Loockx Guido, "Unieke hattrick op jonge duivenklassiekers in Limburg!"


1 Prov. Argenton 2.081 jonge '08
1 Prov. La Souterraine 1.499 jonge '08
1 Prov. Guéret 997 jonge '08

 

 


Guido Loockx uit Tessenderlo behoort dankzij een resem provinciale (21) en 3 nationale overwinningen (Bourges oude '98, Bourges jaarse '04 en Argenton '07) al langer tot de Belgische tophokken op de lichte fondvluchten. Afgelopen seizoen bevestigde hij dit nog eens door een unieke hattrick te scoren.
Hij won in Limburg 3 jonge duivenklassiekers op rij! Zowel op Argenton, La Souterraine als Guéret gingen de bloemen naar Tessenderlo. Daarnaast klasseerde Guido zich ook nationaal steeds in de kop van de rangschikking.
Op La Souterraine ging een zekere nationale overwinning verloren door een jonge doffer die aarzelde bij het binnenkomen!

Prestaties 2008
1 Prov. La Souterraine 1.499 jonge
1 Nat Zone C jonge 2, 50 Nat. 21.258 jonge
1 Prov. Argenton 2.081 jonge
2 Nat Zone C 7.422 jonge
7 Nat. 25.583 jonge
1, 3 Prov. Guéret 997 jonge
22, 29 Nat. 14.784 jonge
1 Interprov. Argenton 2.527 oude
1 Interprov. La Souterraine 2.066 oude
1 SNat. Asduif oude Centrum & Oost
2 Prov Chateauroux 2.735 oude
2 Prov. Argenton 952 Yl - 23 Nat. 6.177 Yl
2 Prov La Souterraine 652 oude
3 Nat. 4.660 oude
3 SNat Chateauroux 8.216 oude
5, 8 SNat. Montluçon 7.302 oude

Speelwijze
Guido speelt klassiek weduwschap met zijn doffers. Hij laat nooit de duivinnen zien voor de inkorving. Dit spaart tijd voor de baas en de duiven zijn veel rustiger in de mand. Ook de oude en jaarse duivinnen vliegen op weduwschap. Zij krijgen soms hun doffer te zien voor de inkorving. De partners van de vliegploeg worden niet gespeeld en zitten dus steeds klaar wanneer de wedstrijdduiven arriveren.
Geen totaal weduwschap bij Loockx!
Na Argenton brengt hij enkele duivinnen op nest. Dit jaar werd met deze dames op eieren sterk gepresteerd op La Souterraine. Het werd 2e, 6e en 11e provinciaal en 3e nationaal!
De jonge duiven worden verduisterd tot in juni. Daarna worden ze bijgelicht. Hierdoor zit de jonge garde perfect in de pluimen en beleven ze hun formpiek op de nationale vluchten.
De beide geslachten komen enkele uren voor de inkoving samen. Tussen de nationale vluchten vliegen ze afhankelijk van de weersomstandigheden en recuperatie een vitesse of een korte halve fondvlucht.

Hokbestand
Guido heeft 40 kweekkoppels die zorgen voor 150 jonge duiven. Daarnaast speelt hij 50 weduwnaars en 50 duivinnen op klassiek weduwschap. Vaandeldrager op het hok is ongetwijfeld 'Pantani'.
Deze superduif stamt af uit een doffer van de gebroeders Engels gekoppeld aan een duivin van Daems en zoon. Hij won in 1998 provinciaal Bourges I en Bourges II! Daarnaast kaapte hij ook de nationale overwinning weg op Bourges II.
Zijn nakomelingen zorgen ondertussen ook voor topresultaten. We vinden de Pantanilijn oa. terug in de pedigrees van de 3 provinciale winnaars van dit seizoen.
Ook de Kadet-lijn via Slaets uit Lint en duiven van Gaby Vandenabeele wierpen al hun vruchten af in Tessenderlo. Daarnaast heeft Guido een zeer goede kweekduivin van vriend Marcel Fransen uit Veerle en was hij succesvol met enkele duiven in samenkweek met F. Mariën.
De laatste versterkingen komen van dorpsgenoot Walter Grieten. De eerste resultaten van deze duiven zijn alvast veelbelovend.


Medisch
Enkel op advies van de dierenarts krijgen de duiven een behandeling. Guido tracht er naar om zo weinig mogelijk met antibioticum te werken. Dit verlaagt de algemene weerstand en is op lange termijn nefast voor de kolonie! Daarom wordt nooit blind gekuurd. Regelmatig worden de duiven gecontroleerd. Maar dit staat niet altijd gelijk aan kuren! Zo zijn bijvoorbeeld de jonge duiven na Bourges niet meer gekuurd tegen Trichomonas.
Ter ondersteuning krijgen ze bij thuiskomst elektrolieten in het water. Dit versnelt de recuperatie. Verder vitaminen en conditiepoeder tijdens de week om de reserves aan te vullen.
De laatste weken kregen ze dit jaar ook vloeibaar schapenvet als extra supplement.

3 op een rij


Pedigree : Click here


Pedigree : Click here


Pedigree : Click here