Jan Hooymans draagt ereprijs South African Million Dollar Pigeon Race op aan loftmanager Mario

Met vier dagen uitstel werden vanmorgen om 6.40u op een afstand van 493 km. de deelnemende duiven van de editie 2017 van de eenhoksraces onder de eenhoksraces de South African One Million Dollar Pigeon Race gelost.

Hali

Na iets meer dan zeven uur en vijfftien minuten vliegen arriveerde er één enkele duif, naar alle waarschijnlijk was dit de duif Hali NL16-1663372 van Jan Hooymans. Echter verspeelde deze duif enkele kostbare seconden met binnenlopen en liet, als het inderdaad deze Hali was die als eerste viel, een tweetal duiven voorgaan.  Het resulteerde in een voor Jan Hooymans prachtige podiumplaats en dus uiterst fraaie 3e prijs in de felbegeerde Finale SAMDPR 2017 en de daarbij gemoeide prijzenpot van maar liefts US$ 75.000,-

We willen u graag even voorstellen aan de ouders van Hali zodat u ziet dat winnaars uit winnaars komen. De vader van Hali is namelijk niemand minder dan de 1. prijswinnaar in de Finale SAMPDR 2010 en winnaar van US$ 100.000,-- Ali CZ0221-09-1035 die door Jan op een PIPA-veiling werd aangekocht. De moeder is Jeanette NL09-1375301. Zij is, hoe kan het ook anders, een volle zus van de legendarische Harry. Jeanette is ondertussen reeds moeder van Kleine Mario: 1. NPO Blois tegen 4,413 duiven en moeder van Balkan Bea: 3. Final Race Balkanic Fair Play OLR. Een superkoppeling die voor dit prachtige moment in de duivencariere voor Jan verzorgde  Klik hier voor de volledige pedigree van Hali


Ali: vader 3. Finale SAMDPR 2017
 

Mario

Na aankomst van Hali was de koek voor Jan Hooymans en zijn team nog niet op. Ook op plaats 14 in deze finale kon Jan één van de in zijn hok geboren duiven terug vinden. Als we Jan spreken is hij vol euforie en laat duidelijk blijken super trots te zijn op de prestaties die zijn duiven vandaag hebben neergezet in de race. Ook blijkt uit de uitslag van vandaag dat het aankoopbeleid welke door Jan wordt gehanteerd om op races als deze tot de uitblinkers te behoren zijn vruchten afwerpt. Enkel Jan zal Jan niet zijn als hij de euforie niet zou delen met zijn teamleden. Het siert Jan daarom ook enorm dat hij na het arriveren van de eerste duiven direct naar het ziekenhuis in Utrecht is gereden waar één van zijn teamleden, t.w. Mario Bambacht, momenteel verblijft voor een zware operatie aan zijn benen. We laten Jan aan het woord: "het is natuurlijk fantastisch wat er vandaag is gebeurd in Zuid-Afrika. De klasse van de duiven hebben het daar gedaan vandaag. De voorbereidingen hiervan zijn getroffen in Kerkdriel en hier zijn we als Team Hooymans apetrots op. We doen het dan ook echt met elkaar. Niemand uitgezonderd. Vandaar dat ik deze super prestatie en ereprijs opdraag aan één van mijn rechterhanden Mario Bambacht'. Het is typerend voor de mens Jan die samen met Mario in het ziekenhuis de Champagne nog eens lieten knallen.


Mario (links) en Jan toosten op vandaag en een voorspoedig herstel van Mario

 

Knuffels voor Ali en knallende kurken

Jan die zijn vreugd niet onder stoelen of banken stak wist op gepaste wijze de vader van Hali te bedanken voor het jong wat hij gekweekt had. Ook de niet in het ziekenhuis verkerende teamleden wisten op gepaste wijze de podiumplaats te vieren. Zie hiervoor onderstaande fimpjes.

 

 

Jan het is je van harte gegund en namens het gehele PIPA-team een welgemeende proficiat.


Jan met zijn vrouw Petra zijn nog in volle euforie