Team GPS (Elshout, NL) pakken na ijzersterk seizoen 1e plaats in PIPA-ranking Beste Jonge Duif Midfond Nederland (3 prijzen)

Team GPS kende een schitterend seizoen met de jonge duiven met als hoogtepunt de eerste plaats in de PIPA-ranking Beste Jonge Duif Midfond Nederland (3 prijzen). Lex en Ype kunnen beschikken over een machtige kweekcollectie, en daar ligt dan ook de basis van hun huidige successen.

Lex de Jongh en Ype Hemstra zijn de mannen achter het succesvolle Team GPS. In 2009 sloegen de twee vrienden de handen ineen en de oprichting van Team GPS was een feit. Als eigenaar van GPS Auctions zit Lex natuurlijk dicht bij de bron als het gaat om goede duiven. Een ongebreidelde zoektocht van Lex en Ype naar topduiven zorgt ervoor dat zij dan ook kunnen beschikken over een schitterend aantal kweekduiven. Het kweekhok is dan ook de basis van hun huidige successen. Om een inzicht te geven wat er op die fenomenale kweekhokken zit, geef ik u hierbij een kleine opsomming:

 • Elf kinderen van de legendarische Harry, volgens velen de allerbeste dagfondduif in de historie van de Nederlandse duivensport. Niet alleen op de vluchten is Harry een fenomeen gebleken. Ook in zijn rol als topkweker zijn er al vele referenties zichtbaar. Team GPS heeft de kweekpotentie van die stam ingezien en zo zitten er maar liefst 30 rechtstreekse van Jan Hooymans (Kerkdriel, NL) uit de lijn van de Harry, James Bond, Cees, enz.
 • Zeven kinderen van de Rudy, de nieuwe stamlegger van Gaby Vandenabeele (Dentergem, BE). Nadat Rudy zijn kwaliteiten als vliegduif liet zien blijkt hij ook als kweker van onschatbare waarde. Als zoon van de legendarische Bliksem en vader van toppers als Super Romeo en New Bliksem heeft Rudy het genenpakket in huis waar Team GPS naar op zoek is.
 • Voor het echte sprintwerk heeft Team GPS een topinvestering gedaan door 50 rechtstreekse duiven van Stefaan Lambrechts (Berlaar, BE) aan het kweekhok toe te voegen. De opmars van Stefaan en de prestaties van zijn duiven op andere hokken zijn Lex en Ype niet ontgaan. Om die reden zullen ook de komende jaren nog duiven van 'de kroonprins van de sprint' de tocht naar de hokken van Team GPS maken.

In 2015 werd er voor het eerst gevlogen vanaf de nieuwe hokken in Elshout. Het is daarom niet verwonderlijk dat alles gericht werd op het spel met de jonge duiven. De resultaten met de jonge duiven waren meer dan uitstekend met veel topuitslagen. Lees deze reportage nog eens door voor enkele topprestaties van de jonge duiven. Een van de hoogtepunten van het afgelopen seizoen is de overwinning in de PIPA-ranking met hun The Max. Max is opnieuw een bewijs van de sterkte van hun kweekhok. Gaarne wil ik naast The Max dan ook een aantal kwekers aan u voorstellen die de afgelopen jaren hun stempel drukten op het hok van Team GPS.

PIPA-rankingwinnaar The Max

The Max is de glorieuze winnaar van de PIPA-ranking Beste Jonge Duif Midfond Nederland (3 prijzen). Dat deed hij met de volgende prijzen:

 2e Gien  Afdeling 3 Oost-Brabant 480 km 2.840 duiven
 1e Sezanne Afdeling 3 CC Den Bosch 347 km  740 duiven
10e Sezanne Afdeling 3 Oost-Brabant 347 km 4.058 duiven

The Max is een zoon van Beauty Harry x Stareye. De vader van Beauty Harry is een zoon van de wereldberoemde Harry van Jan Hooymans. De moeder van Beauty Harry is Beauty 576, een dochter van Beauty Boy (broer Harry). De moeder van The Max, Stareye, komt van Christian v.d. Wetering (Wijk en Aalburg, NL) en is een dochter van de fameuze Turbo Baas 150 van Jo Baas (Brakel, NL). Bekijk hier de schitterende stamboom van The Max.

NL12-1784621 Beauty Harry

Beauty Harry is zoals hierboven reeds beschreven de vader van The Max. Hij heeft zich inmiddels ontpopt tot superkweker op de hokken in Elshout. Kinderen van Beauty Harry winnen inmiddels ontelbare kopprijzen zoals u op bovenstaande foto ziet. Klik hier om de volledige pedigree van Beauty Harry door te nemen.

NL12-1783884 Inbred Harry

Inbred Harry is eveneens een zoon van Harry van Jan Hooymans. Zijn moeder is Doutzen, een volle zus van Harry. Aanschouw hier de afstamming van Inbred Harry. Ook (klein)kinderen van die superkweker weten, zoals je op bovenstaande foto ziet, wat kopvliegen is.

BE13-6031512 Super Gust

Deze talentvolle kweker is een directe zoon van het superkoppel De Gust x Fantastix van Ulrich Lemmens (Balen, BE). Dat koppel zette al ontelbare topduiven op de wereld. Super Gust is bij Team GPS reeds vader van Prins Gust, die de 5e NPO Gien van 2.840 duiven won. Pluis hier de afstamming van Super Gust uit.

NL08-2099951 Blauwe Dirk

Blauwe Dirk is een zoon van De Wondere Dirk van Anton Ruitenberg (Zwolle, NL), die op zijn beurt weer een zoon is van het fenomeen Kleine Dirk van C. en G. Koopman. Bekijk hier de afstamming van Blauwe Dirk. Bij Team GPS is Blauwe Dirk inmiddels vader van o.a.:

 3e NPO Gien 5.840 d.
13e NPO Gien 2.637 d.
59e NPO Gien 2.840 d.
 5e Asduif Jong Fond BCC
 6e Asduif Jong Fond BCC

BE07-6386005 The King

Als laatste kweker is hier De King. Die 100% Marien-doffer is een volle broer van Koninginneke van Comb. van Wanrooij (Geffen, NL). Koninginneke was is 2011 1e Nationale Asduif bij WHZB. Zie hier de stamboom van De King. Zijn kinderen vlogen o.a.:

 1e NPO Gien    2.637 d.
10e Afd Moeskroen 15.497 d.
27e Afd Sezanne   4.058 d.
28e NPO Troyes   6.390 d.
33e NPO Morlincourt 8.735 d.
 9e Nationale Asduif Jong Fondspiegel (Christian v.d. Wetering)

Het is duidelijk dat de visie van Team GPS vooral draait om topduiven. Om die reden zullen zij altijd hun ogen openhouden om te zien waar ze de beste duiven kunnen bemachtigen. Duiven waarmee ze hun kweekhok op een hoog niveau kunnen houden. Een goed kweekhok is immers de basis voor succes op de vluchten en dat is waar het om draait bij de mannen in Elshout.