baas van 94, die nog regelmatig met de fiets de duiven op gaat leren. Hij houdt de meiden voor dat je nooit te oud bent om te leren. Volgens zijn zeggen kreeg hij pas verstand van duiven op zijn negentigste. Meer dan driekwart eeuw verschil in leeftijd en toch met elkaar in competitie. Duivensport…mooie hobby…zeker weten.