Smulders Herman, "1e Nationale zege!! Snelste van alle Orleans vliegers met "Tiny" Queen of Orleans 2008


Herman Smulders

Als er een vlucht uit de stad van Jeanne d'Arc aan de orde is begint het bij Herman al een beetje te kriebelen, in de laatste 7 jaar speelde hij immers liefst 5 maal de 1e prijs in Beek/BUG, eenmaal werd hij 2e en voeg daar een 30e bij mag men waarlijk van een "Orleans hok" spreken. Nu laat deze schitterende duivin zien dat niet alleen bij Jaarlingen & Ouden goed gespeeld wordt uit deze losplaats maar dat ook de Jonge Brigade van wanten weet. Natuurlijk de afstamming van deze 1902309-NL 2008 mag er zijn want haar vader maakte nog de 6e Prov.
Breisach en stamt uit het beste van Henri van Venrooij gekoppeld aan een superduivin van Kathy en Jan Lotterman langs vaderszijde.
Moeder doet daar niet voor onder met Jean Cortenraad uit Meerssen en de "eigen" Miss Etampes van Herman. Deze won op Etampes reeds de 4e & 8e Provinciaal vandaar haar naam welke zij dus zeker niet gestolen heeft.
Zij is kleindochter van de 5582140-NL 1995 en deze is zonder tegenspraak een van Nederlands beste kweekdoffers geworden na reeds een formidabele Erelijst bijeengevlogen te hebben.
Harie Winkens, Huub Welzen, Jean Cortenraad en vele anderen zijn geslaagd met zijn bloedlijn in te brengen in hun eigen doorgefokte stam.
Deze '140-95 heeft in 2008 niet meer bevrucht, dat is jammer maar zal nooit en te nimmer Ulestraten verlaten tenzij door een natuurlijke dood. Alles heeft Herman aan deze Blauwe doffer te danken en daarom is het in feite een verdiende beloning voor Herman en zijn Tiny dat er een Nationale zege op hun Palmares kan worden bijgeschreven na reeds 3 Provinciale Palmen op hun naam te hebben.
De thuiskomst heeft Herman zelf niet meteen kunnen zien, alleen de laatste meters naar de valplank want hij had ook nu weer vele "letters" en dan is het soms moeilijk volledig de concentratie te behouden zeker als men de duiven pas 5 - 10 minuten later verwacht. Het plezier is er niet minder om!! Normaal is zijn echtgenote Tiny continue in de weer om koffie te schenken maar nu was zij afwezig daar zij naar een crematie moest van de vader van twee hunner personeelsleden en het blijde nieuws bij thuiskomst van Cees Donker kon vernemen. Ook Herman en Tiny hebben niets dan lof over de wijze waarop Cees Donker hun hele huishouden overhoop haalde om alles op zijn eigen voortreffelijke manier te kunnen filmen. Natuurlijk werd het elke minuut spannender, zou het de Nationale zege zijn of …?!! Maar dan kwam de ontlading die ik me levendig kon voorstellen ook al moest ik het "live" meemaken vanuit mijn hotelkamer in Tirol. Namens Herman & Tiny moet ik Cees een extra compliment geven iets wat ik natuurlijk met zeer veel plezier doe, dus bij deze vriend Cees. Herman is nog steeds medekoploper voor wat betreft het aantal overwinningen in één seizoen bij Beek/BUG, een van de sterkste samenspelen van Limburg, enkele jaren geleden stopte de teller pas bij de 7e zege.!!


Verzorging

Dat Herman al vele jaren HAVENS aan zijn duiven voedert is algemeen bekend, dat hij bij Dr Ferdinand Vandersanden geregeld over de vloer komt + producten van Dr Henk De Weerd geeft is ook als het intrappen van een open deur. Schitterende hokken, een Vakman van het zuiverste water plus vele nazaten van zijn '140 hebben hier in Ulestraten voor furore gezorgd. Als eigenaar van een Firma die wereldwijd zaken doet hebben Herman & Tiny iets neergezet dat zijn weerga bijna niet kent maar toch zijn zij liefhebbers gebleven zonder "dikke nek" en dat moet maar weer eens gezegd worden.
Persoonlijk kom ik al vele jaren bij hen over de vloer, het ene jaar wat meer en dan weer wat minder maar mijn RESPECT voor deze fijne mensen is enorm groot.
Proficiat Herman & Tiny want jullie hebben voor Limburg weer Geschiedenis geschreven.


Epiloog

Vele honderden namen de moeite om te bellen, mailen of persoonlijk hun felicitaties over te brengen, jammer dat men dat niet overal zo zag.
Op Zaterdag & Zondag 1 en 2 november worden zij door het NPO Bestuur in Rosmalen uitgebreid in het zonnetje gezet. Dat wordt een fantastisch moment in hun leven en zij verheugen zich oprecht opt deze dagen tijdens de Nationale Manifestatie.
Proficiat nogmaals voor Herman & Tiny Smulders uit Ulestraten, het was, is en blijft een Uniek feit: 1e Nationaal op de Nationale Orleans met tevens de snelste van ALLE Orleans vliegers in de 4 zuidelijke Afdelingen voor Jonge duiven!!
Geniet en blijf vooral genieten van dit fantastische gegeven!!
Herman & Tiny bedankt en tot ziens!!