Enkele uitblinkers op Nationaal Blois Nederland

- Jos De Ridder wint Nationaal Blois met absolute superduivin! De winnaar van het gehele concours bevindt zich in Afdeling 7, en niet zomaar de eerste de beste liefhebber. Jos de Ridder is al jaren één van de absolute uitblinkers in Midden-Nederland. Dit weekend werd net niet het volledige podium behaald met 1°, 2° en 4° Nationaal Afdeling 7!
De winnares in Afdeling 7 bleek later de snelste duif van het gehele concours met een snelheid van 1424 m/m, slechts 2 andere duiven over gans Nederland vliegen ook boven de 1400 m/m nl. Leo Pluijmen (1417 m/m) en Reedijk-Jongekrijg (1405m/m), beide liefhebbers winnen hiermee in hun respectievelijke afdelingen de 1° NPO.
De Blois winnares bij de Ridder is een echte superduif, genaamd 'Wiramira', ze won eerder al de 1° prijs Morlincourt van 22.000 duiven en een 4° prijs tegen 16.000 duiven. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze als eerste getekende deze vlucht wint. Ze is een kruising van de eigen oude soort met Koopman bloed.
- Koen Minderhoud-duiven rollen het concours op in Afdeling 1 Zeeland! De laatste weken staat er geen maat op de prestaties van Koen Minderhoud.
Na een matige seizoensstart is de conditie weer helemaal top in Koudekerke. Zelf slaagt Koen er dit weekend in om maar liefst 4 duiven op Teletekst te krijgen, nl. 3°, 6°, 7° en 8° Nationaal Afdeling 1. Aan de 44° prijs heeft hij 7 duiven, in totaal 14 van de 23 duiven in de prijzen per 4-tal. Een fantastisch resultaat! Alsof dit nog niet genoeg is behaalt Gilles de Nooijer de 1° en 2° Nationaal Afd.1, beide duiven zijn 50% Koen Minderhoud. Het volledige podium wordt dus behaald door de Minderhoud duiven!
- G&S Verkerk verpletteren concurrentie in Afdeling 5 Zuid-Holland! Ook ten huize Verkerk slaagde men erin te stunten op de belangrijkste vlucht van het jaar.
Hier 3 duiven in de top 10 met 2°, 3°, 8° en verder 12°, 14° en 17° Nationaal Afdeling 5! En uiteindelijk 32 in de prijzen per 4-tal van 52 duiven. Deze topprestatie is geen toeval want de laatste weken wordt de tegenstand niet gespaard.
Zo werd er 2 weken geleden op de loodzware NPO vlucht uit Chateauroux 10 duiven bij de eerste 100 NPO geklokt! Er werd toen begonnen met de 12° NPO en uiteindelijk 33 prijzen op 60 duiven. Twee weken eerder, op de eerste NPO vlucht van het seizoen uit Vierzon, werd begonnen met de 14° NPO en werden 38 op 78 in de prijzen geklokt.
Alle vluchten bij elkaar is men dit jaar in Alphen aan den Rijn al goed voor 10 eerste prijzen!
Ook opmerkelijk is dat Cor Leijtens uit Oostelbeers er in slaagt een vermoedelijke 2e plaats te behalen op Blois in Afdeling Oost-Brabant. Vorig jaar was hij glansrijk winnaar.
Dit keer met een dochter uit hun bekende Amores Dirk ( vader ook van 1e asduif WHZB 2007 ) x Mooi Oog ( dochter Pentium )...Ook speelde C. Leijtens de 10e NPO op deze Blois vlucht met een duifje die 2 weken tevoren ook al 4e NPO vloog.