Direkt zum Inhalt

Team Thoné provinciaal kampioen KBDB-Limburg 2018

Thoné Xavier & Maxim kroonden zich zopas tot algemeen kampioen KBDB-Limburg. Grote patron van de succesformatie uit het Limburgse As is Jos Thoné, die een uitgekiend team rond zich heeft geschaard.

De provinciale titel van algemeen kampioen is de bekroning van het vakmanschap en de inzet van een echte allroundkampioen, die in alle disciplines van de duivensport thuis is.

Jos Thoné mag dan nog een en ander gewoon zijn in zijn unieke duivenmelkersloopbaan, deze titel van algemeen kampioen van Limburg doet hem toch iets meer dan anders. Voor deze topmelker die titels van wereldkampioen, Olympiadeduiven, Gouden Duif en nationale kampioenschappen op zijn naam heeft, was 2018 immers toch een bijzonder jaar. En dan doelen we niet op het feit dat hij door een valpartij zware kwetsuren opliep, maar wel dat hij zijn team alle lof blijft toezwaaien. “Mijn ploeg medewerkers en ik hebben volgehouden van de eerste tot de laatste zondag van het seizoen, van de snelheid tot de zware fond. Ik heb dat topjaar te danken aan de mensen rond mij: Xavier, Maxim, ma Tilly, Pascal, Guy, en hokverzorger Marcel en zijn vrouw Margot.”


Bij X.+M. kan Jos Thoné altijd rekenen op zijn hokverzorger Marcel Vierendeels.

Bekijk hier de uitslag van de provinciale kampioenschappen KBDB-Limburg.