Limburgse vlucht voor Kom op tegen Kanker brengt verzendingen ietsje dichter bij elkaar

Op zaterdag 28 juli vindt in de Limburg de provinciale vlucht uit Sourdun ten voordele van Kom op tegen Kanker plaats. De duiven zullen de nacht van donderdag op vrijdag doorbrengen in de loods van de Limburgse Verzending.

Met de jaarlijkse “Kankervlucht”, dit jaar met inkorving op donderdag 26 juli steunen de Limburgse liefhebbers de actie Kom op tegen Kanker 2018. De duiven van Midden en Oost worden vervoerd in aluminium manden van de Limburgse Verzendingsdienst (LVD), de duiven van West en Zuid-Oost in aluminium manden van Duivensport West Limburg (DWL). De duiven ‘overnachten’ in de loods van de Verzending in Genk-Zuid. Organisator Jean Hulshagen: “Omdat we nu op 2 nachten rijden, heeft de LVD zich zelf kandidaat te stellen om te rijden. Voor ons betekent dit minder kosten voor levering manden en dergelijke. Alle wagens verzamelen in de loods van de LVD in Genk en worden daar geschikt volgens de afspraken. Er wordt gekeken met hoeveel wagens er zal worden vertrokken op vrijdagvoormiddag.”


De Kankervlucht is een begrip in Limburg. 

Opmerkelijk is dat deze vorm van samenwerking wel mogelijk is bij deze vlucht voor het goede doel, maar dat er voor het overige vaak sprake is van vijandschap en naijver. Mogelijk wordt hier dan toch de aanzet gegeven voor gezond verstand ten voordele van liefhebbers én duiven.

De provinciale vlucht kan overigens rekenen op ruime inbreng van sponsors: La Colombophile Belge, vervoerders EMT uit Borgloon, LVD en Wara samen met de hoofdsponsor Duiven- en hobbyvoeders JO & EDMOND JANS.  

De liefhebbers kunnen maximum 5 oude en 5 jaarse spelen voor de hoofdprijzen en maximum 10 jonge duiven. Er wordt gespeeld in 3 reeksen oude-jaarse-jongen en geen dubbelingen toegestaan. De provinciale winnaar in elke reeks, hiervoor zijn geen bons verplicht, ontvangt van LCB een prachtige trofee. Alle andere prijzen worden verdeeld per gewest oost-zuidoost-midden-west. Bij de oude duiven: eerste duif per gewest met bon Jans wint een LED TV van 82 cm; tweede prijs per gewest wint een waardevolle prijs van de firma Wara. Bij de jaarduiven: eerste duif per gewest met bon Jans wint een LED TV van 82 cm; tweede prijs per gewest wint een waardevolle prijs van de firma Wara. Bij de jonge duiven: eerste jonge duif per gewest wint 1000 €; tweede prijs per gewest wint een waardevolle prijs van de firma WARA. Men kan alleen in eigen gewest inkorven.

Horta Derbyvlucht Orléans 2018
Intussen werd die andere grote provinciale vlucht voor jonge duiven al gevlogen. Winnaar is Michel Vandeput uit Houthalen, die sowieso  1.500 euro cash opstrijkt. Voor deze kleine liefhebber (55) is het zeker de mooiste zege uit zijn duivenloopbaan.


Orléans-winnaar Michel Vandeput samen met zijn gezin en trouwe helper  Gerard Wuytens.


Deze jonge duif wint de Orléans-editie 2018 in Limburg.

Reekswinnaars 2018:
oude duiven: Vanoppen-Luyten, Herk-de-Stad
jaarduiven: Danny en Bjorn Knaepen, Nieuwerkerken
jonge duiven: Kobe en Kato Herbots, Velm
derby duiven: Michel Vandeput, Houthalen
snelste duif van het konvooi: Kobe en Kato Herbots, Velm.

De Orléans feest- en huldigingsavond vindt plaats op vrijdag 24 augustus om 18 uur in de Evenementenhal Zonhoven, Rozenkransweg 4.