Een blik achter de schermen bij de Taijiang-duivenclub in Fuzhou

De Fuzhou Racing Pigeon Club Support Auction eindigde op 24 maart 2013. De volledige opbrengst van deze veiling werd gebruikt om de Taijiang Racing Pigeon Club in Fuzhou te ondersteunen bij de aankoop van een nieuwe vrachtwagen. De heer Lin Zhanzhi, medebedenker van dit initiatief, stuurde ons enkele foto's door van een vlucht die recent werd ingericht door deze vereniging.

Op 18 juli organiseerde de Taijiang Racing Pigeon Club een vlucht van Huiyang (Guangdong) naar Fuzhou over een afstand van 620 kilometer. Een dag eerder werden op het clublokaal 1714 duiven ingekorfd. De duiven werden met de nieuwe PIPA-vrachtwagen naar de lossingsplaats gebracht. Deze fotoreportage schetst een uniek beeld van dit gebeuren. We zijn verheugd te vernemen dat dit initiatief zo een positief effect teweegbrengt op de lokale beleving van de duivensport in China!

Graag bedanken wij hierbij wederom de verschillende liefhebbers die duiven hebben geschonken ter ondersteuning van dit initiatief: Batenburg-van de Merwe, Casaert Maurice & Gregory, Marc De Cock, Luc, Bart en Jurgen Geerinckx, Gyselbrecht-Leliaert, Leo Heremans, de familie Herbots, Jan Hooymans, de Houben-familie, Jespers-Vanderwegen, Eddy en Maarten Leutenez, Freddy en Jacques Vandenheede, Pieter Veenstra, Verreckt-Ariën en PIPA Elite Center.