Mark Evans (UK)
Deze veiling eindigt
18 dec 2016

Mark Evans (UK)

Special Blue Collectie

In 2012 wist Mark Evans zijn exclusieve kolonie te verrijken met een geweldige duif van Pieter Veenstra, namelijk de NL12-1051420 Inbred Blue. Deze inteelt doffer komt uit stambeer Mr. Blue toen die was gepaard met Special Blue, directe dochter van Mr. Blue en moeder van de (Inter)nationale asduiven Dolce Vita, Chanel No. 5, Rolex, etc. PIPA overtuigde Mark deze zeer exclusieve duif in veiling aan te bieden, samen met 4 van zijn jongen.

Freialdenhofen & Sons (DE)
Deze veiling eindigt
18 dec 2016

Freialdenhofen & Sons (DE)

Jongen uit beste kwekers

Eén der meest indrukwekkende stamberen in de moderne grote fond is zonder twijfel Forrest Gump van de familie Freialdenhofen. Deze klasbak zette een enorm contigent aan Nationale toppers op de wereld tot in vele generaties. Ongeveer de complete kweekploeg is doordrenkt met deze nobele bloedlijnen, maar ook andere Nationale en Internationale topvliegers hebben zeker hun invloed. Speciaal en exclusief voor PIPA heeft de familie Freialdenhofen heel exclusieve koppels gemaakt uit alle topkwekers om aan te bieden in deze topveiling.

Gebr. Van Toor (NL)
Deze veiling eindigt
18 dec 2016

Gebr. Van Toor (NL)

Totale verkoop – Min 1 ronde 2016 en de rechtstreekse Stefaan Lambrechts duiven

De zegetocht van de Gebr. van Toor in de Nederlandse duivensport zorgde voor een golf van bewondering. De eenvoud waarmee broers en zoon 1e prijzen en grootse titels op hun palmares weten bij te schrijven, schrijven zij met name op het conto van een uitzonderlijk sterke stam duiven die inmiddels bewijst tot in generaties garant te staan voor succes …

Gevaert-Lannoo (BE)
Deze veiling eindigt
18 dec 2016

Gevaert-Lannoo (BE)

Vliegploeg + ronde onbevlogen jongen

Het succesverhaal Gevaert-Lannoo haalde voor het eerst de internationale kijker in 2008 bij het winnen van de 2e Nat Bourges tegen 19.084 oude. De stamlijnen van het Chateauke en het Kaafje bezorgden Gevaert-Lannoo naam binnen de internationale duivensport. Lieten de prestatiecurve exploderen.

Jo Bauters (BE)
Deze veiling eindigt
18 dec 2016

Jo Bauters (BE)

Jongen uit beste kwekers & vliegers

Een der grootste jonge iconen van de Belgische duivensport is momenteel in bezit van Jo Bauters uit Gavere. Te weten de BE16-4076089 die het presteerde om beste jonge duif van België te worden, zowel in de ranking over 4 vluchten als over 3 vluchten. Met deze laatste ranking werd ze gekroond tot 1e Nat. asduif grote halve fond jong KBDB 2016 en dus ook beste Belgische jonge duif op Nationale vluchten met 4 prijzen in de PIPA rankings 2016. Deze duivin is een kleinkind van Jo Bauters zijn Fabian, een super duif met o.a. 1e Nat. Poitiers 2014 op zijn palmares. In veiling broer, zussen en kinderen van de 1e Nationale asduif 2016.

Thibaut-Boons (BE)
Deze veiling eindigt
18 dec 2016

Thibaut-Boons (BE)

Jongen uit beste kwekers

De schijnbare eenvoud waarmee de Belgische tandem Thibaut-Boons de hoogtepunten elkaar in rap tempo doet opvolgen, oogst wereldwijd grote bewondering.

Philippe Brantegem (BE)
Deze veiling eindigt
18 dec 2016

Philippe Brantegem (BE)

Jongen uit beste kwekers

Philippe Brantegem is een fervent aanhanger en deelnemer van de one lofts races en dit zowel in Zuid-Afrika als in de Verenigde Staten van Amerika. Op die vluchten stuurt hij super materiaal om mee te dingen naar de hoogste eer en daarvoor investeerde Philippe in super duiven. Bij top hokken als Platteeuw en De Smeyter-Restiaen werden ware parels bemachtigd en uit deze formidabele kweekbasis komen jonge duiven in veiling op PIPA.

Irmer & Son (DE)
Deze veiling eindigt
11 dec 2016

Irmer & Son (DE)

Alle kweekduiven t.e.m. 2014 & enkele duiven van 2015

Een zeer speciale veiling op PIPA wordt gevormd door de totale kweekploeg van Franz-Josef Irmer. Franz-Josef investeerde bij wereldberoemde liefhebbers als Gerard Koopman, Marcel Aelbrecht, Leo Heremans en Flor Vervoort … en kreeg daarmee kweekduiven op zijn hok die vrijwel nergens in Europa meer rondliepen! De kweekkolonie kreeg daarmee een zeer exclusief karakter en de veiling van deze briljantjes op PIPA wordt daarbij zeer speciaal. Uitzonderlijk unieke basiskweker was NL04-1389769 Amore´s Dirk 769, rechtstreeks Gerard Koopman uit Kleine Dirk x Amoré - daarmee volle broer Dirkje (moeder Harry Hooymans), Amore’s Dirk (topkweker Leijtens), Charley (topkwekers Sangers) en meer super duiven! … Maar zeker ook de laatste zoon van Fieneke 5000 in Europa is uitzonderlijk exclusief! Meerdere kinderen van deze gigant zitten in veiling; kleinkinderen dus van Fieneke 5000 en al jaren niet meer verkrijgbaar!

G&S Verkerk (NL)
Deze veiling eindigt
11 dec 2016

G&S Verkerk (NL)

Jongen uit beste kwekers – Incl. laatste jongen ooit in veiling van Magic Amoré

Traditioneel in het PIPA veilingseizoen kweekten Gerard en Bas Verkerk een ronde jonge duiven uit al hun topkwekers in 2016. Fantastische duiven, stuk voor stuk uit bewezen vliegers en kwekers. Gerard en Bas grepen deze jaargang aan om nog maar eens - keer na keer - te excelleren op de NPO klassiekers.

Mark Gilbert (UK)
Deze veiling eindigt
11 dec 2016

Mark Gilbert (UK)

Barcelona Special: kinderen van zijn beste Barcelona duiven

Een pionier in de Britse duivensport; zo kan Mark Gilbert zonder meer worden getypeerd. Mark kwam superduiven halen op het vaste land en op vrijwel alle disciplines maakte hij het tot de Nationale top. Wereldwijde faam haalde hij door excellente uitslagen op de Internationale klassiekers, met in 2016 Nationale overwinningen op Pau en St. Vincent … Mark’s droom is Internationaal victorie kraaien op Barcelona en daarvoor haalde hij super materiaal in huis … Zoals Kannibaal Barcelona van Etienne Meirlaen, 1e I.prov. & 4e Int. Barcelona winnaar en al vader 1e Nat. Agen … maar ook Golden Barcelona van Nouwen-Paesen, de 2e Int. Barcelona duif 2012-2014 en Gouden Vleugel winnaar van 2014. Uit deze sublieme Barcelona cracks biedt Mark kinderen aan in een kleine maar heel speciale jonge duiven veiling.

Sky Chen (CN)
Deze veiling eindigt
11 dec 2016

Sky Chen (CN)

Jongen uit beste kwekers

Jong en ambitieus toog Sky Chen enkele jaren geleden naar Nederland en België om een kolonie van wereldklasse te vergaren en goede relaties op te bouwen met topliefhebbers. Hij kocht bij heel wat topliefhebbers kinderen van al hun beste duiven, via deze veiling brengt hij nazaten van deze iconen onder hamer. Bart Geerinckx bloedlijnen zijn rijkelijk aanwezig, met o.a. 2 heel exclusieve jongen, 1 uit Gladiator X Magic 092 en 1 uit Blue Lagoon (vader Little Star) X Magic 092, maar natuurlijk ook van 1e Int. asduif Chanel No. 5, supervlieger bij Veenstra en onder de hoede van Sky Chen komen 2 jongen in deze veiling. Een heel kleine maar hyper exclusieve veiling!

Jacques & Freddy Vandenheede (BE)
Deze veiling eindigt
11 dec 2016

Jacques & Freddy Vandenheede (BE)

Jongen uit beste kwekers

Kettinguitslagen, knalprestaties, overwinningen met machtsvertoon… de gebroeders Vandenheede lijken er een patent op te hebben. Wanneer de pletwals uit Zingem onder volle stoom komt, is er gewoon geen kruid tegen gewassen. Niet tegen te spelen. Met het winnen van de 1e Nationaal Argenton tegen 13.629 Oude in 2016, kwam de teller met nationale zeges op 15 te staan.

Kevin Saudoyez (BE)
Deze veiling eindigt
11 dec 2016

Kevin Saudoyez (BE)

Jongen uit beste vliegers & kwekers

Een grotere beloning voor jaren keihard werken kon hij zich niet voorstellen … regionaal en Interprovinciaal had hij al veel te juichen gehad, maar de Nationale winst met de jaarlingen op Argenton I - tevens de snelste van 31.939 d. - is werkelijk het absolute hoogtepunt voor de ambitieuze melker. Maar dat was nog niet alles, hij zette het seizoen verder op een heel hoog niveau en wist uiteindelijk ook nog de 2e nationale asduif KBDB Grote Halve Fond te winnen na de superduif van Willy Daniels. PIPA benaderde Kevin om het goud uit de lijnen van zijn beste duiven in veiling aan te bieden en is er trots op deze selecte veiling te kunnen presenteren.

Jos Goessen (NL)
Deze veiling eindigt
11 dec 2016

Jos Goessen (NL)

Jongen uit beste kwekers

De liefde van Jos Goessen voor de superduiven van Gaby Vandenabeele wordt vooral gevoed door één ding; de grote successen die hij er mee behaald. Hoogtepunt was zonder meer het vorige seizoen, waarin twee 1e NPO zeges in korte tijd het seizoen absoluut memorabel maakten. De winnaars Sagan (1e NPO Bourges 2015 maar ook al 2e NPO Lorris en 2e NPO Pithiviers) en Froome (1e NPO Montlucon) komen uit het nieuwe superkoppel; Den Argenton (3x top 10 NPO) x Bettini Lady (rechstreeks Vandenabeele). Van deze uitzonderlijke bloedlijnen komt een selecte groep jonge duiven in veiling; top klasse van Limburgse bodem.

Norbert Ally (BE)
Deze veiling eindigt
11 dec 2016

Norbert Ally (BE)

Jongen uit beste kwekers

De veilingen van Norbert en Stefaan Ally op PIPA staan steevast bol van kwaliteit. De Ally duif laat zich al jarenlang lauweren in het provinciale en Nationale spel en toonde wereldwijd aan over exceptionele capaciteiten te beschikken. Een zeer selecte groep jonge duiven uit de sensaties van het nieuwe Ally tijdperk komen in veiling op PIPA. Een zoon en zus van New Schumi 2e Nat. asduif KBDB … kind van nieuwe stambeer Gaston 039, super Van De Wouwer kweker … 2 kinderen en een halfzus van 1e Nationaal winnaar Neymar. Kortom; de absolute top van de Belgische duivensport.

Derek Rooney (UK)
Deze veiling eindigt
11 dec 2016

Derek Rooney (UK)

Jan Hooymans collectie

Met de aankoop van twee kinderen van Jonge Bliksem Jan Hooymans haalde Derek Rooney goud op zijn hokken … Jonge Bliksem werd stamvader en kweekte het fenomeen Harry en al zijn super broers en zussen. De halfbroer en halfzus van Harry werden door Derek omgedoopt tot Exclusive Bliksem 1 en Exclusive Bliksem 2 en behaalden beiden aansprekende kweekresultaten. De 2 kweekparels komen op PIPA in een exclusieve veiling tezamen met enkele van hun kinderen. Zeldzame kwaliteit want Jonge Bliksem bevrucht zelf niet meer.
Loading ...

Loading ...


Loading...