Search

Driessens Willy wint met Salinero Bergerac sector Oost (2005) (16.861 duiven)


Willy en Ans Driessen met hun overwinnaar, Didam (NL)


Willy (61) heeft vanaf zijn 14e jaar al postduiven en had voor de overnachtingsvlucht vanuit Bergerac 20 duiven ingekorfd. Vanwege de slechte weersomstandigheden zag de lossingscommissie zich genoodzaakt de vlucht tot 2 keer toe “uit te stellen naar morgen”. Zondagmiddag om 13.00 uur was het dan eindelijk zover: de duiven togen met een zuidwesten wind richting Nederland.
Willy en zijn vrouw Ans vroegen zich zondagavond nog af of het mogelijk kon zijn dat er ’s nachts nog duiven konden arriveren. Met een dergelijk sterke zuidwesten wind weet je het maar nooit. Ans was daarom om 00.30 uur nog maar eens gaan kijken of er soms al een zat. Maar helaas…
Ans doet van alles voor de duiven zoals loslaten, binnenroepen, africhten etc.
Ook is ze meldingspost voor de NPO-vluchten.

De aankomst
Terwijl Willy en Ans voor hun prieel op de duiven zaten te wachten was daar omstreeks 07.50 uur hun 2e getekende de kras doffer 03-2312657. Hij werd om 07.50.51 uur geconstateerd en had toen 892,694 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 1311 meter per minuut. Het was de eerst gemelde duif en dan begint het echt te kriebelen bij de familie Driessen. Zou het dan nu eindelijk eens lukken om een eerste in een dergelijk grootverband (dit keer 16.861 duiven) te pakken? Ans noemde Willy al eens : “de Zoetemelk onder de duivenmelkers”, want al 5 keer werd er een 2e prijs van een NPO-vlucht gewonnen, maar nog nooit een overwinning.
Toen dhr. Geerdink en later dhr. Van Gils, secr. NPO, bevestigden dat de overwinning een feit was viel de druk van Willy en Ans af en was die lang verwachte en fel begeerde overwinning een feit.
Vanaf dat moment was het een komen en gaan van mensen, die kwamen feliciteren en ook de telefoon stond niet stil.Willy Driessen en dhr. Joosten bewonderen Salinero

De afstamming
Deze doffer pakte dit seizoen van Perigueux ook al de 2e van afd. 9 tegen 3940 duiven en de 6e internationaal tegen 7436 duiven. Wat een klasbak! In de mand had hij de vierde pen gegooid!
Deze doffer stamt uit duiven van Wijnands en zoon, Maastricht. Willy verkreeg de ouders van de winnaar via Henk Joosten, Zevenaar.
De vader is de 02-1275127 van Wijnands en zn. en diens ouders zijn de 99-Nl-1376468 en de 99-NL-1376469 en zijn van het ras Kuypers, terwijl in de afstamming ook de “Vale Marathon” van Jan Theelen voorkomt. Uit de “468” en de “469” heeft Willie Somers (België) een duif die de 1e nationaal Perpignan won.
De moeder is de 99-NL-1378880 van Wijnands en zn. en is een Kuypers x van de Wegen.
In het weekend droomde Willy dat als hij de 1e op deze Bergerac maakte, hij de winnende duif zou vernoemen naar het paard van Ankie van Grunsven, die dit weekend Europees dressuurkampioen werd.
De “657” gaat dus voortaan door het leven als “Salinero”.


De hokopbouw

Willy heeft 50 weduwnaars voor de fond en overnachtfond en daarnaast ook nog eens 18 weduwnaars voor de vitesse/midfond.
De fondduiven van Willy zijn van: Wijnands en zoon, Piet Booyen uit Nuth, lijn Black Giant van H. Eijerkamp en Znn. via Peter Wanders en de lijn van de Dax-doffer van Anton van de Berg, Zutphen.
Een grote topper op zijn fondhok is ook de 00-NL-1523830, die in 2004 nationaal als 11e op St. Vincent en 99e op de tweede St. Vincent werd.
In 2005 speelde deze kanjer nationaal al 76e St. Vincent en 5e Mont de Marsan en tevens 3e internationaal.

Voeding
Willy gebruikt voer van ECO, en Mariman vliegvoer met rode maïs. De duiven worden opgevoerd en krijgen in het begin van de week Zoontjes- en dieetmengeling.
Medicijnen worden zo min mogelijk gegeven: alleen als het moet.

Een geweldig seizoen
Willy had een super goed fondjaar, want dit seizoen stond hij al drie keer op teletekst: 2e Periqueux, 5e Mont de Marsan en dan nu 1e Bergerac.
In zijn vereniging P.V. De Rode doffer, Loil, werd Willy dit jaar 1e onaangewezen en 2e aangewezen vitessekampioen; 1e kampioen eendaagse fond en 1e kampioen fond.
In kring 3 van afd. 9 werd hij eveneens 1e kampioen fond.
Vóór deze vlucht stond Willy met een achterstand van 1,9 punt 2e in de VNCC (ca 900 fondliefhebbers) achter de comb. Leusing, Neede.

Tot slot
Willy en Ans nogmaals geluk gewenst met deze grote overwinning en denk eraan: Zoetemelk won niet alleen 2e plaatsen, maar ook nog een Tour de France en een wereldkampioenschap!