Zoeken

   
Bart & Nance Van Oeckel (BE): Vliegploeg
Deze veiling eindigt
12 okt 2014

Bart & Nance Van Oeckel (BE): Vliegploeg

Incl. Nadal, Lady Diamant, Kournikova, Diamant Froome,…

Waar Bart en Nance nogal eens als nieuwe ster aan het firmament werden betiteld, kunnen ze na een aanzienlijke periode presteren op hoog niveau inmiddels tot de ‘vaste kern’ van de Belgische duiventop worden geschaard. Hun familie toppers met daarin oude lijnen van vader Jan Van Oeckel en superieure kwekers via Leo Heremans, Bart Geerinckx, en ‘Goudhaantje’ Diels. De meest dominante genen – de diamantenlijn met ‘Zwarte Diamant’ als stamvader en de tennislijn met ‘Lendl’ als alpha-mannetje – blijven provinciaal en National domineren. De verhuizing in 2014 trok Bart en Nance over de streep hun beste vliegduiven in veiling te brengen op PIPA … een wonderbaarlijk aanbod van de crème de la crème in de Belgische duivensport.

Benny Steveninck (BE): 10 exclusieve jonge duiven
Deze veiling eindigt
12 okt 2014

Benny Steveninck (BE): 10 exclusieve jonge duiven

Incl. 2 jongen uit Gueret X Sun, ouders Sun, ouders Gueret,…

Met de Nationale winst op Tours zette Benny Steveninck een grote kers op de taart van het seizoen 2014, waarin – wederom – magnifiek werd gepresteerd. Eerder deze jaargang won Benny met zijn wonderbaarlijke ‘Chipo’ dynastie al 2x 1e provinciaal en 2x 1e Nationaal Zone. Speciaal voor PIPA kweekte Benny uit zijn allerbeste kweekkoppels een heel select groepje jonge duiven die de grote klasse van zijn duiven vertegenwoordigen. Natuurlijk is het ‘Sun’-koppel - dat zich stormachtig tot nieuw basiskoppel ontwikkelt – nadrukkelijk vertegenwoordigd in deze topveiling.

G&C Cooper (U.K.): 20 jongen uit beste kwekers
Deze veiling eindigt
12 okt 2014

G&C Cooper (U.K.): 20 jongen uit beste kwekers

Incl. 2 kinderen 1. Int. Bordeaux 2011 X 1. Int. Pau 2013

Geoff en Catherine Cooper staan al twintig jaar aan de top in de nationale competitie in het Verenigd Koninkrijk en in de grote klassiekers. Bij de overzeese vluchten moeten hun duiven tot in het zuidwesten van Engeland vliegen, en ze hebben altijd een extraatje nodig voor hun tocht over het kanaal, die meestal gepaard gaat met hevige tegenwind. Geoff en Catherine hebben een van de absolute topfamilies in de wereld ontwikkeld, waarmee ze onder meer een 1ste internationaal Bordeaux (45 minuten voorsprong), een 1ste internationaal Pau (32 minuten voorsprong) en een 1ste internationaal duivinnen uit Pau behaalden. Verder wonnen ze maar liefst 6 nationale eerste prijzen en meer dan 60 provinciale overwinningen. In deze veiling brengen we u een waardevolle selectie jonge duiven uit hun beste vlieg- en kweekduiven.

Collector's Items 1
Deze veiling eindigt
12 okt 2014

Collector's Items 1

Kinderen Blauwe Prins, Johnny Boy, Champion, Harry, Rudy, Extreem, Leeuw, Roeper Pair, George,...

In verschillende veilingen worden kinderen van fenomenen aangeboden, die vaak al voor veel geld naar het buitenland zijn verkocht of soms vanwege hoge leeftijd niet meer bevrachten. Zulke collectors items zijn pareltjes, waarvan er door PIPA enkele unieke worden samengebracht in deze veiling.

Team GPS (NL): jongen uit speciale koppelingen
Deze veiling eindigt
11 okt 2014

Team GPS (NL): jongen uit speciale koppelingen

Harry X Rudy, Dolce Vita X Di Caprio,...

Sinds 2009 bouwden Lex De Jongh, Ype Hemstra en Leo Heesackers aan een stam duiven die zich de komende jaren moet ontwikkelen als de moderne postduif. Eerder dan verwacht wordt al meegestreden om de ereprijzen op de NPO klassiekers; een uitvloeisel van het bijeen brengen van stamkwekers van de allerbeste kwaliteit. De snelheidsduivels van Leo Heremans, krachtpatsers van Jan Hooymans, Pieter Veenstra en Gebr. Scheele vormen de basis van de kweekkolonie, die wordt gecomplementeerd met kinderen van iconen als Rudi, New Freddy, De Gust, Wondere Dirk, Vechtmachine, Olympic Helena, etc. Op PIPA komt een kleine groep jongen uit de bekendste kwekers in veiling, een fantastisch aanbod. DEZE VEILING EINDIGT OP ZATERDAG

Theo Lehnen (DL): alle kweekduiven
Deze veiling eindigt
05 okt 2014

Theo Lehnen (DL): alle kweekduiven

Incl. nationale asduiven Duitsland

In de opkomst van de Duitse duivensport speelde Theo Lehnen een absolute sleutelrol. Naast vele Nationale asduiven en 1e prijzen op eigen hok, bleken ook vele andere liefhebbers uit te blinken met ‘de Lehnen-duiven’ op zowel het Duitse programma als prestigieuze Internationale eenhoksraces. Met het in verkoop komen van al de beste kweekduiven van dit kampioenenhok biedt PIPA een veiling van ongekend niveau.

Injaaz (QA): Collectie jonge duiven uit de Goldstück dynastie (Heinz Meier)
Deze veiling eindigt
05 okt 2014

Injaaz (QA): Collectie jonge duiven uit de Goldstück dynastie (Heinz Meier)

De Goldstück-dynastie van wijlen Heinz Meier zorgde voor een revolutie in de Duitse duivensport. Deze rechtstreekse Koopman kweker uit Blue Energy x Golden Lady werd vader van vele toppers met o.a. de 1e en 2e Nat. duivin van Duitsland 2010. Injaaz Loft wist de kopstukken uit de Heinz Meier veiling te bemachtigen en uit zowel Goldstück als zijn nestbroer komen nu 9 kinderen in een top veiling.

Loading ...

Loading ...


Loading...