تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

New auctions: May auction, Collectors Items, Pallatt KBDB Elite & Europa Masters OLR Winter Race

On Monday 13th of May these new auctions will start: May auction, Collectors Items, Pallatt KBDB Elite & Europa Masters OLR Winter Race.

May auction
Herkansing topklasse duiven

Op de Internationale duivenmarkt zijn er soms factoren die de export bemoeilijken; soms loopt bijvoorbeeld de uitvoer naar bepaalde landen erg stroperig. In sommige gevallen lukte het dan niet verkochte duiven binnen een aanvaardbare tijd bij de klant te krijgen. Ook het niet tijdig betalen van aangekochte duiven kan er toe leiden dat duiven opnieuw in veiling worden aangeboden. Zo ook in deze May-auction een mooie variatie aan duiven, van toonaangevende hokken. Uitzonderlijke kwaliteit dus, nogmaals in veiling. Een unieke herkansing op fantastische duiven; grijp deze kans met beide handen aan!

Collectors Items

De witte raven in de duivensport, we kennen ze allemaal. Waar je ook komt ter wereld, je hoeft de naam van iconen als New Freddy, Harry, Kannibaal, Wittenbuik, Witbuik, New Laureaat maar te noemen of wereldwijd volgt een blijk van herkenning. Wie nog kinderen op de hokken heeft, heeft goud in handen … collectors items dus! PIPA is altijd op zoek naar deze exclusieve duiven om in veiling aan te bieden. In deze specifieke veiling een mooie verzameling van deze Collectors Items, van beroemde hokken als Mike Ganus, Luc De Laere, PIPA Elite Center, BDS Team België, Peter Janssen, Tj. & J. Elzinga, Gustaaf Boeckmans en Jos Maris.

Pallatt KBDB Elite (UK)
Kinderen uit beste kinderen van KBDB iconen

De Engelse topper Dean Pallatt koestert een groot arsenaal aan exclusieve kinderen, broers en zussen van legendarische 1e Nationale KBDB asduiven. Dean zette enkele prachtige koppelingen en biedt daarmee een veiling op PIPA van uitzonderlijke KBDB kwaliteit. Inclusief kinderen uit Daniels superduiven Dene, Asra, Miss Lucka, Toya, Katya en Isabella … minstens zo exclusief zijn kinderen van broers, zussen en kinderen van New Kim; de Van De Wouwer wonderfee. Ook uit de kinderen van PIPA Breeding sterren Best Kittel, Best Kittel II, Blue Best Kittel, Daniel en National Ace Hen zitten exponenten in veiling. Verder onder de hamer jonge duiven uit kinderen van de iconen Porsche 911, Miss Million 483, Armando, Golden Prince, Nadine, Patrick, Cameron, ...

Europa Masters OLR Winter Race (RO)
Toppers finale en asduiven

Onder vaak selectieve condities vindt de Europa Masters Winter Race in Spanje plaats. Een OLR die hoog staat aangeschreven en zowel een zomer als winter editie kent. Voor de winter editie van 2024 werden maar liefst 3.389 duiven ingestuurd door 367 liefhebbers. Op 12 januari begon het officiële trainingsprogramma, waarvoor nog 2.326 duiven in de startblokken stonden. Met kleine sprongen in de eerste weken begon op 28 februari het Hot Spot-programma. Hot Spot 1 over 111 km met 2.271 d. en snelheid 1595 mpm Hot Spot 2 over 172 km met 2.101 d. en snelheid 1.365 mpm Hot Spot 3 over 253 km met 1.489 d. en snelheid 1.324 mpm Hot Spot 4 over 301 km met 1.135 d. en snelheid 1.447 mpm Halve finale over 384 km met 959 d. en snelheid 1.349 mpm De finale op 11 april ging over 509 km en had nog 853 duiven aan de start. De vlucht verliep zeer vlot met als winnaar het Duitse Team Skydiver. Op 24 april volgde nog de extra finale over 620 km voor alle duiven die thuiskeerden van de finale, minus de top 50… in deze extra finale nog 500 deelnemende duiven die flink aan de bak moesten en met Thorsten Blank (gevolgd door Great Wall) een gekende winnaar kreeg. In veiling op PIPA de top 40 van de finale, samen met de top 10 asduiven en de beste duiven uit de extra finale. De toppers dus van de Europa Masters Winter Race, veelal afstammend van gekende duiven en gekweekt door kampioenen van over de hele wereld.