Euro Diamond Pigeon Club - uitreiking 9e Trofee

Uitreiking 9e Trofee "Euro Diamond Pigeon" tijdens een gezellige en unieke feesthappening !

Zondag 15 maart - Brugge "Salons Hotel- Restaurant Lodewijk Van Male." Het bestuur met op kop Voorzitter Frans Vanwildemeersch , bijgestaan door Meester Jacques de Taeye, Frida Vyncke en Germain Vandermaes deed op zondag 15 maart zijn reputatie als organisator van één der mooiste duivenfeesten van het land opnieuw alle eer aan.
Tijdens een bijzonder smaakvol , verzorgd en uitgebreid banket werden de laureaten gehuldigd van de 9e editie in de "Euro Diamond Pigeon ".
Het gedeelte in de namiddag begon met een aperitief aangeboden door Georges Van Maele, het was er genieten van de eerste lentezon in de mooie tuin van het hotel - restaurant. In zijn openingswoord sprak de heer Fr. Vanwildemeersch zijn dank uit aan alle aanwezigen,aan alle medewerkers en aan de aanwezige pers. Hij plaatste de duif centraal als symbool van vriendschap en vrede…

De top-10 van de klassering toonde ons immers een internationaal gezelschap met op de 1e plaats een Nederlander, op de tweede een Fransman en op de 9e plaats een Duitse liefhebber….de rest werd ingenomen door landgenoten. Tussen de diverse gangen van het banket werden de verschillende laureaten gehuldigd waarvan wij een fotoreportage maakten.
Het werd een revue van grote kampioenen, eerst enkele ereprijswinnaars , vervolgens de winnaars in het tweejaars-,het driejaars- en het vijfjaarsklassement en de "Man van het Jaar" , deze laatste titel ging naar een Duitse combinatie.

Paul Coussens uit Eksaarde winnaar van het tweejaars- en driejaarsklassement en …. op Perpignan
Paul speelde het klaar om zich drie jaar op rij rats aan de kop van de algemene klassering te plaatsen: In 2006 als 13e , in 2007 als 6e en nu in 2008 als 3e…met een totaalscore van 22 is hij afgetekend winnaar in het driejarsklassement, gevolgd door E. Devlaminck met 41 en de Franse fondtopper Philippe Tronquoy met 65. Paul Coussens was ook de 1e in de EDP Zilveren Diamond Pigeon op Perpignanen dit met de 3e prijs internationaal. "

Philippe Tronquoy uit Merville(Fr) winnaar in de EDP Zilveren Diamond Pigeon op Barcelona
Met de 2e plaats in het tweejaarsklassement en de 3e in het driejaarsklassement was deze franse fondvedette eveneens één der kampioenen die meermaals op het podium stonden. Hij was ook 1e in de EDP Zilveren Diamond Pigeon op Barcelona met de 4e prijs internationaal . Ieperling Martial Milleville was in deze Ereprijs 3e.

Roger Van Gansbeke uit Zomergem was de winnaar in de EDP Zilveren Diamond Pigeon op Tarbes
Met de 9e prijs internat. op Tarbes won Roger deze titel, hij haalde het voor J & J Loobuyck uit Aalter, derde was de Duitse combinatie J & R Schlomer.

Reybroeck & Zonen uit Melsen winnaars van de E.DP. Zilveren Diamond Pigeon op Pau
Deze combinatie zagen wij tijdens de voorbije winterperiode in diverse grote kampioenschappen de 1e podiumplaats innemen. Laat ons maar zeggen dat deze kolonie in de laatste seizoenen al bijzonder sterk voor de dag kwam op fond en grote fond. Zij behoren op dit vlak trouwens al een tijdje tot de top van onze nationale duivensport. Op de tweede plaats zagen we Marcel Vandenabeele , het fondmonument uit Ronse en op de derde plaats Eric Devlaminck uit Hulste.

Van Ophuizen-Marell uit Nederland (Landgraaf) EDP "Gouden Diamond Pigeon" winnaar
De Gouden Diamond Pigeon speld met diamanten werd toegekend aan de Nederlandse combinatie Van Ophuizen-Marell met de 2e prijs internat. op Marseille. De huldiging der vele winnaars verliep vrij vlot en berustte op een prima organisatie….Een zoveelste - de 9e al - "pluim" dus op de hoed van het bestuur voor hun prachtig feest t.g.v. de uitreiking van de Euro Diamond Pigeon 2008. We zagen vooral blije en tevreden mensen naar huis trekken, een teken dat het er goed was !!

In de algemene klassering zien we volgende top-10:

  1. Van Ophuizen-Marell - Nl (2e internat Marseille)
  2. Philippe Tronquoy - Fr ( 4e internat Barcelona)
  3. Paul Coussens - B ( 3e internat Perpignan)
  4. Alain Bavencoff - Fr ( 13e internat Barcelona)
  5. Gyselbrecht-Madeira - B ( 9e internat Perpignan)
  6. Roger Vangansbeke - B ( 9e internat Tarbes)
  7. Martial Milleville - b ( 17e internat Barcelona)
  8. J & J Loobuyck - b ( 15e internat Tarbes)
  9. J & R Schlomer - D ( 17e internat Tarbes)
  10. Jeremy Vandenabele - Fr ( 20e internat Tarbes)