Antoine De Bruycker (Eeklo, BE) is overleden

Op zaterdagavond 4 april is duivenliefhebber Antoine De Bruycker (78) uit Eeklo overleden. Hij speelde met echtgenote Yvonne samen als tandem De Bruycker-De Craene, en was spelend lid van Fondclub Eeklo.

Sportvriend Antoine De Bruycker is in duivenmiddens een naam die klinkt als een klok. Destijds als lokaalhouder van 'De Eiktak' op de Markt te Eeklo, was hij samen met echtgenote Yvonne en de toenmalige bestuursploeg, de drijvende kracht achter Fondclub Eeklo, die hij mee hielp uitbouwen tot één der grootste en sterkste fondlokalen van ons land. Als actief duivenliefhebber groeide hij uit tot een echte topper in het Meetjesland en Oost-Vlaanderen op de halve fond, grote halve fond, met uitschieters tot op de lichte fond. Topsuccessen en kettinguitslagen die in 2015 werden bekroond met de nationale overwinning uit La Souterraine met de oude duiven. De duiven van De Bruycker-De Craene waren steeds te duchten klanten voor 1e prijzen en kopprijzen, en steevast in het koppeloton terug te vinden. In het vorige seizoen 2019 wist hij in Fondclub Eeklo nog de titel van 1e Kampioen op de halve fond bij de oude duiven, binnen te halen. De laatste kroon op een succesrijke duivencarrière. 


Langs deze weg wensen we ons medeleven te betuigen bij echtgenote Yvonne, de kinderen, familieleden en vrienden van Antoine, en wensen hen veel sterkte toe in deze moeilijke dagen die hen nu treffen.


Antoine De Bruycker en echtgenote Yvonne, in betere tijden