Zoeken

   
Twan Bongers (NL): Beste vlieg- en kweekduiven
Deze veiling eindigt
07 dec 2014

Twan Bongers (NL): Beste vlieg- en kweekduiven

Unieke zwarefondcollectie: Snelste Serie 3 Barcelona Internationaal 2014

In het afgelopen decennium is de invloed van de ijzersterke stam fondduiven van Twan Bongers bepalend geweest in de (Inter)nationale klassiekers. Binnen twee jaren na zijn entrée op de lange drachten in 2003, kwam Twan al de 1e Internationaal Perpignan winnen met ‘Kimlynn’, waarmee hij de toon zette voor een glansrijke loopbaan. Met als basis wereldrassen als Cor de Heide, Gebr. Saya, Antoon Van Haaren en Jelle & Ultsje Jellema werden de (Inter)nationale hoogtepunten aaneen geregen, tot in 2011 op doktersadvies de actieve duivensport diende te worden uitgezwaaid. Twan vond een nieuwe uitdaging door als exclusieve kweker voor enkele topkolonies de kracht van zijn kweekstam te blijven bewijzen; een missie waarin hij uitzonderlijk slaagde. Hij vond betrouwbare compagnons - die louter nog Bongers-duiven op de vlieghokken plaatsten - in gekende namen als Frans Belleter (NL), Sjef Geurts (NL), Uwe Späth (DE), Tiny van Creij (NL) en Ton Scott (GB). In 2013 voor het eerst met jaarlingen en in 2014 met jaarlingen en tweejarigen werd een subliem CV bij elkaar gespeeld.

De Vroe - Van Gaver - Vandeputte (BE): beste vliegduivinnen + jongen uit beste kwekers
Deze veiling eindigt
07 dec 2014

De Vroe - Van Gaver - Vandeputte (BE): beste vliegduivinnen + jongen uit beste kwekers

Incl. de beste Bourgesduif van België 2012-2013

Na opnieuw een superseizoen in 2014 komen al de beste vliegduivinnen van 2012 en ouder in veiling. Enkele van deze topduivinnen zijn Blue Pearl, Rozemieke, Blue Princes en Blue Darling. Naast de vliegduivinnen worden ook 13 streng geselecteerde jongen verkocht uit de asduiven 2014 x de beste kweekduivinnen of de beste vliegduivinnen die geveild worden. Met de kweker De Grijzen Provinciaal en hun Droomkoppel Kleinen Schonen x Van Gave duivin als stamkoppel wist DVV pigeons de laatste jaren haar palmares serieus aan te dikken met als uitschieters 2x nationale winst op Bourges, in 2008 met Het Vroeke en in 2013 met Benji. Al deze toplijnen komen nu samen in een unieke veiling.

Geert Vanrenterghem (BE): enkele topvliegers + jongen uit de beste kwekers
Deze veiling eindigt
07 dec 2014

Geert Vanrenterghem (BE): enkele topvliegers + jongen uit de beste kwekers

Incl. superduif Chardon en 2 jongen uit stamvader Tsaby 1

Met reuzensprongen bestegen Geert en Annick Vanrenterghem in korte tijd de top van de Belgische duivenstam. Op provinciaal, Zonaal en Nationaal niveau weet de met name op Vandenabeele leest geschroeide stam kopvliegers te excelleren. Stamkoppel Kim 1 x Tsaby 1 bewijst nu al enkele jaren de unieke waarde en mag inmiddels meerdere generaties aan winnaars op het conto bijschrijven. Voor PIPA brengt Geert Vanrenterghem een selecte groep jonge duiven uit zijn beste duiven in veiling.

Gebr. van Langen (NL): Beste liefhebber Nederland 2014
Deze veiling eindigt
07 dec 2014

Gebr. van Langen (NL): Beste liefhebber Nederland 2014

Enkele topvliegers & kinderen van beste kwekers

In Oost-Nederland maken Peter en René Van Langen nu al geruime tijd de dienst uit waar het vitesse, midfond en jonge duiven vluchten betreft. In 2014 behaalden ze o.a. de titel Superstar halve fond van Nederland mei en vele kampioenschappen en asduif titels in o.a. midfondclub en regionaal verband. De Gebr. Janssen basis werd gekruist met duiven via Kas & Karel Meijers (Heremans) en Jan Van De Pasch (Grubbenvorst) met als resultaat een type duif dat winnen in groot verband tot een kunst heeft verheven. Op PIPA verschijnen 12 geweldige duiven van dit kampioenhok in een magnifieke veiling.

Hok Verhestraeten (BE) – Enkele topvliegers en -kwekers + speciale jongen
Deze veiling eindigt
06 dec 2014

Hok Verhestraeten (BE) – Enkele topvliegers en -kwekers + speciale jongen

Incl. 1e Nat. Chateauroux 12.071 d.

Eddy en Sylvain Verhestaeten wisten de aandacht de afgelopen jaren veelvuldig op zich gevestigd … Met dank aan enkele kleppers van uniek kaliber, zoals Blue Power die in 2013 de snelste Zonale duif van Poitiers werd tegen 5.037 duiven … Een andere klasbak is Quicksilver, ook al snelste van de Zone op Gueret tegen 5.442 duiven in 2013. Waar in 2014 op Gueret nog de 2e Nationaal hun buit was, kwam op Chateauroux dan de ultieme bekroning doordat Chanel de 1e Nat. Chateauroux van 12.007 jonge duiven kwam winnen. Op PIPA komen de beste duiven van deze kampioenenkolonie in veiling - uitblinkend van 100 tot 600 km. Blikvangers zullen zijn: - Chanel: 1e Nat. Châteauroux Jonge duiven 2013 - Blue Power: 1e Nat. Zone Poitiers 2013 - De Fred: Supervlieger op snelheid en grootvader Chanel - De Jos: Vader van Chanel - Kinderen uit speciale koppeling Blue Power x Chanel

Sakis Minovgioudis (NL): Topvlieger + jongen uit beste kwekers
Deze veiling eindigt
06 dec 2014

Sakis Minovgioudis (NL): Topvlieger + jongen uit beste kwekers

Incl. één der laatste kinderen Meeuwke 12!

Als schatbewaarder van het ras Ludo Claessens maakte Sakis Minovgioudis furore in Nederland en ver daarbuiten … vooral ook omdat hij met deze gouden basis al talloze top prestaties behaalde. Bij Sakis zijn eigenlijk alle top lijnen van Claessens rijkelijk vertegenwoordigd; het is vooral de kweekduivin Meeuwke 12 die als moeder van winnaars van minstens 15x 1e prijs de absolute blikvanger is. Zij werd stamduivin bij Sakis en haar bloedlijnen lopen als een rode draad door deze fantastische veiling.

Batenburg - Van de Merwe (NL): jongen van beste kwekers
Deze veiling eindigt
30 nov 2014

Batenburg - Van de Merwe (NL): jongen van beste kwekers

Incl. uit New Laureaat, New Witbuik, New Remy, Matador, Barcelona Masters,...

De wijze waarop Hugo Batenburg zich het afgelopen decennium wist te ontwikkelen tot Beste Nederlandse marathonspeler leverde wereldwijd enorm veel waardering op. Vooral ook omdat hij in staat bleek de fameuze Witbuik genen door het gericht inbrengen van topduiven geschikt te maken voor de moderne marathonsport. Vooral de Barcelona-giganten New Witbuik en New Laureaat zijn voorbestemd uit te groeien tot nieuwe kweekiconen en stomen daarmee het Witbuik-levenswerk van de familie klaar voor een nieuw tijdperk van succes. In deze exclusieve veiling op PIPA het allerbeste van Batenburg-Van De Merwe … en dus van de Nederlandse duivensport.

Alfons Klaas (DL): jongen van beste kwekers
Deze veiling eindigt
30 nov 2014

Alfons Klaas (DL): jongen van beste kwekers

Incl. broers/zussen/kinderen Victor, Purdey, Mr. Bolt, Wonder Lady,...

Wereldwijd wordt Alfons Klaas gezien als de maestro van de Internationale eenhokraces. Zijn wonderbaarlijke Pantani dynastie excelleert echter niet alleen over de landsgrenzen, maar ook op de Duitse programma-vluchten met vele overwinning en asduiven tot aan ruim 35.000 deelnemende duiven. Vele liefhebbers die Klaas-duiven aan hun duivenbestand toevoegden, maakten er stappen mee omhoog; dat maakt de veiling van jonge duiven uit alle toppers een gelegenheid waar door velen ongetwijfeld reikhalzend wordt uitgekeken.

Vermeerbergen-Wilms (BE): beste bevlogen jonge duiven
Deze veiling eindigt
30 nov 2014

Vermeerbergen-Wilms (BE): beste bevlogen jonge duiven

Incl. National Wonder, 5e Nat. Asduif KBDB Grote HF Jonge duiven

In 2014 presteerde de tandem Vermeerbergen-Wilms opnieuw op uiterst hoog niveau. Hun vliegploeg won negentien eerste prijzen van 120 tot 610 km, waaronder twee provinciale eerste prijzen op Tours en Guéret. De superdoffer ‘National Wonder’ eindigde in de PIPA-rankings als 1e asduif grote halve fond op 5 en 6 nationale vluchten en werd 5e Nationale Asduif Grote Halve Fond Jongen KBDB 2014. De kers op de taart van een topseizoen en hun levenswerk. De beste vliegduiven van Vermeerbergen-Wilms worden exclusief op PIPA verkocht.

M&D Evans (U.K.): 12 jongen uit de beste kwekers
Deze veiling eindigt
30 nov 2014

M&D Evans (U.K.): 12 jongen uit de beste kwekers

Duivensport in de UK kent een aantal pioniers, waarvan Mark Evans er één van is. Als één der eerste Engelse liefhebbers onderkende hij de unieke kwaliteiten die de stam Gaby Vandenabeele kenmerkt en met deze diamantjes aan de basis werden prestaties behaald die tot die tijd als niet voor mogelijk werden beschouwd. In de loop der jaren werd met deze duiven aan de basis een magnifieke kweekploeg gevormd; PIPA is er trots op de vruchten van deze boom aan te mogen bieden in een zeer waardevolle veiling.

Arie Dijkstra (NL): topvliegers + jongen beste kwekers
Deze veiling eindigt
30 nov 2014

Arie Dijkstra (NL): topvliegers + jongen beste kwekers

Incl. supervlieger Oscar en kinderen Leonardo X o.a. Tinkelbel

De vlucht die Arie Dijkstra het afgelopen decennium nam in de Internationale duivensport, is ongekend. Na jarenlange topprestaties in vrijwel alle disciplines, bleek ‘de Dijkstra-duif’ wereldwijd tot veel in staat; vooral op One Loft Races bleken ze voor veel liefhebbers de basis voor Internationaal succes. In een zeer speciale veiling brengt Arie enkele exclusieve duiven in verkoop, waaronder een waar collectors item van stamkoppel Leonardo x Tinkebel, maar ook kinderen van Leonardo x eigen kl.dochter en/of dochter, een kind van Big Boom en/of Okidoki en 3 prestatieduiven, waaronder Oscar met 1e-4.804 d. en 1e-3.182 d. … een waar hoogtepunt met de elite van de Nederlandse duivensport.

Marc De Cock (BE)
Deze veiling eindigt
30 nov 2014

Marc De Cock (BE)

Kind Bak 17 + kinderen van beste kweekduiven

Internationaal fenomeen Marc De Cock pakt uit in een veiling van 20 top klasse duiven die allen als voortreffelijk versterkingsmateriaal kunnen worden aangemerkt. Zeldzaam is een dochter van het fameuze Bak 17 Aelbrecht koppel in veiling, maar ook de directe kinderen van het huidige kweekgoud van De Cock spreekt tot de verbeelding. Denk aan super duiven als ‘New Eagle Eye’, ‘753 Zoon Bak 17’ x ‘Blauwtje 751’, ‘Fred’ (uit ‘Pro Freddy’ x ‘Jutta’), Superkweker 801 Aelbrecht’ en verschillende kinderen van het fenomeen ‘Eagle Eye’. Marc De Cock biedt daarmee waar hij zelf continu naar zoekt; het beste van de Belgische duivensport.

Loading ...

Loading ...


Loading...