Mededeling KBDB: Vluchtkalender 2013

Het vluchtprogramma 2013 van de KBDB is uit. Belangrijkste wijzigingen, er komen 6 grote halve-fondvluchten bij. Alle internationaals los op vrijdag.

Noot: Agen komt bij KBDB onder de fond en niet grote fond. Het blijft wel een internationale vlucht.


Deze prijsverminderingen zijn een voorstel van de KBDB maar nog niet defintief, de organisatoren wensen hierover nog een duchtig woordje te praten.

Bron: KBDB

Reacties

Ingezonden reacties:

1) Jan De Cock:
Mooi programma!

2) Tom De Rijck:
De vluchten van La route du Rhône zijn ook verdwenen zeker?

Où sont les concours de la ligne du Rhône, Orange et Marseille ?
Les Wallons sont-ils trop forts sur ces concours qu'il faille les supprimer, ça ne m'étonne pas? TOUT SE FLAMANDISE, on voit où est l'intérêt !!!!
Pour ce qui est des concours de grands demi-fond, c'est magnifique d'en rajouter mais temps qu'on y est pourquoi ne pas les faire au départ de la Bretagne voire de la Vendée, comme cela vous serez certains d'avoir tous les premiers prix, en plus du vent qui vous les poussent en pleine bouche, quand c'est un vent de Nord, les premiers prix sont plus partagés, tient tient.....

Mijns inzien een mooie invulling van het Nationale programma voor deze categorie vluchten (Zware Halve Fond) die - als énige - nog overduidelijk in de lift zit !
Er werd zelfs rekening gehouden met zowel West-Vlaanderen als Limburg...
Wat betreft de toewijzing van de inrichters :aub neem er de goeie uit.
KBDB, overloop eens de vluchten van de voorbije 2/3 jaar en noteer eens de terechte kritiek op sommige inrichters.
Het programma is mooi maar tegelijk natuurlijk ook 'zwaar'; onze duiven verdienen dan ook in de allerbeste omstandigheden bejegend te worden.

wat met de zware fondspelers die vrijdags en zaterdags moeten werken(bv zelfstandigen)
Ok voor halve fond,maar vrees nog meer versnippering tenzij men het echt terug interessant maken moet men alle provinciale + interprovinciale vluchten in zelfde week als nationale vlucht verbieden,1 vlucht halve fond voor iedereen, wel met een interprovinciale dubbeling(zonder dat men extra poelbrief hoeft te maken...
als men het niet doet betekent het nog meer vluchten ipv minder zoals vele wensen.
alleen zelfde weekend nog snelheidvlucht tot max 250KM, dan krijgt men terug grote aantallen op de Nationaals.
Interprovinciale vluchten zou ik mogelijk maken op 13 +20 Juni
Fond + zware fond, waarom Souillac + Narbonne... alleen Narbonne zou ook goed zijn.
En Rudi , groot gelijk, dit jaar (en niet alleen dit jaar) zijn er zaken gebeurd door bepaalde inrichters die echt niet door de beugel konden, waarbij eigenbelang en vriendjespolitiek belangrijker waren dan de duiven.
KBDB kijk Aub ook eens de lossingsplaatsen na, Bv Bordeaux , Barcelona zijn maar 2 voorbeelden van zer slechte opstelling voor het lossen van de duiven

Een mooi programma voor de zware halve fond als dit in sektoren wordt gevlogen.Hopelijk moet ge aan al deze vluchten niet deelnemen voor de kampioenschappen, want anders moeten we met zijn allen een hok met duiven meer houden

No comment!!!!

Jammer van lossingen op vrijdag voor grote fond.
Mijn baas zal lachen, vrijdagavond niet te laat kunnen werken en zaterdag gewoon niet meer kunnen werken.... Anders kon ik zaterdags nog werken tot uur of 4 en kon ik alles inorde maken voor de duiven die vallen tegen avond

Verder ook zoals enkele al zeggen goed dat er grote hafo bijkomt voor hen maar schaf dan idd de provinciaals allemaal af in dat weekend van een nationaal

Wat met wegbrengen van duiven voor halfve fond op vrijdag?
Gaat KBDB rondrijden bij de liefhebbers om de duiven te gaan inkorven? Wink

of gaat men hier naar 2 nachten mand gaan en inkorven op donderdag?

Voor de halve fond spelers is dit een zeer mooie kalender,ook voor fondspelers is het leuk dat we onze fondvliegers nu kunnen opleren op verschillende nationale vluchten uit verschillende richtingen,
ALLEEN willen ze de jeugd stimuleren om met de duiven te spelen en proberen ze het gezin te ontlasten van al dat duivengeweld MAAR ze gaan wel op de INTER nationale vluchten lossen op vrijdag!!!!!
Veel van de jonge melkers en de werkende mensen werken op vrijdag nog tot s'avonds,dus wat gaat er gebeuren,weeral extra dagen verlof vragen om op de duiven te kunnen letten,moeder de vrouw zal weel heeeeeel content zijn!!!!!

En Bordeaux gewone fond????? tis potverdikke een mooie Internationale vlucht met een pak duiven ,ik had gehoopt dat ze een kampioenschap zouden maken voor de jaarlingen op de 3 vluchten ,Bordeaux,Libourne en Narbonne,en dan als kers op de taart en asduif kampioenschap op die 3 vluchten en kiezen uit 2 vluchten voor de beste zware fond asduif jaarlingen,......

Pau komt ook week eerder te staan?

het zal puzzelen worden...

Mooi wat zware hafo betreft. Welk zwaar voor de kleine melker. Geen enkele andere zware hafo tijdens deze vluchten maar wel sectoren. En met zoveel vluchten zal iedereen wel eens weer mee hebben zeker. Fond spreek ik me niet over uit want is niet mijn discipline.

Vrijdag los of het slechter is afwachten, zijn toch vluchten die laat aankomen, en zullen mischien toch dikwijls zaterdag's vliegen uitgestelde vluchten....

Marseille en orange gesneuveld..

fond limoges jaarlingen en oude(vroeger enkel tweejaarse) .
Soullac jl nieuw
libourne oude nieuw
zullen moeten kiezen of herverdelen.

dagen van de nationale vluchten geen,inrichtingen meer van provinciale of interprovinciale vluchten
zou pas de kers op de taart zijn .

Hopelijk werken ze ook regeling uit voor het binnen brengen van constateurs.
Twee uur na sluiting van wedstrijd nu,
en als er andere vlucht valt.????? hier mogen ze toch afwijking of verspoepeling laten plaats vinden en het over laten aan bestuur van lokaal.

Bien qu'habitant en Flandre, je suis assez d'accord avec Romain sur la suppression des étapes de la ligne du Rhones et le choix très à l'Ouest pour le grand-demi fond (et ce n'est pas un jeu de mots)
L'idée d'organiser plus de nationaux en grand-demi fond est bonne.
Quant au lâcher le vendredi pour les étapes internationales, on oublie complètement la population active.

Bernard Defrenne, Avelgem

Waarom Limoges op de fondkalender blijft staan is mij een raadsel, ocharme 580 km

Voor de rest ziet het er goed uit.

Mooi internationaal programma.
Met eindelijk alle lossingen op vrijdag. Minder snipperen op de maandag.
Pau weekje eerder is ook fijn. Kan daar een flinke ploeg naartoe.

Peter,
afstand van melker laten tellen .
Jep zouden mischien de kampioenschappen anders kunnen formuleren.
vitesse tot 400km
halve fond 400km tot600km
fond 600km tot 800km
zware fond alles boven 800km
voila probleem opgelost.

Eindelijk vernieuwing! dit hadden ze jaren terug al moeten invoeren!! nu was het versnippering troef. dus nu al deze vluchten beschermen en geen aparte provinciaals meer inrichten per provincie AUB zo vliegen er meer duiven!

Aan Barcaplayer en nog enkele andere
Er is geen vlucht uit Bordeaux maar wel uit AGEN en dat is zo een +- 130Km van Bordeaux
Kijk naar het vluchtprogramma 2013 29 juni staat er wel AGEN (O+JL)A B T
En nu nog een kwakkel van formaat van de K B D B ze schrijven zelfs nog
(( Bordeaux komt bij de K B D B onder de Fond en niet bij de Grote Fond maar blijft wel
Inter Nat. begrijp wie kan !!!!!.

Eindelijk een volwaardig nationaal programma voor de grote halve fond, welke toch de meeste deelnemers en duiven heeft. Nu maar hopen dat er genoeg gezond verstand aanwezig is om AL de nationale vluchten te BESCHERMEN en geen provinciale of interprovinviale vluchten meer toe te laten op de dagen van de nationals. Ook positief is dat de KBDB nu 4 vluchten zelf inricht, voor ons mogen het er nog meer zijn! De uitslagen van de KBDB zijn supersnel klaar en zijn bovendien GRATIS als je een mailadres bezit.

FEDERATION WALLONNE IMMEDIATEMENT

AMIS WALLONS NE RENTRONS PLUS NOS LISTES AU COLOMBIER DES CETTE ANNEE ET CREONS UNE ASSOCIATION DE GROUPEMENTS .PLUS AUCUN MANDATAIRE A PAYER NOUS SERONS REPRESENTES PAR DES GENS DE TERRAIN QUI PEUVENT ETRE REMPLACES A TOUT MOMENT :LES PRESIDENTS DE GROUPEMENTS.
POUR 5000 AFFILIES PLUS DE BATIMENT LUXUEUX ?UNE PIECE SUFFIT ET UN EMPLOYE PENSIONNE QUELQUES HEURES PAR SEMAINE.POUR LES EGARES CHAQUE SOCIETE AFFICHERA LA LISTE DES BAGUES VENDUES SUR INTERNET.
POUR L'ARGENT NOUS SOMMES PROPRIETAIRES DE +/- 1/6 DU BATIMENT DE HAL ET DE 1/6 DU BAIMENT DE LA RUE DE LIVOURNE ;QUILS VENDENT TOUT POUR NOUS PAYER NOTRE DU .
NOUS POURRONS ALORS DIMINUER LE PRIX DES BAGUES AU MEME NIVEAU QUE LES AUTRES PAYS PAR EXEMPLE:7 CTS A GRAN CANARIA
SURTOUT NE PAS RECUPERER 1 SEUL MANDATAIRE NI 1 SEUL EMPLOYE ACTUEL AFIN DE NE PAS GANGRENER LE NOUVEAU SYSTEME.

waarom op 13-07-2013 geen vlucht dit is 14 dagen voor Bourges2 dus moeten vooral de weduwnaars TWEE weekends iets anders doen of is het om bepaalde provinciale vluchten te beschermen???Men kan met de Nationals hopelijk toch ook alleen in zijn eigen provincie dubbelen zo worden er veel misnoegden nu tevreden gesteld.Vooral liefhebbers uit Vlaams-Brabant waar er dan eindelijk een PROVINCIALE uitslag zal komen.Sportieve groeten Theo

probleem prov oplossen,
ieder klaseren waar hij woont.
zoals in de zone.
en ieder content..
elk in zijn prov klaseren waar ook ingemand en als men niet aan het reg spel mag meedoen, ook niet inkorven voor de vlucht.

wat kan duivenspel toch simpel zijn .

ik ben eens benieuwd waar ze gaan snoeien.
op zich een mooi programma maar doe daar de semi en provinciale vluchten bij
dan zit de kalender overvol.

Het is zeker een stap in de goede richting.

Dit jaar veel duiven en inkorvers op de 500 km vluchten. Ze krijgen meer van hetzelfde.
(toekomst zal uitwijzen of alle hoeken van het land evenveel inkorven)

Fondvluchten ook voldoende en geen overlapping zelfde afstand op hetzelfde weekend.
Al zou ik daar durven pleiten voor kortste afstand ongeveer 700 km (tov Brussel)/ anders overlap met grote halve fond.

Internationaals terug vroeger op agenda waardoor speelseizoen langer is.
Geeft spelers de kans om poging te doen 3 maal in te korven met zelfde duiven in 1 seizoen.

Vanaf nu kunnen we eens denken wat we plannen voor onze oude en jaarse in 2013.
Ook plannen wat we doen als ... bepaalde vluchten ons verplichten planning te wijzigen.

Elsen Theo
U heb toch op 13/7/13 Limges

Agen (vroegere Bordeaux) zal ook kunnen meetellen voor het nationaal kampioenschap fond 2013 wat in 2012 NIET het geval was.
Gr
MD

Cassius62 deze vlucht wordt NIET bij de Zware Hafo gerekend,alle als ge Limoges bedoeld met Limges

Mr DE WEVER LES COLOMBOPHILES WALLONS PRIENT POUR QUE VOTRE OBJECTIF SOIT LE PLUS VITE POSSIBLE ATTEINT :LA SEPARATION WALLONS - FLAMANDS ;LA RFCB EST UNE DES DERNIERES FEDERATIONS RESTEES NATIONALES
A NOTRS DETRIMENT

Prêcher pour une fédération wallonne et une fédération flamande n'est certainement pas la bonne voie. Demandez plutôt des explications à vos représentants provinciaux appelés à décider de ce programme.
Mettre sur pied des concours consomment des ressources qu'il faut pouvoir amortir sur du nombre. D'autre part, habitant à la frontière linguistique, je peux vous dire que dans nos sociétés à caractère bilingue l'ambiance est très bonne ; le lien est créé.
Nous parlons "pigeon" ou "duif" ou "mooi pigeon" ou "beau duif"

Bernard Defrenne, Avelgem

Ik ben Westvlaming maar kan de grote ontevredenheid bij onze waalse vrienden maar al te goed begrijpen. Orange en Marseille vallen weg en daarmee ook hun geliefde Rhonevalleikampioenschap.

Vraiment honteux, nous sommes dirigés par des mandataires provinciaux qui abaissent leur culotte et se font vraiment en..... !! nous n'avions déjà plus grand choses comme concours et voila que l on nous retire ce qu'il nous reste.. si nous sommes heureux de jouer dans - de 5000 pigeons c'est notre problème, les flamands (90%) ne viennent pas jouer les concours du rhone, par contre nous les wallons sommes assez cons pour aller mettre dans leurs concours fétiches!
Il est temps de se redresser et de quitter cette dictature qui va finir par éteindre le sport colombophile en Wallonie..

Un beau programme disent certains? ben oui c'est bien de jouer des poitiers , chateauroux, guerret etc quand on habite dans la région qui met les 3/4 du contingents. Venez habiter dans la région de Namur, Charleroi ou Liege , vous verrez que vous ne toucherez pas une bille! Pourquoi ne pas faire un concours de demi fond tout les 15 jours sur la ligne de l'est? Car les wallons risquent de faire le premier voila pourquoi!!!

Supprimer Jarnac, Orange et déplacer Montélimar et Marseille de l'autre coté du massif central est il logique?? et que dire d’empêcher les gens qui ne veulent pas jouer les nationaux en leur retirant leur concours provinciaux et inter provinciaux de grand demi fond?

Il n y a qu une seule réponse a tout cela! prendre les pigeons des wallons pour donner les prix aux flandres!!!!

Il faut réagir a cette dictature et penser tout doucement a envoyer chier cette fédération pro flamandes!

A bon entendeur!!!!

Persoonlijk vind ik het een mooi programma 2013.
Ik ben het ook eens met de waalse liefhebbers, die niet tevreden zijn. Men zou bevoorbeeld een "EURO - regionale vluchtkalender" kunnen maken waar Orange, Marseille kunnen gespeeld worden.
In West-Vlaanderen werd er toch weinig gespeeld op de vluchten van CFW.
Men moet ergens durven vernieuwen en voor wat de halve fond betreft is dit voor mij een goed programma, men is ook niet verplicht om elke week te spelen. Liefhebbers zijn toch vrij om te doen wat ze willen, maar nu is er meer keuze en binnen de clubs zijn er minder missingen mogelijk

Sorry maar ik vind dit alles behalve een mooi programma. Veel te veel vluchten, en allemaal achter elkaar. Iedereen zeurt dat er te weinig duiven zijn, maar toch steeds versnipperen om toch maar een prijske meer te kunnen spelen. Dit jaar een week na Bourges I al 5000 duiven minder op Chateauroux en dat al na 1 week en wetende dat de week er op geen nationale vlucht is en dat ze kunnen "rusten". Gewoon vanaf Bourges I tot einde seizoen elke 2 weken een nationale vlucht (en tijdens een nationale vlucht GEEN andere provinciale vlucht) zou al meer dan genoeg zijn geweest. Voor de jongen mocht er toch 1 nationale vlucht bijkomen (maar geen 7 na elkaar) bijvoorbeeld na Guerret een Limoges ofzo Die uitleg van "liefhebbers zijn vrij om te doen wat ze willen" ben ik over de jaren al beu gehoord. Alle goei duiven op 1 vlucht is toch veel mooier. Ne duivenmelker moet het altijd maar in zijn schoot geworpen krijgen en spelen liever een eerste tegen 38 duifkes dan een eerste tegen 1000 duiven. Dan hebben ze 50 eerste prijzen op een seizoen en zijn ze een groot kampioen... Ik zie liever bv. een Boonen bezig tegen een Cancellara tijdens een koers dan 1 week een Boonen te zien rijden en de andere week een Cancellara. Liefhebbers (met duiven genoeg!) gaan nu gewoon 2 ploegen maken om al die nationaals te kunnen spelen die meetellen voor de nationale kampioenschappen. Wat met kleine liefhebbers? Trouwens een nationaal winnen moet toch iets unieks en speciaals zijn, niet? Nu zitten we met 32!! nationale halve fond winnaars! 12 kleine fond waar ik het trouwens ook dom vind om een Limoges en Tulle op dezelfde dag vliegt als Chateauroux. Duiven die Chateauroux kunnen vliegen, kunnen ook een Limoges en Tulle aan. Plus 9 op de grote fond maakt dan een totaal van 53 nationale winaars op 1 seizoen. De Chinezen gaan kunnen kopen... Wink

Inderdaad mr Schmitt , goed gezien...veel nationale winnaars is goed voor de verkoop...nu nog DNA attestje bij en laat de boel maar draaien (of is het waaien) voor zolang het nog gaat duren....
Maar dat is nu net iets wat de beroepsverkopers niet deert....nog zo enkele vette jaren en we zijn binnen....dat de boel dan ontploft....het zal ze worst wezen...ze zijn binnen....één voordeel zoals de Chinezen nu worden belazerd....dat blijft niet duren...neen ik denk dat ze op een dag een Boeing gaan charteren met een "Chinese strafexpiditie" en dan zou ik niet graag foefelende verkoper zijn want die laten dat (zoals de Jappen) niet zomaar blauw-blauw hoor....
Wat betreft de kalender...........ik had één vraag gesteld nml is het niet mogelijk om opnieuw een St-Vincent of Soustons te krijgen op de dag van Barcelona doch dit lijkt niet meer aan de orde omdat "het Ministerie" deze vluchten als "dieronvriendelijk" zou aanzien....begrijpe wie kan (of wil) maar ik heb met die vluchten enkele jaren ervaring en ook met Narbonne voor jl en ik moet zeggen dat ik het verschil al ken....qua dieronvriendelijkheid is Narbonne voor jl een veel hardere noot om kraken dan St-Vincent en Soustons met verlate lossing.....en dan zouden wij opnieuw op gelijke voet staan met onze Franse,Nederlandse en Duitse collega's die wel dergelijke vlucht(en) kunnen spelen....en voor de liefhebbers van Barcelona : kijk maar eens over een 5 tal jaren hoe deze mannen onze bij momenten "aftroeven"...en met een veel kleiner contingent aan duiven...rarara hoe dit komt???? Vanaf nu laat ik Narbonne jl links liggen en bij gebrek aan alternatief speel ik dan maar Libourne om te stoppen...

Mvg Eddy.

Messieurs,

je peux comprendre que la majorité des amateurs est en flandre, que la majorité des concours doit donc se passer sur "leur" ligne de vol, mais supprimer les concours d'orange et de Marseille, ne pas avoir un concours de grand demi-fond sur une ligne plus "sudiste" est un affront pour les colombophiles du sud du pays et un véritable appel à la scission de la fédération....

Si nos mandataires francophones n'ont pas assez de courage et d'honneur pour défendre les intérêts du sud, d'autres le feront à leur place et il faudra en tirer toutes les conclusions....

Ceci dit sans animosité envers le nord du pays, ou certains ont bien compris le but de la manoeuvre ( 53 premiers nationaux avec ce calendrier, que de belles ventes en perspective...)

Messieurs de la Fédération vous êtes en train de dégoûter les " amateurs" dans le sens noble du terme..

groetjes,

Voor ons zageventen uit het oosten is het een waardeloze kalender, gemaakt op maat van de commerciele hokken uit Brabant en nabije omgeving.
We zijn met Orange en Marseille twee van ons favoriete vluchten kwijt.
In de plaats krijgen we zes halve fondwedstrijden waar we hier absoluut niet wakker van liggen wegens voor 90% op voorhand kansloos.
Als ze echt het algemeen belang voorstonden dan hadden ze de zonale lossing op de nationale hafo er door geduwt, of toch minstens voor de helft of enkele van deze vluchten als experiment.
We leven wel in de hoop dat het interprovinciale spel, dat voor ons zo mogelijk nog slechter is, wordt afgeschaft.

s'il ne faut pas prêcher le séparatisme, il ne faut pas prendre les gens pour des " pigeons", habitant en brabant wallon, je ne bénéficie pas d'une situation idéale, je joue les concours de fond et ai 39 ans, ce qui dans notre sport est jeune.Comment attirer de nouvelles recrues, sans equité?

Mais avec des provocations de ce type, car c'est une provocation qu'espère t'on comme réaction...? Est- ce prémédité, poser la question c'est y répondre...

un wallon qui a une grand-mère originaire de Braschaat et l' autre de Ypres...

Il n Y a pas, comme certains le disent , trop de concours en grand demi fond car il n Y aura pas d autre concours autorise le meme wkend qu Un national. Remettre Marseille a la place de beziers serait judicieux pour contenter la partie "soi-disant" lesee du pays afin d eviter de lire des aneries de scission dans Un sport ou le regroupement a tout point de vue est imperatif pour sa survie.

Ik heb eens geteld hoeveel Nationale Overwinnaars er zullen zijn dit jaar.
Ik kom op 59 Nat overwinnaars maar wel ook de Duvinnen meegeteld.
En dat nog niet te spreken van de Inter Nat Overwinnaars en als ik goed geteld heb zouden er dat nog 16 bijkomen. wat gaan de Chinezen daar plezier aan beleven

Hoi Cassius 62

Wat zegt ge : de Chinezen....neen man zij die ze aan de Chinezen kunnen verlappen bedoelt ge zeker??

Natuurlijk is het dat wat ik wilde zeggen (Verlappen)

Je suis wallon mais applaudis ce programme!
Mes amis wallons, vous vous plaignez de perdre Orange et Marseille. C'est avant qu'il fallait y penser, il suffit de regarder le nombre de pigeons que vous avez enlogé!!! +/- 2000 à Oranges et +/- 1500 à Marseille alors que le même jour vous en mettiez 3000 à Souillac!!!!!! Alors, ne pleurez pas!!!!!!
Pour le grand demi fond, les concours organisés pas Monsieur Stoclet sont devenus flamands et vous avez laissé faire. Le même jour vous aviez des inter provinciaux wallons et vous ne les avez pratiquement pas joué.De nouveau ne pleurez pas!!!! Oui notre CFW a été transformé en une pompe à fric, oui nos mandataires wallons sont des marionettes!!! Mais les grands responsables restent les amateurs wallons qui n'ont jamais réfléchis plus loin que le bout de leur nez. Oui, la colombophilie wallone n'existera plus dans 10 ans! De toute manière la flandre colombophile n'a pas besoin de nous. Nous sommes devenu une quantité négligeable.
En conclusion, je dis que je n'en veux pas aux flamands , les colombophiles wallons ont armé le pistolet qui va les tuer!!!!!

zolang er niet overal KBDB achter de vluchten staat zal het één grote soep blijven met een overaanbod waar niemand op sportief vlak baat bij heeft.

Waarom Brive en Souillac op 2 opeenvolgende weekends?Dat zijn toch de topvluchten van de ééndaagse fond en nu moet ge kiezen tussen die 2 mooie vluchten.Sportieve groeten Rudi De Saer

Inderdaad Rudi! Maar zo is het bijna met alle vluchten. Je moet ploegen opsplitsen en/of keuzes maken dus minder duiven op 1 vlucht!

Proficiat aan de nationale voorzitters die ons 'zware halve fondliefhebbers' nu een volwaardig programma voorschotelen.
Ik begrijp de kritiek hier niet goed van : teveel vluchten slechts alle 14 dagen...minder duiven...
Voor iedereen goed doen kan men niet.

geschreven door Kenji Schmitt :

Sorry maar ik vind dit alles behalve een mooi programma. Veel te veel vluchten, en allemaal achter elkaar. Iedereen zeurt dat er te weinig duiven zijn, maar toch steeds versnipperen om toch maar een prijske meer te kunnen spelen. Dit jaar een week na Bourges I al 5000 duiven minder op Chateauroux en dat al na 1 week en wetende dat de week er op geen nationale vlucht is en dat ze kunnen "rusten". Gewoon vanaf Bourges I tot einde seizoen elke 2 weken een nationale vlucht

Kenji, als ge graag tussen veel duiven speelt met uw jaarduifjes, waarom dan pas beginnen vanaf Argenton in augustus tot de laatste Geuret? Hier begrijp ik u niet. Begint vanaf Bourges in mei en ge hebt veel duiven of wordt er afgewacht tot de beste oude duiven thuis blijven na een vol seizoen om zodoende nog iets uit de wacht te slepen? Een nationaal te winnen.... Ge zegt dat ge uw vluchtseizoen afstemt op de jonge duiven. Nu ge een mooie jonge duivenkalender krijgt bent ge niet tevreden : teveel....

Speelt ge met uw jonge duiven tussen 2 nationaals geen B.U. vlucht (+470km)? Laat deze nu vervangen door een nationaal. Is dit niet beter en mooier.

Nogmaals proficiat aan Van Boxtaele en Schreel voor hun gedurfd programma.

Laat ze nu nog de lijn doortrekken en ook de kampioenschappen aanpakken. Kampioenschappen en Asduiven ENKEL en ALLEEN op deze nationale vluchten. Hiervoor de nationale en/of de zonale uitslag gebruiken. Zoals dit op de fond bestaat. Dan pas kan men van nationale kampioenen spreken.

Gommaire,

ik begrijp U standpunt vanuit Uw situatie bekeken maar zou U er ook zo over denken als U in Lanaken of Oostende zou wonen?
Het enige spel waar heel Limburg met gelijke wapens op kan strijden is net het provinciale spel, en dat willen ze afschaffen.
Onlangs heb ik vernomen dat het kbdb standpunt in hun toekomstvisie er op neer komt dat er met het oosten van Limburg geen rekening moet gehouden worden want binnen dit en vijf jaar is het duivenspel daar toch opgedoekt. Op deze manier zou dit wel eens kunnen lukken.
Populistische maatregelen kunnen succesvol lijken op korte termijn maar als men er niet naar streeft een zo breed mogelijk publiek tevreden te stellen dan versnelt dit alleen maar de achteruitgang.

SI J'ETAIS FLAMAND OU TOURNAISIEN EVIDEMMENT QUE JE SERAIS RAVI DE CE PROGRAMME ;DE TOUTE FACON LES POLITICIENS PREPARENT EN SECRET LE PLAN B LA SEPARATION DE LA BELGIQUE (SOURCE FLAMANDE DE MORGEN)
ET CE SAMEDI QUE DIT LE PLUS FLAMAND BAERT DE WEVER A ANVERS :NOUS EN AVONS ASSEZ D'ETRE PRIS POUR DES VACHES A LAIT ET JE SUIS D'ACCORD AVEC LUI CONCERNANT CES 4 LETTRES QUI ME RENDENT MALADE RFCB.
LES FLAMANDS NE VEULENT PLUS DE TRANSFERT D'ARGENT VERS LE SUD MAIS NOUS COLOMBOPHILES WALLONS INDIRECTEMENT NOUS ALLONS TRANSFERER DE L'ARGENT AU NORD ;NOUS NE FERONS JAMAIS NOTRE POURCENTAGE DE PRIX ET JE PENSE ENCORE PLUS AUX LUXEMBOURGEOIS ET LIEGEOIS ET LES COLONIES FLAMANDES AFFICHERONT DES POURCENTAGES DE PRIX IMPRESSIONNANTS ET FERONT DES ENCHERES IMPORTANTES ;INDIRECTEMENT NOUS AURONS TRANSFERE AU NORD ;PAS MOI JE SUIS UN DES PLUS GROS JOUEURS DE WALLONIE AVEC DE TRES BONS RESULTATS EN GRAND DEMI FOND ET INTERNATIONAUX EN ATTENDANT LA SEPARATION NOUS JOUERONS UNIQUEMENT LES CONCOURS REGION WALLONNE ET LES PETIT DEMI -FOND ET DES INTERNATIONAUX SANS DOUBLAGE BELGIQUE EVIDEMMENT ON VA SE RETROUVER DEVANT LA JUSTICE CIVILE MAIS TOUS LES WALLONS NE SONT PAS DES PAUVRES ET JE PEUX PAYER L'AVOCAT
NOS ELUS WALLONS NOUS ONT TRAHI ALORS N'ASSISTONS PLUS A TOUTES LES ORGANISATIONS OU NOUS RETROUVONS LES
LETTRES RFCB ET RESERVONS LEUR UN BON ACCUEUIL A L'OCCASION ;LES OEUFS SONT MAUVAIS POUR LE CHOLESTEROL ,
RESERVONS LEURS UN AUTRE USAGE ..ET DU TRAVAIL POUR LES TEINTURIERS ET LES OPHTALMOLOGUES......

Loading ...

Loading ...


Loading...