Duivendiefstal bij Edwin Verstappen (Booischot, BE): dieven aan de haal met 10 rechtstreekse duiven van Gaston Van de Wouwer

Bij Edwin Verstappen uit Booischot hebben dieven 10 rechtstreekse duiven van Gaston Van de Wouwer uit zijn volière gestolen. De dieven gingen heel selectief tewerk: ze namen alleen de 10 duiven mee die een wit plastic ringetje droegen. De andere 25 volièreduiven die geen extra ringetje droegen, werden ongemoeid gelaten.

Edwin Verstappen (66) is er het hart van in. “De laatste weken heb ik nogal wat liefhebbers, waaronder ook enkele uit Duitsland, op bezoek gehad. Ik toonde hen ook de duiven in de volière en vertelde er dan telkens trots bij dat ik hier 10 rechtstreekse duiven van Gaston Van de Wouwer, de crack uit Berlaar, in de volière heb zitten. Kijk maar, die dragen een wit plastic ringetje, zei ik er dan bij. Beetje naïef van mij misschien, maar het kwaad is geschied. Ik ben al sinds de jaren 80 heel goed bevriend met Gaston. Gisteren zijn we nog samen naar de dierenarts in Breda gereden. Hij schonk me in 2014 deze duiven, die zelfs enkele weken hier hebben uitgevlogen. Daarna heb ik ze veiligheidshalve in de volière gezet. En zeggen dat ik enkele jaren geleden de 1ste reserve Olympiadeduif had, ja, eentje van vriend Gaston.”

Voor de dieven was het wel een makkelijke klus, geeft Edwin nog mee. “Die hoeven hier maar over de draad te kruipen, en de hokken zijn bovendien nooit afgesloten. Maar nu heb ik mijn les geleerd, alles wordt vanaf nu extra beveiligd.”

Wit ringetje

“De duiven van Gaston zijn zeer gegeerd, ik weet het, het gaat hier zeker om een gerichte diefstal. Ik had er in feite 11 van Van de Wouwer in de volière zitten, maar van eentje was het witte ringetje al een tijdje losgekomen. Die is dan ook blijven zitten, samen met 24 andere eigen duiven van mij. Of ik die 10 andere ooit zal terugzien, daar twijfel ik sterk aan. Het zijn allemaal duiven van 2014.”

Edwin heeft intussen aangifte gedaan bij de politie van Heist-op-den-Berg, die pv hebben opgesteld.