Zoeken

   
Batenburg - Van de Merwe (NL): jongen van beste kwekers
Deze veiling eindigt
30 nov 2014

Batenburg - Van de Merwe (NL): jongen van beste kwekers

Incl. uit New Laureaat, New Witbuik, New Remy, Matador, Barcelona Masters,...

De wijze waarop Hugo Batenburg zich het afgelopen decennium wist te ontwikkelen tot Beste Nederlandse marathonspeler leverde wereldwijd enorm veel waardering op. Vooral ook omdat hij in staat bleek de fameuze Witbuik genen door het gericht inbrengen van topduiven geschikt te maken voor de moderne marathonsport. Vooral de Barcelona-giganten New Witbuik en New Laureaat zijn voorbestemd uit te groeien tot nieuwe kweekiconen en stomen daarmee het Witbuik-levenswerk van de familie klaar voor een nieuw tijdperk van succes. In deze exclusieve veiling op PIPA het allerbeste van Batenburg-Van De Merwe … en dus van de Nederlandse duivensport.

Alfons Klaas (DL): jongen van beste kwekers
Deze veiling eindigt
30 nov 2014

Alfons Klaas (DL): jongen van beste kwekers

Incl. broers/zussen/kinderen Victor, Purdey, Mr. Bolt, Wonder Lady,...

Wereldwijd wordt Alfons Klaas gezien als de maestro van de Internationale eenhokraces. Zijn wonderbaarlijke Pantani dynastie excelleert echter niet alleen over de landsgrenzen, maar ook op de Duitse programma-vluchten met vele overwinning en asduiven tot aan ruim 35.000 deelnemende duiven. Vele liefhebbers die Klaas-duiven aan hun duivenbestand toevoegden, maakten er stappen mee omhoog; dat maakt de veiling van jonge duiven uit alle toppers een gelegenheid waar door velen ongetwijfeld reikhalzend wordt uitgekeken.

Vermeerbergen-Wilms (BE): beste bevlogen jonge duiven
Deze veiling eindigt
30 nov 2014

Vermeerbergen-Wilms (BE): beste bevlogen jonge duiven

Incl. National Wonder, 5e Nat. Asduif KBDB Grote HF Jonge duiven

In 2014 presteerde de tandem Vermeerbergen-Wilms opnieuw op uiterst hoog niveau. Hun vliegploeg won negentien eerste prijzen van 120 tot 610 km, waaronder twee provinciale eerste prijzen op Tours en Guéret. De superdoffer ‘National Wonder’ eindigde in de PIPA-rankings als 1e asduif grote halve fond op 5 en 6 nationale vluchten en werd 5e Nationale Asduif Grote Halve Fond Jongen KBDB 2014. De kers op de taart van een topseizoen en hun levenswerk. De beste vliegduiven van Vermeerbergen-Wilms worden exclusief op PIPA verkocht.

M&D Evans (U.K.): 12 jongen uit de beste kwekers
Deze veiling eindigt
30 nov 2014

M&D Evans (U.K.): 12 jongen uit de beste kwekers

Duivensport in de UK kent een aantal pioniers, waarvan Mark Evans er één van is. Als één der eerste Engelse liefhebbers onderkende hij de unieke kwaliteiten die de stam Gaby Vandenabeele kenmerkt en met deze diamantjes aan de basis werden prestaties behaald die tot die tijd als niet voor mogelijk werden beschouwd. In de loop der jaren werd met deze duiven aan de basis een magnifieke kweekploeg gevormd; PIPA is er trots op de vruchten van deze boom aan te mogen bieden in een zeer waardevolle veiling.

Arie Dijkstra (NL): topvliegers + jongen beste kwekers
Deze veiling eindigt
30 nov 2014

Arie Dijkstra (NL): topvliegers + jongen beste kwekers

Incl. supervlieger Oscar en kinderen Leonardo X o.a. Tinkelbel

De vlucht die Arie Dijkstra het afgelopen decennium nam in de Internationale duivensport, is ongekend. Na jarenlange topprestaties in vrijwel alle disciplines, bleek ‘de Dijkstra-duif’ wereldwijd tot veel in staat; vooral op One Loft Races bleken ze voor veel liefhebbers de basis voor Internationaal succes. In een zeer speciale veiling brengt Arie enkele exclusieve duiven in verkoop, waaronder een waar collectors item van stamkoppel Leonardo x Tinkebel, maar ook kinderen van Leonardo x eigen kl.dochter en/of dochter, een kind van Big Boom en/of Okidoki en 3 prestatieduiven, waaronder Oscar met 1e-4.804 d. en 1e-3.182 d. … een waar hoogtepunt met de elite van de Nederlandse duivensport.

Marc De Cock (BE)
Deze veiling eindigt
30 nov 2014

Marc De Cock (BE)

Kind Bak 17 + kinderen van beste kweekduiven

Internationaal fenomeen Marc De Cock pakt uit in een veiling van 20 top klasse duiven die allen als voortreffelijk versterkingsmateriaal kunnen worden aangemerkt. Zeldzaam is een dochter van het fameuze Bak 17 Aelbrecht koppel in veiling, maar ook de directe kinderen van het huidige kweekgoud van De Cock spreekt tot de verbeelding. Denk aan super duiven als ‘New Eagle Eye’, ‘753 Zoon Bak 17’ x ‘Blauwtje 751’, ‘Fred’ (uit ‘Pro Freddy’ x ‘Jutta’), Superkweker 801 Aelbrecht’ en verschillende kinderen van het fenomeen ‘Eagle Eye’. Marc De Cock biedt daarmee waar hij zelf continu naar zoekt; het beste van de Belgische duivensport.

Pioneer Club Auction of Exclusive YB
Deze veiling eindigt
25 nov 2014

Pioneer Club Auction of Exclusive YB

Publieke veiling China door Pioneer Club & PIPA

PIPA en Pioneer Club slaan de handen in elkaar voor deze unieke veiling! Pioneer Club is de grootste club in China met een totaal prijzengeld van maar liefst 180 miljoen RMB (+- 20 miljoen EURO). De winnaar van de 1e asduif 2014 in de Pioneer Club is trouwe PIPA klant, Great Wall. Ook de andere asduiven in de top 3 werden gewonnen door PIPA klanten. De veiling van de asduiven en winnaars van deze club is elk jaar opnieuw een groot evenement waar alle voorname kopers uit China aanwezig zijn. Om deze veiling extra speciaal te maken hebben PIPA en Pioneer Club besloten om enkele van de beste liefhebbers uit Europa uit te nodigen en hen de kans te geven om 1 of 2 duifjes te veilen op deze veilingdag. Enkel het allerbeste was goed genoeg om in deze veiling aanvaard te worden. Deze veiling is een volledige publieke veiling en er kan niet online (voor)geboden worden. De publieke veiling vindt plaats in Beijing op 25 november.

Mark Gilbert (U.K.): 18 jongen van beste kwekers
Deze veiling eindigt
23 nov 2014

Mark Gilbert (U.K.): 18 jongen van beste kwekers

Incl. 2 kinderen Starlight X 1. Int. Bordeaux

Als pionier in de Britse duivensport wist Mark Gilbert duiven van de top van de Nederlandse, Belgische en Duitse duivensport naar het Verenigd Koninkrijk te halen om daarmee op alle disciplines enorm succesvol te worden. Waar zijn hegemonie op de vitesse en midfond wellicht nog onopgemerkt bleef op het Europese vasteland, werd zijn naam voorgoed gevestigd door magnifieke prestaties op de Internationale klassiekers. (Inter)nationale overwinningen kregen in 2014 een passend vervolg met nog eens 3x 1e Nationaal op Agen, Pau en St.-Vincent. Uit zijn sublieme grote fond basis biedt Mark een mooie selectie jonge duiven aan op PIPA.

Erik Plant (NL): beste vliegers en kwekers
Deze veiling eindigt
23 nov 2014

Erik Plant (NL): beste vliegers en kwekers

Met de verkoop van zijn beste kwekers en vliegers komt een einde aan een zeer succesvolle duiven carrière van Erik Plant in Leuvenheim. Erik koos PIPA als medium om zijn top collectie winnaars in groot verband en asduiven – tezamen met de beste kwekers - in veiling aan te bieden. Rode draad vormt het Teletekstkoppel Zoon Garfield x 948 duivin en bloedlijnen zijn vooral Janssen (o.a. via Eijerkamp en Alwin Petrie) en Leo Heremans (via Arie en Jos Van Roon). Een veiling dus met top vliegers en bewezen kwekers van één der beste vitesse/midfond hokken van Nederland.

Andreas Drapa (DL)
Deze veiling eindigt
23 nov 2014

Andreas Drapa (DL)

beste bevlogen jonge duiven + enkele kwekers

Wellicht de meest succesvolle liefhebber van de West-Europese duivensport is Andreas Drapa, wiens collectie aan afvaardigingen naar de Olympiade en Nationale asduif titels op twee handen bij lange na niet te tellen is. Dat vele gekende namen tot ver over de landsgrenzen in zijn duiven versterking zien voor vaak al zeer succesvolle kolonies, zegt alles over de status van deze superkampioen. Speciaal voor PIPA biedt Andreas een selectie jonge duiven aan, waarin natuurlijk grootheden als Carl, Champ, Pokerface, Flirzer, Rihanna en Hero een prominente rol spelen. Maar ook enkele top vliegduiven. De kenners van klasse kunnen hun hart ophalen in deze topklasse veiling.

Danny Roelandt (BE): Gaston vd Wouwer collectie
Deze veiling eindigt
23 nov 2014

Danny Roelandt (BE): Gaston vd Wouwer collectie

Incl. zoon Kaasboer, kinderen 098, broer/zus Kim,…

Gekend als Olympiër in de atletiekwereld en succesvol zakenman nadien, stond het slagen van Danny Roelandt in de duivensport bij voorbaat al vast. Een belangrijk deel van kopprijzen mag op het conto worden bijgeschreven van de sublieme collectie Gaston Van De Wouwer duiven die hij op de hokken haalde. Er werd niet op een euro meer of minderen gekeken in het streven uit alleen de besten te halen en met bijvoorbeeld een rechtstreekse zoon van legende Kaasboer, alsmede broers en zussen van Nationale winnaars Laura en Kim is hij in dat opzet zonder meer geslaagd. Danny Roelandt biedt zijn Gaston Van De Wouwer collectie in veiling aan op PIPA.

Super Performers (BE + NL)
Deze veiling eindigt
23 nov 2014

Super Performers (BE + NL)

Enkele top prestatieduiven uit België en Nederland

In deze veiling een groep prestatieduiven die zijn sporen in de Belgische en Nederlandse duivensport nadrukkelijk verdiende. Glorieuze 1e prijs winnaars of wondere asduiven die regionaal, provinciaal en zelfs Nationaal lof oogsten. Een collectie met een grote variëteit aan garnituur, met één belangrijke eigenschap … allen zijn top vliegers. En dus betekenen ze een aanwinst voor elke koper.

Nat. Acepigeons KBDB Auction
Deze veiling eindigt
23 nov 2014

Nat. Acepigeons KBDB Auction

Broers/zussen en kinderen van nationale KBDB Asduiven

Een top klassering behalen in de Nationale asduif titels is voor vele duivenmelkers als het binnen wandelen van de Hall Of Fame … Een Nationale asduif is immer een duif die meermalen uit weet te blinken in grote concurrentie; zonder twijfel de pareltjes van de duivensport die bijna met zekerheid over genen beschikken die ook nieuwe generaties naar top klasseringen kunnen leiden. PIPA vroeg enkele topliefhebbers kinderen, broers en zussen van hun Nationale asduiven in veiling aan te bieden en te combineren tot een unieke KBDB-veiling.

Loading ...

Loading ...


Loading...