تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

Uylen R. Dieren NL

RUUD UYLEN UIT DIEREN SCHITTERT MET 1° NATIONAAL BLOIS AFDELING 8 VAN 5.638 DUIVEN
Tekst & foto : Gerrit. van Eikenhorst
Ruud, die praktisch zijn hele leven in de horeca heeft gewerkt, vestigde zich in 1979 in Dieren, waar hij startte met een cafetaria… en natuurlijk ook met duiven. Met de programmaduiven van Dick Leeuwerke en Gert Jan Braamt speelde hij zich in de top van de toenmalige Afdeling Rijn-IJssel, waar hij zich menig keer bij de eerste kampioenen schaarde. Nadat Ruud enkele jaren een uitstapje naar de fond maakte, richt deze op en top duivenman zich vanaf 2005 weer helemaal op de programmavluchten. Op Nationaal Blois korfde hij 8 duiven, en haalt 5 prijzen. Eerst kwamen even na drie uur de duiven vanaf Morlincourt in rap tempo thuis, toen Ruud om 15.20 uur plotseling zijn tweede getekende van Blois zag vallen. 'Verrek, da's die ouwe van Blois' riep hij tegen vrouw Noldie.
Die ouwe is de '148', ring NL 02-1254148, een geweldige doffer. Bij melding bij het NIC Doesburg blijkt het de eerste melding te zijn. Het was echter wachten op Teletekst om de bevestiging te krijgen omtrent de Nationale winst in Afd. 8!
EEN DUIVENMELKER MET PASSIE
De laatste jaren timmert Ruud, die met veel passie met de duivensport bezig is, weer danig aan de weg. Zijn huidige basisduiven komen van Nico Jan Koenders, Westervoort ( rechtstreeks en via sportvriend Voskamp) - Koopman duiven via Fred Buttner en een Heremans-Ceusters duivin uit de lijn van 'Jong Spinneke' via Willem de Bruijn, Reeuwijk. Ruud beschikt over een hele jonge vliegploeg van 21 weduwnaars. De doffers trainen twee keer per dag, waarbij er steeds wordt gekeken hoe het weer is. Is het 's ochtends te koud dan wacht hij bijv. een uurtje. Ruud voert zijn duiven Versele Laga. Gerry plus en Sport Weduwschap, en de laatste dagen voor het inkorven op de dagfond worden de duiven bijgevoerd met Super Energy met wat snoepzaad. Ruud voert genoeg, maar er mag nooit wat blijven liggen. Verder wordt het medicijngebruik tot een minimum gereduceerd en zoekt hij zijn heil in probiotica producten.
EEN SCHITTERENDE DOFFER
De '148', winnaar van Nationaal Blois Afdeling 8, excelleert al jarenlang, vooral op de dagfond. Ruud kweekte hem uit twee rechtstreekse duiven van de heer A. Lok uit Hollandscheveld. Deze duiven kwamen beiden uit de lijn van het 'Gouden Koppel' van de helaas overleden Gerrit Jansen uit Twello. De '148' was in 2007 nog 1e Duifkampioen Generaal Fond en Dagfond in 'De Gevleugelde Vrienden' te Dieren.
Dit jaar vloog hij al:
Ablis 1e Ver. 9e Kring 25e Afdeling
Gien 12e Ver. 124e Kring 561e Afdeling
Blois 1e Ver. 1e Kring 1e Afdeling 1e Nationaal
Hij werd de eerste week van februari gekoppeld en bracht twee jongen groot en werd daarna gelijk op weduwschap gezet. De '148' is een uitzonderlijke klasseduif, die deze vlucht met grote overmacht won, nl. 22 m/min sneller dan nummer twee van de uitslag!
Proficiat en 'Chapeau' voor dit huzarenstukje!