Search

Deprez Benny, "Waar nationale winnaars thuis zijn..."


Benny met zijn zoontjes Jeroen & Robin, rechts Jean-Pierre Bogaerts
Nationaal Bourges 10829 Oude duiven van 29 Juli 2006 voor Deprez Benny, Oplinter


Linter, bestaande uit de gemeenten Wommersom, Overhespen, Orsmaal, Drieslinter en Neerlinter schijnt de "place to be " te zijn voor nationale en zelfs internationale overwinningen. Emiel Materne deed het voor in de vroegere jaren en won, Marseille, San Sebastian ...., Johny Jonckers won Bourges voor oude duiven, zelfs eerste en tweede nationaal, recenter nog won Jean-Pierre Bogaerts de Koninginnevlucht uit Barcelona namelijk in 2002 met zijn "Red Barcelona" en nu op 29 juli, Benny Deprez uit Oplinter (gehucht Stok) Bourges oude duiven tegen maar liefs 10829 mededingers. Beetje tegen de logica in mogen we zeggen, de eerste nationaal jaar- en jonge duiven zitten beiden in Oost-Vlaanderen. Prachtprestatie van de 21087792003 die geen naam had maar nu als "De Bourges" door het leven zal gaan, alhoewel zijn verblijf in Belgenland nog van korte duur zal zijn. De dag na zijn exploot liet "De Bourges" aan één zijde zijn 4e pen vallen.Eerst zullen wel een paar koppels eitjes geraapt worden. Er gingen 5 duiven naar Bourges.


Benny is nog een jonge liefhebber, pas 38 en sinds 2000 zelfstandig begonnen in zijn nieuwe woonst op een boogscheut van zijn ouderlijke woning waar hij samen met vader Alfons speelde. Mooie tuinhokken werden opgetrokken maar er zeker geen plaats teveel om aan de moderne duivensport te doen. Slechts 7 weduwnaars blijven over van de 12 waarmee hij het seizoen startte. Alleen de duivers worden gespeeld en een 50 tal jongen worden geringd.

Zijn vaste inkorflokalen zijn Overhespen voor de kleine halvefond waar hij moet opboksen tegen kleppers als Johny Yonckers en Tony Reniers ,en in Tienen voor de grote Halve fond. Onder impuls van Jean-Pierre Bogaerts wordt wel aan de fond gedacht. De getalsterkte is daarvoor nu zeker te beperkt maar met Jean-Pierre als leermeester zit hij al op de goede weg.

De Winnaar :
De winnaar is een 3 jaarse duiver die op weduwschap werd gespeeld. Voor de inkorving kreeg hij een nestbak naast de zijne waarin hij geen enkele andere hokgenoot duldde. Dit bleek achteraf de nodige punch gegeven te hebben om zonder verzwakking door te gaan naar zijn eindbestemming, Stok Oplinter. "De Bourges" is een mooie blauwe duiver die nooit zijn prijs mist en steeds als eerst getekende de mand ingaat. Zijn broer, iets minder rug, wordt dan als tweede gezet. De duivinnen worden steeds getoond voor de inkorving. Maar een eerste nationaal winnen daar verwachtte Benny zich zeker niet aan...wie wel trouwens?
Vader : Komt van Simpels René uit Vissenaken.
Moeder : van Pypel Frans uit Oplinter.


National winner Bourges 2108779/2003


Pedigree : Click here
Palmares : Click here


Verder zijn er nog duiven op het hok van Frooninckx Roger, van zijn schoonvader Willy Schouters Vissenaken die nog nerveuzer liep dan Benny toen de kans bestond dat hij nationaal won. Rond 20 uur kwam dan het bevrijdend bericht met de nodige controles.

Moge het voor iedereen een stimulans zijn dat elke deelnemer, groot of klein een nationaal kan winnen. Ook Benny kan het amper geloven, maar daarom is de prestatie niet minder waardevol....