Premier Stud (U.K.)
Deze veiling eindigt
18 okt 2015

Premier Stud (U.K.)

Unieke Bart Geerinckx collectie - Inclusief 9 kinderen Gladiator & 7 kinderen Wittekop Sylvester

Altijd op zoek naar het allerbeste; dat motto leidt Premier Stud al vele jaren naar de tophokken van de Internationale duivensport. Zo ook naar Bart Geerinckx, de wonderman die heel België in zijn greep kreeg met indrukwekkende prestaties. Premier Stud kocht uit alle vermaarde toppers directe kinderen en bracht kinderen daarvan onder bij haar gekende sateliethokken en liefhebbers vanuit het Verenigd Koninkrijk. De resultaten waren verbluffend; vele van die rechtstreekse Geerinckx duiven ontpopten zich tot fenomenale kwekers. Al deze bewezen kwekers samen met andere rechtstreekse Geerinckx duiven en enkele kinderen komen in een sublieme veiling op PIPA.

Hans & Evert-Jan Ejierkamp (NL)
Deze veiling eindigt
18 okt 2015

Hans & Evert-Jan Ejierkamp (NL)

Jongen uit hun beste kwekers

In het jubileumjaar 2015 beleefden Hans & Evert-Jan Eijerkamp wellicht hun meest succesvolle jaar ooit. Nestor Hans viert zijn 65-jarige duivenhouderschap en Evert-Jan draait al bijna 40 jaren mee. De wijze waarop dit seizoen 1e prijzen en ongekende series kopprijzen met duizelingwekkende prijspercentages werden behaald, grenst aan het ongelofelijke. De Heremans-Ceusters toplijnen, het oude Janssen goud en de fameuze Van Loon bloedlijnen zijn de hoofdingrediënten voor het afgelopen top seizoen. Uit de meest aansprekende kweekduiven komt een zeer selecte groep jonge duiven in veiling.

Marco Klein Falckenborg (NL)
Deze veiling eindigt
17 okt 2015

Marco Klein Falckenborg (NL)

Beste vliegers en kwekers

In Oost-Nederland grossiert Marco Klein Falckenborg al vele jaren in overwinningen en kopprijzen op NPO klassiekers. Dankzij vele goede contacten in de duivenwereld, kwam Marco immer met top duiven in aanraking en wist bij de samenstelling van zijn kweekbestand exact wat hij wilde. Marco investeerde in uitstekende bloedlijnen van o.a. Leo Heremans, Alwin Petrie, Kees Bosua, Stickers-Donckers en Rudi Diels … en smeedde deze genen tot een fantastische kweek- en vliegploeg. Deze beste vliegers en kwekers komen in een top kwaliteit veiling op PIPA, daarbij o.a. supersterren zoals Mega Mindy, 5 X 1e tegen gem +1300 duiven, Olympic Euro, 4 X 1e tegen gem +1000 duiven, en nog vele andere super vlieg- en kweekduiven.

Casaert-Sénéchal (BE)
Deze veiling eindigt
17 okt 2015

Casaert-Sénéchal (BE)

Jongen uit hun beste kwekers

De rol die Sebastian Cassaert speelde in het afgelopen decennium van de Belgische duivensport, is fenomenaal. Zijn fantastische stam duiven van iconen als 'Stan’ leverde de ene na de andere winnaar af; met de komst van Van De Wouwer duivin ‘Palme D’Or’ was het hek helemaal van de dam. Haar directe kinderen ‘Amalia’ en ‘Nikolaas’ lieten zich beiden kronen tot 1e Nationale asduif KBDB. Geen wonder dat de veiling met alle oude duiven op PIPA eind 2014 nieuwe records zette. De veronderstelling dat Sebastian nu een toontje lager zou zingen, ging niet op want direct in 2015 kwam de grootmeester al de 1e Nationale overwinning van zijn carrière opeisen. Ongekend! In deze veiling nog een groep onbevlogen kinderen van de beste kwekers die vorig jaar werden verkocht, speciaal opzij gehouden voor deze PIPA veiling.

De Vroe-Van Gaver-Vandeputte Pigeons (BE)
Deze veiling eindigt
17 okt 2015

De Vroe-Van Gaver-Vandeputte Pigeons (BE)

Enkele topvliegers + jongen van beste kwekers

Het succesvolle trio De Vroe, Van Gaver en Vandeputte verenigde hun krachten in DVV-pigeons, uitgegroeid tot één der beste halve fond en fondkolonies van België. Het stamkoppel Kleine Schonen x Van Gaver Duivin bleek van ongekende waarde in vele generaties en leidde de weg naar een tijdperk van ongekende Nationale successen. Fenomenen als Den Tom, Den Tiets, Den Drinker en Benji werden exponenten van een uitmuntende vlieg- en kweekploeg. Met in 2015 een uniek vliegseizoen met o.a. 1e Nationaal Jarnac en meerdere 1e Nat. Zone overwinningen. In een top kwaliteit veiling biedt DVV pigeons een aantal top vliegers en jonge duiven uit de beste kwekers in veiling aan.

International Winners
Deze veiling eindigt
17 okt 2015

International Winners

Broers/zussen en kinderen van International winnaars & Int. asduiven

Het Internationale spel is een onderdeel waarnaar liefhebbers uit Frankrijk, Duitsland, België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk ieder jaar weer reikhalzend uitkijken. De kans op het winnen van een Internationale vlucht is jaarlijks maar zeer beperkt en dus komen de winnaars immer vol in de spotlights! In een uitzonderlijke veiling kan PIPA met trots kinderen, broers en zussen van Internationale winnaars presenteren … van kampioenen als o.a. Batenburg-VD Merwe, G. & C. Cooper, Mark Gilbert en Freialdenhofen; een gouden kans op iets zeer speciaals!

Martin Hetzel (DE)
Deze veiling eindigt
17 okt 2015

Martin Hetzel (DE)

Collectors Items

Om een kweekkolonie van uitzonderlijke kwaliteit samen te stellen, versterkte Martin Hetzel zich met duiven de Duitse iconen Heinz Meier en Gunter Prange … kinderen van hun fameuze Nationale toppers, die zo’n impact hebben gehad in de Duitse duivensport. Martin kweekte er een hok vol enorm fijne duiven mee en brengt zijn meest speciale kwekers nu in veiling … met als absoluut Collectors Item een kind van de 261 van Prange met zijn eigen moeder, waarvan er ooit maar 3 zijn gekweekt!!

Vermeerbergen-Wilms (BE)
Deze veiling eindigt
11 okt 2015

Vermeerbergen-Wilms (BE)

Beste bevlogen jonge duiven

Éen der grootste prestaties uit de geschiedenis van de Belgische duivensport kwam in 2015 op naam van Luc Vermeerbergen en Robby Wilms … het succesteam dat al jaren met jonge duiven een onnavolgbare indruk achterlaat en op 6 september 2015 de kers op de taart zetten door maar liefst de 1e, 2e, 3e en 4e Nationaal Chateauroux te winnen van 10.442 duiven; tevens de snelsten van in totaal 12.429 duiven. Naar goed gebruik worden voor het 4e jaar op rij alle beste jonge vliegers verkocht in veiling op PIPA; en daarmee komen dus de vier musketiers van Chateauroux ook onder hamer. Vele nazaten van stamvader ‘Lucky Luc’, de gouden lijnen van Nationale asduif ‘National Wonder’, het beste van Leo Heremans en de grijze giganten die uitblinken op de Nationale kopploeg Vermeerbergen-Wilms. Een veiling die bol staat van topvliegers van Internationaal vermaarde komaf.

Nationale Winnaars (BE)
Deze veiling eindigt
11 okt 2015

Nationale Winnaars (BE)

Broers/zussen/kinderen Nat. winnaars

Op de Nationale klassiekers in België gaan steevast geijkte namen met de zege aan de haal. Door de enorme concurrentie weten slechts enkele witte raven te zegevieren en vrijwel altijd zijn die gezegend met een subliem genenpakket. PIPA vroeg aan enkele top liefhebbers - waaronder Ally, Vermassen, Geerinckx, De Saer en Van Rompaey - om direct kinderen of broers/zussen van hun Nationale winnaars in veiling aan te bieden. Een select, maar uiterst klasrijk gezelschap.

Arnold van Zwam (NL)
Deze veiling eindigt
11 okt 2015

Arnold van Zwam (NL)

Gaston Van de Wouwer collectie

Het nalatenschap van Gaston Van De Wouwer verspreidde zich na diens indrukwekkende veiling op PIPA over de hele wereld … Nederlander Arnold Van Zwam was de massa een stap voor en ging al richting Berlaar op het moment dat wonderman Gaston exact op het toppunt van zijn roem was. Daardoor legde Arnold beslag op een unieke groep rechtstreekse Van De Wouwer duiven - toppers van het zuiverste soort uit de fameuze ‘Kaasboer’ dynastie. Een selectie van de meest aansprekende rechtstreekse Van De Wouwer duiven wordt exclusief aangeboden op PIPA. De duiven aangeboden in deze veiling heeft Arnold van Zwam rechtstreeks bij Gaston van de Wouwer gehaald als ei. Vandaar de Nederlandse ringen.
Loading ...

Loading ...


Loading...